2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024.02.15.

Jelszómentessé válhat az internet a Mastercard új szolgáltatásának köszönhetően

Szerző:

Kategóriák:

A Mastercard abban bízik, hogy az új biometrikus hitelesítési szolgáltatásuk révén a jelszavak a múlté válnak és teret kaphatnak a biztonságosabb, gyorsabb megoldások.

Több mint tíz évvel azután, hogy a Mastercard csatlakozott a Fido (Fast Identity Online) Szövetséghez, olyan új szolgáltatást vezet be a szövetség szabványára alapozva, amelynek segítségével egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat a felhasználók hitelesítése az interneten.

A jövőben felhasználói név és jelszó helyett a biometrikus adatok válhatnak az elsődleges hitelesítési móddá.

Váltsd le a jelszavakat a biometrikus jövőért!

A szolgáltatás a legfrissebb Fido-szabványokon alapul, és a felhasználó telefonján tárolt jelszót alkalmazza. Ezt kizárólag biometrikus adatokkal (például ujjlenyomat vagy arcfelismerés) lehet feloldani, így biztosítva a hozzáférést az adott alkalmazáshoz vagy weboldalhoz.

A Mastercard szerint ez a technológia nemcsak biztonságosabb, mint a hagyományos jelszavak, hanem kényelmesebb is – szemben a többfaktoros hitelesítéssel.

A hitelesítést a böngészőben vagy mobilalkalmazásban is könnyedén elvégezheti a felhasználó saját választott biometrikus azonosítóval (például FaceID-vel vagy ujjlenyomattal), anélkül, hogy több alkalmazás, vagy eszköz között kellene váltani.

A Mastercard elkötelezett a változás mellett

,,Az elismert adatvédelmi incidensek mintegy 80%-a gyenge vagy ellopott jelszavakkal függ össze. A jelszavak, ideértve a többfaktoros hitelesítéshez használt egyszer használatos jelszavakat is, sebezhetősége csak nő, ahogy egyre inkább a digitális világ felé haladunk.”

– mondta Dennis Gamiello, a Mastercard személyazonossági termékekért és innovációért felelős vezetője.

A Mastercard képviselője kiemelte, hogy partnereikkel világszerte azon dolgoznak, hogy egyszer és mindenkorra leváltsák a jelszavak hegemóniáját, felgyorsítva ezzel a zökkenőmentesebb és biztonságosabb hitelesítésre való átállást, beleértve a biometriát is.

[Forrás: Finextra] Címlapfotó forrása: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group Kft.

Címkék:
blank