Jófejek az okos cascot használó CRISTO ügyfelek, és otthon maradnak

Szerző: | 2020. 03. 27. | Digitális pénzügyek, Insurtech, Összes hír

PayTechShow 4.0

Eltelt az első negyedév a CRISTO indulása óta, és megvannak az első tapasztalatok a felhasználókról, illetve a gépjármű használati szokásaikról. Már az is látszik, hogy a koronavírus miatt drasztikusan csökkent a gépjárműhasználat – derül ki az okos cascot használó CRISTO ügyfelek viselkedéséből.

A számokból az látszik, hogy sokféle ügyfelet sikerült megtalálni az alkalmazással, és a benne lévő Roar Casco biztosítással. Legfiatalabb ügyfelük mindössze 23 éves, míg legidősebb 61. Az autók között is nagy a szórás. Van, aki a 13 éves Toyotájára, míg van, aki a 2 napos Mercedes terepjárójára választotta a Roar Casco védelmét.

Szeretnénk tudni, hogyan vezetünk

A szerződéskötés folyamatára, valamint a CRISTO működésére rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a felhasználóktól, akik szívesen osztják meg ötleteiket is a CRISTO csapatával. Legtöbbet a kármegelőzésben sokat jelentő vezetési stílus pontozásával és az elérhető statisztikákkal kapcsolatban jeleztek vissza, melyek úgy tűnik, nagyon érdeklik a felhasználókat, és eddig más termék kapcsán ilyen plusz szolgáltatásokat nem kaphattak. 

Mivel fő üzenetük a használatalapú díjfizetés, nem véletlen, hogy olyanokat vonz a szolgálatás, akik jellemzően kevesebbet használják gépjárművüket az átlagnál.

Az eddigi adatok szerint az átlagos napi gépjármű használat az ügyfeleik körében közel 1 óra, de van olyan ügyfél, aki ennek az értéknek több, mint kétszeresét tölti naponta az autójában.

Forrás: CRISTO

Drasztikusan csökkent a gépjármű használat a koronavírus alatt

A COVID-19 koronavírus hatása is jól látszik a CRISTO ügyfelek viselkedésén, akik nem teszik ki magukat és másokat a vírusfertőzés lehetőségének, és otthon maradnak. Legalábbis a számok erre engednek következtetni, hiszen

eddig az ügyfelek átlag 350 percet töltöttek vezetéssel hetente, míg az utolsó két hétben ez a szám előbb lefeleződött, majd ezen a héten tovább csökkent.

(Mivel még nincs vége a hétnek, így vélhetően az adat még változni fog.)

Az is jól látszik, hogy míg korábban az aktív CASCO biztosítással rendelkező ügyfelek mindegyike vezette gépjárművét néhány órán át legalább, addig a 12. héten az ügyfelek 25%-a, míg eddig a 13. héten az ügyfelek több, mint 50%-a egy métert sem tett meg autójával.

Forrás: CRISTO

3 hónapig ingyenes eszközhasználat

A CRISTO felhasználói és a Roar CASCO ügyfelei ráadásul most élvezhetik csak igazán, hogy a használatalapú biztosítást választották, hiszen azzal, hogy

keveset használják az autójukat, és otthon maradnak, a díjuk is „parkol”, és az álló díjat fizetik csak meg.

A CRISTO most ideális választás lehet azoknak, akik casco biztosítást szeretnének, vagy szintén szeretnék, ha biztosításuk alkalmazkodna autóhasználatukhoz, hiszen a teljes szerződéskötési folyamat online, a BEAT névre hallgató telemetriai eszközt pedig futár viszi házhoz, így nem kell postára sem kimozdulni.

Ráadásul a CRISTO-t üzemeltető Smartsurance Technologies Kft. is ösztönözni szeretné, hogy minél többen válasszák most szolgáltatásukat, így a korábbi eszközrendelési díjat 100 Ft-ra csökkentették, és 3 hónapig ingyenes BEAT eszközhasználatot biztosítanak.

Forrás: CRISTO

Címlapfotó forrása: pixabay.com

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

SZOTA SZABOLCS

Anno nem volt felvétel a mekiben, így Szabolcs a biztosítási szektorban kötött ki. Kijárta a ranglétrát, és manapság mindent megtesz azért, hogy felrázza az alvó biztosítási szektort. Figyelemmel kíséri a nemzetközi #insurtech trendeket, a bíztató kezdeményezéseket, valamint ő maga is aktív innovátor. #insurtech

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!