BankTechShow

Jöhet a BÉT crowdfunding platformja (is)

Szerző: | 2016. 12. 06. | Banki és fintech hírek, Fintech startupok, Hazai digitális banki hírek, Magyar fintech startupok, Összes hír

Ha a cégünknek pénz kellene, manapság már a crowdfunding is eszünkbe juthat. De a crowdfunding esetében a BÉT (Budapesti Értéktőzsde) nem feltétlen. Erről is szólt a dal, pontosabban az MKB FinTech Akadémiájának egyik előadása.

 

Hogy konkrétan mikor számíthatunk a Budapesti Értéktőzsde beszállására, pontos időpontot nem kaptunk, csak egy óvatos választ: 2017 végére elkészülhet a PPP-nek (Private Placement Platform) nevezett BÉT-es platform, de előtte még a KKV-piacukat (KKV MTF: Multilateral Trading Facilities) szeretnék elindítani, mondta Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója az utolsó MKB FinTech Akadémián.

Vegh Richard crowdfunding fintech akadémia

 

„A fintech cégekkel megérkezett a pénzügyi megoldások új korszaka”,

-emelte ki a BÉT vezére; felértékelődött a közösségi háló szerepe, erősödött a technológia, valamint az innovációk egyszerre csökkentik a költségeket és növelik a felhasználói élményt.

fintech akadémia BÉT crowdfunding

Ugyanakkor a tőzsdék sem tudnak elmenni az innovatív megoldások mellett, a nagy részük már így is emberi beavatkozás nélkül működik világszerte. Igaz, az USA-ban ez jóval nagyobb mértékű, mint az EU-ban.

Azonban nemcsak ez változott a tőzsdék esetében, hanem a tőkepiaci finanszírozás során is egy új szereplő jelent meg: a crowdfunding. Ennek több fajtája is van: tőke, adomány és hitel alapú. (De nálunk még nincs igazi áttörés az adomány alapú támogatások terén sem.) Az új szereplő [crowdfunding] megjelenése új kockázatokat (is) hordoz magában, így rögtön adódik a szokásos dilemma:

Szabályozni, de hogyan?

crowdfunding fintech akadémia

 

A cél az, hogy minél több hazai vállalat tudjon tőkét bevonni a tőkepiacról.

Ehhez járul majd talán hozzá az a BÉT jóvoltából megvalósuló platform(ok) is, aminek (amelyeknek) előkészítése éppen most zajlik, és amit a tervek és remények szerint 2017 végén lehet majd „kézbe venni”.

crowdfunding fintech akadémia

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!