BankTechShow

Ők lehetnek Magyarország FinTech jövője – HUNFINTECH25 (2016)

Szerző: | 2016. 12. 08. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

Megérkezett! A HUNFINTECH25 a T-Systems és a Cisco közös kiadványa a 25 legígéretesebb magyar fintech-ről. Itthon még nem készült ilyen kiadvány. De a világon se nagyon. Egy országot, vagy egy régiót átölelő, azok fintech környezetét bemutató katalógusból sem nyomtattak sokat eddig a világon. A napokban, a T-Systems Symposiumon bemutatott hazai brosúra a 6. ilyen a glóbuszon.

 

hunfintech25-tartalom

 

No, de nézzük, kik kerülhettek fel a 25-ös listára

A HUNFINTECH25 kiadványba azok a magyar hátterű, ígéretes cégek (startup-ok) kerülhettek, amelyek a pénzügyi szolgáltatások területén valami újszerű digitális modellt* alkalmaznak. Tevékenységi körük lehet lakossági és/vagy üzleti is, ahol közvetlenül vagy közvetett módon nyújtanak pénzügyi szolgáltatásokat, vagy egyszerűen csak biztonságosabbá, vagy sokkal jobbá teszik azokat.

Nagyon fiatal cégek jöhettek, amik már legalább 6 hónapja tesztelik a szolgáltatásukat a piacon, 50 főnél kevesebben dolgoznak, és a szolgáltatásukhoz kapcsolódó árbevételük 300 M Ft alatt van.**

 

Hogyan jött ki a 25?

De persze itthon nem csak 25 fintech cég van. 2016 tavaszán 75 szereplőt azonosított be a hazai fintech ökoszisztémában a FinTech Group***. Az előszűrés feltételei után 34 cég állt még versenyben, közülük 25 lett a legígéretesebb a szakértő zsűri szerint.

hunfintech25-zsuri

 

Kik Ők? Mutatjuk!

A HUNFINTECH25 kiadvány a T-Systems oldaláról tölthető le: t-systems.hu/jovobankja.

  • Sokuk ismerős lehet már (pl.: Barion, Koin, Metapay stb.), de
  • egyre több az új belépő is (pl.: Blueopes, Frix.hu, Goood stb.), vagy
  • régi szereplő, új fintech megközelítéssel (pl.: Buxa: P2P money transfer megoldás nyújtása white label konstrukcióban, Festipay Prepaid Card: MasterCard logóval ellátott prepaid fizetési kártya disztributálása, Virpay: pénzforgalmi szolgáltatás nyújtása stb.).
  • És persze ne feledkezzünk meg az InsurTech cégekről (pl.: Commsignia) sem, amelyek új(szerű) technológiai megközelítésére új biztosítási termékek alapozhatók.

 

hunfintech-25fintech

 

A következő 12 hónapban több tucat új fintech szereplő megjelenésére számítunk, amelyek már nemcsak az ügyfélakvirálás és a pénzforgalom, hanem a befektetési szolgáltatások, a személyes pénzügyek menedzselése, vagy a hitelezés területéről jönnek majd.

Emellett az insurtech megoldások is jönni fognak (akár hagyományos szereplőktől is).

Magyarország fintech-esedik!

 

*megjegyz.: vagy a digitális technológiák eredményeként újszerű üzleti modellt alkalmaznak.

**megjegyz.: az előszűrés során vizsgáltuk a tulajdonosi hátteret, továbbá felszámolás alatt áll-e a társaság, vagy zajlik-e MNB eljárás a társaság, vagy a tulajdonosok ellen stb.

***megjegyz.: 2016 tavasza óta tovább bővült a hazai fintech ökoszisztémában a játékosok száma. Ez a számosság lassan meghaladja a 100 szereplőt.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!