2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2016.12.08.

Ők lehetnek Magyarország FinTech jövője – HUNFINTECH25 (2016)

Szerző:

Kategóriák:

Megérkezett! A HUNFINTECH25 a T-Systems és a Cisco közös kiadványa a 25 legígéretesebb magyar fintech-ről. Itthon még nem készült ilyen kiadvány. De a világon se nagyon. Egy országot, vagy egy régiót átölelő, azok fintech környezetét bemutató katalógusból sem nyomtattak sokat eddig a világon. A napokban, a T-Systems Symposiumon bemutatott hazai brosúra a 6. ilyen a glóbuszon.

 

hunfintech25-tartalom

 

No, de nézzük, kik kerülhettek fel a 25-ös listára

A HUNFINTECH25 kiadványba azok a magyar hátterű, ígéretes cégek (startup-ok) kerülhettek, amelyek a pénzügyi szolgáltatások területén valami újszerű digitális modellt* alkalmaznak. Tevékenységi körük lehet lakossági és/vagy üzleti is, ahol közvetlenül vagy közvetett módon nyújtanak pénzügyi szolgáltatásokat, vagy egyszerűen csak biztonságosabbá, vagy sokkal jobbá teszik azokat.

Nagyon fiatal cégek jöhettek, amik már legalább 6 hónapja tesztelik a szolgáltatásukat a piacon, 50 főnél kevesebben dolgoznak, és a szolgáltatásukhoz kapcsolódó árbevételük 300 M Ft alatt van.**

 

Hogyan jött ki a 25?

De persze itthon nem csak 25 fintech cég van. 2016 tavaszán 75 szereplőt azonosított be a hazai fintech ökoszisztémában a FinTech Group***. Az előszűrés feltételei után 34 cég állt még versenyben, közülük 25 lett a legígéretesebb a szakértő zsűri szerint.

hunfintech25-zsuri

 

Kik Ők? Mutatjuk!

A HUNFINTECH25 kiadvány a T-Systems oldaláról tölthető le: t-systems.hu/jovobankja.

  • Sokuk ismerős lehet már (pl.: Barion, Koin, Metapay stb.), de
  • egyre több az új belépő is (pl.: Blueopes, Frix.hu, Goood stb.), vagy
  • régi szereplő, új fintech megközelítéssel (pl.: Buxa: P2P money transfer megoldás nyújtása white label konstrukcióban, Festipay Prepaid Card: MasterCard logóval ellátott prepaid fizetési kártya disztributálása, Virpay: pénzforgalmi szolgáltatás nyújtása stb.).
  • És persze ne feledkezzünk meg az InsurTech cégekről (pl.: Commsignia) sem, amelyek új(szerű) technológiai megközelítésére új biztosítási termékek alapozhatók.

 

hunfintech-25fintech

 

A következő 12 hónapban több tucat új fintech szereplő megjelenésére számítunk, amelyek már nemcsak az ügyfélakvirálás és a pénzforgalom, hanem a befektetési szolgáltatások, a személyes pénzügyek menedzselése, vagy a hitelezés területéről jönnek majd.

Emellett az insurtech megoldások is jönni fognak (akár hagyományos szereplőktől is).

Magyarország fintech-esedik!

 

*megjegyz.: vagy a digitális technológiák eredményeként újszerű üzleti modellt alkalmaznak.

**megjegyz.: az előszűrés során vizsgáltuk a tulajdonosi hátteret, továbbá felszámolás alatt áll-e a társaság, vagy zajlik-e MNB eljárás a társaság, vagy a tulajdonosok ellen stb.

***megjegyz.: 2016 tavasza óta tovább bővült a hazai fintech ökoszisztémában a játékosok száma. Ez a számosság lassan meghaladja a 100 szereplőt.

Címkék:
blank
blank