Jön a Google Pay virtuális fizetési kártya

írta | 2021.08.04. | Digitális pénzügyek, Google Pay, Összes hír

fintechshow fintech digitalis transzformacio

A Google már nemcsak bankszámlát, hanem virtuális fizetési kártyát is kínál a Google Pay felhasználóknak. A virtuális kártyával nemcsak az interneten, hanem a boltban a kasszánál is lehet fizetni a mobiltelefon segítségével. A kártyakibocsátást egy fintech cég, a Marqeta biztosítja a Google számára.

Digitális (pénzügyi) ökoszisztémát építenek a bankokkal közösen

A Google a mobilfizetésen túl már pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt, ám továbbra sem kíván bankká válni. A céljuk elsősorban ökoszisztéma építése a bankokkal közösen és új pénzügyi szolgáltatások kialakítása.

A Google 2019 végén jelentette be, hogy a Citibankkal – és más hitelintézetekkel – közösen piacra dobja a co-branded Google Plex bankszámlát. Ekkor a Google a The Wall Street Journal lapnak úgy nyilatkozott,

„a bankokkal, pénzügyi szolgáltatókkal komolyabb együttműködésre törekszünk, ami várhatóan a hosszabb út lesz, de egyben fenntarthatóbb.”

A Google első körben azt akarja megmutatni a nagyközönségnek, a kereskedőknek – és a bankoknak is -, hogy milyen új digitális szolgáltatásokkal lehet „feldobni” a legegyszerűbb banki terméket.

A keresőóriás célja, hogy a Google Plex folyószámlán keresztül (is) pontosabb rálátása legyen az ügyfelek bevételeire, arra, hogy merre vásárolnak, milyen számlákat fizetnek, milyen összegben, hogy ezáltal pontosabb pénzügyi tippeket, ajánlatokat adhasson a Google Pay felhasználóknak.

Kapcsolódó cikk:

Nagyobb hangsúly a személyes pénzügyeken

Tavaly év végén jelentette be a Google, hogy nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni a személyes pénzügyek kezelésére, ezért a Google Pay-t újragondolták és új funkciókkal bővítették. Ha több emberrel kell megosztanunk a vacsora számlát, a bérleti díjat vagy egyéb költségeket, akkor létrehozhatunk egy csoportot és a tagok között feloszthatjuk a számlát. Egy helyen nyomon követhetjük, ki fizetett, ki mennyivel tartozik.

A Google Pay segítségével több mint 100 ezer étteremből rendelhetünk ételt, több mint 30 ezer benzinkútnál vásárolhatunk és több mint 400 városban fizethetünk a parkolásért. Az új Google Pay alkalmazással pénzt takaríthatunk meg a digitális kuponok, promóciós kódok segítségével. Koppintással aktiválhatjuk ezeket az online fizetés, vagy az érintésmentes bolti fizetés során.

Ha úgy döntünk, hogy bankszámlánkat vagy a bankkártyánkat hozzáadjuk a Google Pay szolgáltatáshoz,

az alkalmazás kiadási összefoglalókat készít számunkra, és az idő múlásával bemutatja trendeket is, hogy átláthassuk pénzügyeinket.

Ezek az új funkciók egyelőre csak az Egyesült Államokban érhetők el.

GPay virtuális fizetési kártya

A virtuális fizetési kártyával a Google azt szeretné elérni, hogy a Google Pay egyenlegen lévő pénzt minél több fizetési helyzetben fel tudják használni. A Google Pay egyenleget eddig a felhasználók pénzküldésre, Google termékek megvásárlására, előfizetési díjak kiegyenlítésére használhatták fel.

Az új GPay márkával ellátott virtuális fizetési kártya segítségével a Google egyenleget számos élethelyzetben lehet felhasználni és úgy fog funkcionálni, mint egy bankszámla.

Ezzel a lépéssel a Google már nemcsak a Google Plexen, hanem a GPay virtuális prepaid kártyán keresztül is képes lesz a felhasználókat arra ösztönözni, hogy a Google-nél tartsák és kezeljék a pénzüket.

A GPay virtuális kártya bejelentése kapcsán Tarun Bhatnagar, a Google Pay amerikai piacokért felelős alelnöke úgy nyilatkozott,

„a felhasználóink számára újabb lehetőséget tudunk biztosítani arra, hogy mindennapi vásárlásaikat a Google Pay egyenlegen keresztül végezhessék.”

A Google számára a kártyakibocsátást a nemrég tőzsdére vitt fintech cég, a Marqeta végzi, amely ügyfelei között ott található a JP Morgan, Coinbase, Uber, vagy a Goldman Sachs.

BigTech stratégiákkal, a digitális pénzügyi ökoszisztémák építésével, a digitális transzformáció új irányaival részletesen foglalkozunk 2021. október 7-8. között az idén 5 éves FinTechShow-n. 40 hazai és nemzetközi előadóval vizsgájuk meg, hogyan alakulhat át a pénzügyi közvetítői rendszer a következő években.
Hebi B. képe a Pixabay -en.

fintechshow fintech digitalis transzformacio

fintechshow fintech digitalis transzformacio

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

FINTECHSHOW 5.0

fintechshow fintech digitalis transzformacio
FinTech seregszemle, pitch verseny és jövőbemutató előadások az idén 5 éves FinTechShow-n. Górcső alatt a digitális pénzügyi transzformáció új irányai. FinTechShow: (m)érték a digitális pénzügyekben.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.