Jön a Mastercard új digitális platformja

Szerző: | 2019. 05. 17. | Open banking, Összes hír

PayTechShow 4.0

A Mastercard megnyitotta új digitális platformját, hogy a kereskedők, bankok gyorsabban és hatékonyabban vezethessenek be új digitális szolgáltatásokat. A platform az Egyesült Államokban indult el, és év végére kerülhet sor a globális bevezetésre is – áll a kártyatársaság minap kiadott sajtóközleményében.

A Mastercard Innovation Engine elnevezésű platform a Mastercard és a fintech cégek – főként a legfejlettebb adatelemző technológiákon alapuló – kompetenciáit ötvözi. Az innovációt, szolgáltatásfejlesztést támogató fintech-platformon a Mastercard számos szolgáltatását, alkalmazását is igénybe vehetik a partnerek.

Digitális iránymutatás a kereskedőknek

A platform elsődleges szolgáltatása a vásárlók megtartásának segítése, a vásárlások ösztönzése, azok gyakoriságának növelése. A Mastercard a kanadai Flybits – kontextus alapú adatelemzéssel foglalkozó – és az USA-beli Kasisto mesterséges intelligencia platformot működtető fintech céggel közösen fejlesztett megoldása a vásárlás során keletkező adatokat közel valós időben feldolgozza, értékeli. Az eredmények alapján a megfelelő időben a megfelelő ajánlatot kínálja a vásárlónak.

A Mastercard – a kártyás fizetési ökoszisztémában elfoglalt – stratégiai pozíciója egyedülálló lehetőség arra, hogy a kereskedői ökoszisztéma innovációs motorjaként is működjön, és a kereskedelmi szektor innovációs irányait és prioritásait kijelölje. A kártyatársaság a következő hónapokban további szolgáltatásokat fog elérhetővé tenni a kereskedők és a bankok számára a platformon.

blank

Forrás: Mastercard.com

Nyílt bankolást támogató platform a bankoknak

Pár hete a Mastercard képviselője a FinTechShow-n mutatta be a társaság nyílt bankolást támogató platformját, amellyel a bankokat kívánják támogatni a digitális ökoszisztéma építésben. A platform tesztelése az Egyesült Királyságban és Lengyelországban idén év elején elindult. A tesztelés tapasztalatai alapján kerülhet majd sor a Mastercard nyílt bankolást támogató szolgáltatásainak más – köztük a magyarpiacon való bevezetésére.

blank

Szendrei Szabolcs, a Mastercard igazgatója a FinTechShow-n

Forrás: Mastercard sajtóközlemény

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!