Jön a Mastercard új digitális platformja

írta | 2019.05.17. | Open banking, Összes hír

A Mastercard megnyitotta új digitális platformját, hogy a kereskedők, bankok gyorsabban és hatékonyabban vezethessenek be új digitális szolgáltatásokat. A platform az Egyesült Államokban indult el, és év végére kerülhet sor a globális bevezetésre is – áll a kártyatársaság minap kiadott sajtóközleményében.

A Mastercard Innovation Engine elnevezésű platform a Mastercard és a fintech cégek – főként a legfejlettebb adatelemző technológiákon alapuló – kompetenciáit ötvözi. Az innovációt, szolgáltatásfejlesztést támogató fintech-platformon a Mastercard számos szolgáltatását, alkalmazását is igénybe vehetik a partnerek.

Digitális iránymutatás a kereskedőknek

A platform elsődleges szolgáltatása a vásárlók megtartásának segítése, a vásárlások ösztönzése, azok gyakoriságának növelése. A Mastercard a kanadai Flybits – kontextus alapú adatelemzéssel foglalkozó – és az USA-beli Kasisto mesterséges intelligencia platformot működtető fintech céggel közösen fejlesztett megoldása a vásárlás során keletkező adatokat közel valós időben feldolgozza, értékeli. Az eredmények alapján a megfelelő időben a megfelelő ajánlatot kínálja a vásárlónak.

A Mastercard – a kártyás fizetési ökoszisztémában elfoglalt – stratégiai pozíciója egyedülálló lehetőség arra, hogy a kereskedői ökoszisztéma innovációs motorjaként is működjön, és a kereskedelmi szektor innovációs irányait és prioritásait kijelölje. A kártyatársaság a következő hónapokban további szolgáltatásokat fog elérhetővé tenni a kereskedők és a bankok számára a platformon.

Forrás: Mastercard.com

Nyílt bankolást támogató platform a bankoknak

Pár hete a Mastercard képviselője a FinTechShow-n mutatta be a társaság nyílt bankolást támogató platformját, amellyel a bankokat kívánják támogatni a digitális ökoszisztéma építésben. A platform tesztelése az Egyesült Királyságban és Lengyelországban idén év elején elindult. A tesztelés tapasztalatai alapján kerülhet majd sor a Mastercard nyílt bankolást támogató szolgáltatásainak más – köztük a magyarpiacon való bevezetésére.

Szendrei Szabolcs, a Mastercard igazgatója a FinTechShow-n

Forrás: Mastercard sajtóközlemény

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.