Jön a Mastercard új digitális platformja

Szerző: | 2019. 05. 17. | Open banking, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Mastercard megnyitotta új digitális platformját, hogy a kereskedők, bankok gyorsabban és hatékonyabban vezethessenek be új digitális szolgáltatásokat. A platform az Egyesült Államokban indult el, és év végére kerülhet sor a globális bevezetésre is – áll a kártyatársaság minap kiadott sajtóközleményében.

A Mastercard Innovation Engine elnevezésű platform a Mastercard és a fintech cégek – főként a legfejlettebb adatelemző technológiákon alapuló – kompetenciáit ötvözi. Az innovációt, szolgáltatásfejlesztést támogató fintech-platformon a Mastercard számos szolgáltatását, alkalmazását is igénybe vehetik a partnerek.

Digitális iránymutatás a kereskedőknek

A platform elsődleges szolgáltatása a vásárlók megtartásának segítése, a vásárlások ösztönzése, azok gyakoriságának növelése. A Mastercard a kanadai Flybits – kontextus alapú adatelemzéssel foglalkozó – és az USA-beli Kasisto mesterséges intelligencia platformot működtető fintech céggel közösen fejlesztett megoldása a vásárlás során keletkező adatokat közel valós időben feldolgozza, értékeli. Az eredmények alapján a megfelelő időben a megfelelő ajánlatot kínálja a vásárlónak.

A Mastercard – a kártyás fizetési ökoszisztémában elfoglalt – stratégiai pozíciója egyedülálló lehetőség arra, hogy a kereskedői ökoszisztéma innovációs motorjaként is működjön, és a kereskedelmi szektor innovációs irányait és prioritásait kijelölje. A kártyatársaság a következő hónapokban további szolgáltatásokat fog elérhetővé tenni a kereskedők és a bankok számára a platformon.

Forrás: Mastercard.com

Nyílt bankolást támogató platform a bankoknak

Pár hete a Mastercard képviselője a FinTechShow-n mutatta be a társaság nyílt bankolást támogató platformját, amellyel a bankokat kívánják támogatni a digitális ökoszisztéma építésben. A platform tesztelése az Egyesült Királyságban és Lengyelországban idén év elején elindult. A tesztelés tapasztalatai alapján kerülhet majd sor a Mastercard nyílt bankolást támogató szolgáltatásainak más – köztük a magyarpiacon való bevezetésére.

Szendrei Szabolcs, a Mastercard igazgatója a FinTechShow-n

Forrás: Mastercard sajtóközlemény

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.