Hamarosan bejelenti az OTP az Apple Pay indulását

írta | 2019.05.20. | Apple Pay, Digitális pénzügyek, Összes hír

Megjelentek az OTP új hirdetései Budapesten, amelyeket az Apple Pay indulásához készítettek elő. A Szifon.com szerint május 21-én jelenti be az OTP az Apple Pay indulását.

A múlt héten számoltunk be arról, elindult az Apple Pay tesztelése Magyarországon, illetve bemutattuk az OTP SmartBank applikációban – rövid időre – megjelent Apple Wallet funkciót. Az Apple oldalán élesítették a magyar nyelvű leírást is, miképpen lehet az iPhone-on beállítani az Apple Pay-t.

Elindult az OTP kampánya

Az elmúlt napokban többen is megosztották a Szifon.com közösségben azokat a Budapesten (és Szegeden) kihelyezett OTP-s utcai hirdetéseket, amelyeken az alábbi szerepel:

„Sokféleképpen fizethetünk már, de valami még mindig hiányzik. Az OTP Bank hamarosan elhozza!”

Az egyik fórumozó készített egy montázst is, hogy szemléltesse, mi kerülhet majd a plakáton megjelenő bankkártya köré (a fotó nem valódi):

A Szifon.com a fórumon osztotta meg, hogy erre a hétre sajtómeghívást kaptak az OTP-től „egy nagyobb sajtóeseményre”, majd azt, hogy várhatóan május 21-én elindul a szolgáltatás.

Miért akkora a várakozás az Apple Pay-jel kapcsolatban?

Idén januárban jelent meg, hogy az aktív iPhone-ok száma kb. 900 millió darab és ebből 318 millióan Apple Pay felhasználók is – a Statista szerint. Az előbbi számok alapján az iPhone tulajdonosok 43%-a adta hozzá a bankkártyáját az Apple Wallethez, ami nagyon magas aránynak számít.

Igaz, az Apple nem közöl hivatalos információkat arról, mennyien és milyen gyakorisággal használják iPhone készüléküket érintéses mobilfizetésre, mindenesetre a szakértői becslések alapján a magasabb vásárlóerőt képviselő iOS felhasználók nagyobb arányban használják mobiltelefonjukat fizetésre, mint Androidos társaik.

A minap a Revolut a RevRally-n mutatta be a Google Pay-jel kapcsolatos használati adataikat, amiből az derült ki, hogy a Google Pay-be beregisztrált Revolut kártyákat a felhasználók 30%-kal többször használták fizetésre, mint a plasztik bankkártyájukat.

Kapcsolódó cikkek:

Magyarországon eddig csak az Androidosok használhatták a telefonjukat érintéses mobilfizetésre, ha Mastercard bankkártyával rendelkeztek az alábbi bankok valamelyikénél: GRÁNIT Bank, Budapest Bank, MKB Bank, OTP Bank, K&H Bank, Erste Bank. 2018-ban az összes érintéses mobilfizetési tranzakció alig 0,7%-át tette ki az összes érintéses bankkártyás fizetésnek, ami elenyészőnek tekinthető.

Az Apple Pay megjelenése – függetlenül attól, hogy kevesebben vannak az iOS felhasználók, mint az Androidosok – lökést adhat a hazai érintéses mobilfizetésnek, és várhatóan:

  • az indulást követő hetekben, hónapokban arányaiban több iPhone felhasználó fogja virtualizálni a bankkártyáját,
  • arányaiban többen fognak fizetni és gyakrabban a mobiljukkal, mint az Androidosok.

Miért érheti meg a bankoknak az Apple Pay integráció, hogyan tudják monetizálni az Apple Pay-ben rejlő közvetlen és közvetett lehetőségeket, ezekről a PayTechShow-n hallhatunk majd.

Cover fotó forrása: Szifon.com, készítette gborz nevű felhasználó. A fotó illusztráció.

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.