Apple Pay az OTP Banknál és a CIB Banknál

írta | 2019.05.16. | Apple Pay, Digitális pénzügyek, Összes hír

kh webinarium

Az App Store-ban, az Apple alkalmazás boltjában az OTP SmartBank és a CIB Bank mobilbanki alkalmazása megkapták a Wallet funkció támogatást. Most már csak idő kérdése, hogy a tesztelések után mikor jelenti be az OTP és a CIB az Apple Pay indulását. Az OTP SmartBank alkalmazásában rövid időre már láthatóvá vált a Wallet funkció is.

Pár nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy az Apple Pay tesztelése elindult Magyarországon. Háttérbeszélgetéseink alapján két-három bank idei évi indulásáról számoltunk be. Most már biztos, hogy 2019-ben az OTP Bank, a CIB Bank és még egy bank el fog indulni az érintéses mobilfizetéssel az iOS platformon. Hamarosan az is kiderülhet, melyik lesz a dobogós bank.

Wallet funkció az OTP SmartBank alkalmazásban

A FinTechZone szemfüles olvasója hívta fel a figyelmünket arra, hogy az OTP SmartBank alkalmazásban elérhetővé vált a Wallet funkció. Ez azt jelenti, hogy az OTP mobilbanki alkalmazását elkezdték felkészíteni az érintéses mobilfizetésre az iOS platformon.

Az OTP Bank ügyfelei az OTP SmartBank applikáción keresztül virtualizálhatják majd a bankkártyáikat, hogy a telefonjukkal egy érintéssel fizethessenek az erre alkalmas banki terminálokon. [virtualizálás: “a fizikai bankkártya mobilkészülékbe történő digitalizációja, amelyet a bank hajt végre a felhasználó kérelmére” – forrás: MKB Pay]

A tegnapi nap folyamán a OTP SmartBank alkalmazás Demó verziójában a Bankkártyák gombra kattintva el lehetett érni azt a képernyőt, ahol megjelent a Wallet funkció a Mastercard és a Visa bankkártyáknál. Ez várhatóan azt jelenti, hogy mindkét kártyatársaság logójával ellátott bankkártyákat lehet majd virtualizálni az OTP SmartBank applikáción keresztül.

Milyen készülékkel lehet majd használni az Apple Pay-t?

Az Apple Pay használatának feltétele, hogy az ügyfelek olyan iPhone készülékkel rendelkezzenek, amelyek támogatják a Face ID és/vagy a Touch ID funkciót (kivéve az 5s modellt).

Az Apple Pay támogatott iPhone modellek:

 • iPhone Xs Max
 • iPhone Xs
 • iPhone Xr
 • iPhone X
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6
 • iPhone SE

Útmutató az Apple Pay beállításához iPhone-on

Az Apple hivatalos oldalán már megjelent a magyar nyelvű útmutató az Apple Pay beállításához. Az alábbiakban összegyűjtöttük az oldalról a legfontosabb információkat:

 • Az Apple Pay használata egyszerűbb és biztonságosabb, mint a fizikai kártyák használata.
 • A Wallet alkalmazásban tárolt kártyákkal használhatja az Apple Payt, amelyen keresztül biztonságosan fizethet az Apple Payt támogató üzletekben, tömegközlekedési eszközökön és webhelyeken.
 • Az Apple Pay beállításához hozzá kell adnia a hitelkártyáit, a bankkártyáit és a prepaid kártyáit a Wallethez.

Hitelkártya vagy bankkártya hozzáadása:

A Walletban koppintson a plusz gombra. Elképzelhető, hogy be kell jelentkeznie az iCloudba az Apple ID-jával. Tegye a következők egyikét:

 • Új kártya hozzáadása: Tartsa az iPhone-t úgy, hogy a kártyája a keretben legyen, vagy adja meg manuálisan a kártyaadatokat.
 • Korábbi kártyák hozzáadása: Válassza ki az Apple ID-jával társított kártyát, a többi eszközén az Apple Payjel használt kártyákat vagy a korábban eltávolított kártyákat. Koppintson a Folytatás gombra, majd adja meg mindegyik kártya CVV-számát (ellenőrző kódját).

Az is lehetséges, hogy a kártyáját hozzáadhatja a bank vagy a kártyakibocsátó alkalmazásából. A kártya kibocsátója meghatározza, hogy a kártya jogosult-e az Apple Pay használatára, és további információkat kérhet az ellenőrzési folyamat befejezéséhez.

A címlap fotó a FinTechZone illusztrációja.

kh webinarium

kh webinarium

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

WEBINÁRIUM

KH webinarium
Mit hoz a jövő? Hogyan alakítják át az újabb és újabb innovációk a pénzügyeinket, a munka világát, a környezetünket vagy akár a táplálkozásunkat?

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.