2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.09.24.

Kamatozó Tárca terméket vezetett be az INLOCK (x)

Szerző:

Kategóriák:

Nehéz ma olyan piaci elemzőt találni, aki ne számolna hosszútávon a tradicionális banki megtakarítások nulla százalék közeli hozamkilátásaival. Hozzávéve a növekvő inflációs kilátásokat, illetve a gazdaságilag kiszolgáltatottabb régiók devizáinak folyamatos alulértékeltségét, akkor különösen figyelemre méltó az INLOCK ajánlata.

A fintech megoldások palettáján egyelőre még ritkán lehet találni kamatozó megtakarításokat, éppen ezért érdemes megismerni az INLOCK megoldását, amivel akár évi 10%-ot is meghaladó hozamra lehet szert tenni. Az INLOCK főleg azoknak nyújt megoldást, akik a banki betétek és kötvények tőkegaranciája mellett lényegesen magasabb kamatokra kívánnak szert tenni anélkül, hogy a részvény vagy deviza piacok kockázatait kellene felvállalniuk.

INLOCK üzleti modell

Az INLOCK üzleti modellje egyszerű, a platform az ígért kamatokat intézményi kölcsönadással termeli meg, ahol az ügyfelek által elhelyezett virtuális fizetőeszközöket tőzsdék, OTC deskek és kockázati tőke alapok veszik igénybe a saját rövidtávú likviditásigényeik kezelésére. A szolgáltatás rugalmasságáért és gyorsaságáért ezen szereplők hajlandók megfizetni a magas kamatokat. A közel 10.000 ügyfél és a hétmillió dollár összértékben kezelt virtuális fizetőeszköz mára egyértelműen bizonyította az INLOCK üzleti modelljének működőképességét.

A kölcsöntermékek kapcsán mindig alapvető kérdés, hogy miként tudja a kölcsönadó érvényesíteni a kölcsönvevő felé a visszafizetési kötelmet. Ezen a téren az INLOCK a jelzáloghitelekhez hasonló fedezetbiztosítást alkalmaz. A kölcsönt igénylők minden esetben gyorsan likvidálható és értékében túlbiztosított fedezetet kell, hogy lerakjanak a kölcsönfelvétel előtt, mely

fedezet a teljes futamidő alatt garantálja, hogy a kölcsön visszafizetésre is kerüljön.

A hasonló fintech megoldások esetén az üzleti kockázatok mellett legalább ennyire fontos a technológiai kockázat is. A kizárólag digitális térben működő pénzügyi termékek esetén fennállnak a csalások és egyéb kiberbiztonsági incidensek veszélyei is. Ezen rizikókkal szemben az INLOCK húsz millió dolláros intézményi biztosítással rendelkezik szolgáltató partnerén keresztül, mely partner rendelkezik az iparág legkomolyabb biztonsági tanúsítványával, (SOC 2 Type II) amit az Ernst & Young auditált.

Napi kamatozás, heti kifizetés

A magas kamatok és garanciák mellett az ügyfelek azért is választják az INLOCK szolgáltatását, mert annak használata semmilyen elköteleződéssel nem jár. A kamatok naponta kerülnek jóváírásra és hetente kifizetésre, a Kamatozó Tárcában elhelyezhető összegnek nincs alsó határa, bármilyen kis összeggel ki lehet próbálni, illetve bármikor ki is lehet utalni a kamatoztatott összeget az addig realizált kamattal együtt! Mindezt mindenféle rejtett költségek nélkül. A hetente kifizetett kamatok egyből jóváíródnak a tőkében, így a következő naptól már azok is tovább kamatoznak.

Köszönhetően az U.S. dollár és arany árfolyamához kötött stable coin termékeknek, az INLOCK platformon nem csak az ugyan néha volatilis, de befektetésként is használt virtuális fizetőeszközök kamatoztathatók, mint az igen népszerű Bitcoin, vagy a technológiai fronton feltörekvő Ethereum.

Az INLOCK platform nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megoldása tökéletesen megfeleljen a szabályozói elvárásoknak. Éppen ezért elsők között került regisztrálásra és jóváhagyásra a platform szolgáltatása, a pénzügyi információs felügyelet által, amikor 2019 év végén itthon is megjelentek a virtuális fizetőeszközökkel szemben támasztott követelmények. A független auditor által kiadott tanúsítványával, hazánkban egyedül az INLOCK platform végezhet letéti pénztárca szolgáltatást auditált elektronikus hírközlő eszközön keresztüli ügyfélazonosítással.

Mennyire egyszerű manapság virtuális fizetőeszközöket beszerezni?

Köszönhetően a virtuális fizetőeszközök kapcsán kialakított felügyeleti gyakorlatnak, ma már bárki kényelmesen tud váltani ilyen eszközöket, anélkül, hogy bizonytalan forrásból kellene azt beszereznie. Magyarország területén már több mint 60 ú.n. “kripto-ATM” működik, melyek Budapest mellett szinte az összes megyeszékhelyen is megtalálhatók. Az ATM-ek mellett több hazai online váltó is rendelkezik már a felügyelet által jóváhagyott belső eljárásrenddel.

Az INLOCK Kamatozó Tárca szolgáltatása népszerű azok körében, akik még csak ismerkednek a virtuális fizetőeszközökkel, hiszen a jóváírt kamattal akár néhány hónap alatt is le tudják dolgozni a váltási költségeket függetlenül attól, hogy milyen forrásból vagy milyen szolgáltatótól szereznék be a virtuális fizetőeszközeiket.

Az ügyfelek körében népszerű az arany árfolyamához kötött PAXG, illetve az US. Dollár árfolyamához kötött USDC termék. Mindkét termék esetén igaz, hogy fizikai letét áll a stable coin mögött, amit rendszeres havi könyvvizsgálói audittal hitelesítenek a szolgáltatók.

Az első lépések

Az INLOCK: Crypto Savings Account mobil alkalmazás letölthető Android, és iOS mobil készülékekre. Egyszerű regisztrációt követően azonnal használható! Kérdés esetén az INLOCK munkatársai készséggel segítenek az elektronikus csatornákon keresztül.

inlock kamatozo tarca mobil alkalmazas

INLOCK alkalmazás letöltése iOS és Android készülékek innen.

Mit kell tudni a virtuális fizetőeszközökről?

A virtuális fizetőeszközök olyan törvényes fizetőeszköz státusszal nem rendelkező eszközök, amiket nem központi jegybank vagy egyéb közigazgatási szerv bocsát ki, vagy garantál. A virtuális fizetőeszközök olyan elektronikus úton tárolható eszközök, melyek csereértéke elfogadott, könnyen átruházhatók, így elektronikus kereskedésre alkalmasak.

A legnépszerűbb és széles körben ismert virtuális fizetőeszköz a Bitcoin, mely immáron 12 év létező teljesen autonóm, központi irányítás nélküli un. decentralizált fizetőeszköz.

A Bitcoin mellett több tízezer hasonló un. coin vagy token létezik a piacon, melyek nagy része azonban nem felel meg a virtuális fizetőeszköz kategória definíciójának. Az INLOCK platform üzemeltetője nagy gondossággal vizsgálja meg a Kamatozó Tárca termékben elérhető virtuális fizetőeszközöket, melynek eredményeként a mai napig mindösszesen csak egy tucat virtuális fizetőeszköz vált elérhetővé a INLOCK ügyfelei számára. Ezen támogatott eszközök olyan valós háttérrel, biztosítással avagy valós értékteremtő tevékenységgel rendelkeznek, mely fényében ajánlani tudja ügyfeleinek.

Támogatott tartalom.

Fotók forrása: INLOCK

A cikk tartalma nem minősül sem befektetési ajánlatnak, sem befektetési tanácsnak, sem a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) 5. § (1) bekezdés e) pontja szerinti befektetési tanácsadásnak, sem a Bszt. 76.-77. §-a szerinti befektetési elemzésnek, nem a befektetési elemzés függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, egyúttal nem vonatkozik rá a befektetési elemzés terjesztését, közzétételét megelőző ügyletkötésre vonatkozó tilalom. 

A cikkben foglaltak konkrét befektetési döntés meghozatalára önmagukban nem alkalmasak, bármely befektetési döntés meghozatalát megelőzően szükséges a befektetési tranzakció teljes dokumentációja és a befektetésre vonatkozó valamennyi információ megismerése, a befektetéssel járó kockázatok, költségek és esetleges veszteségek, károk felmérése. Mindezekre tekintettel a jelen cikk alapján meghozott befektetési döntésért való felelősségét a FinTechZone.hu oldalt működtető FinTech Group Kft. teljes egészében kizárja.

Címkék:
blank
blank