FinTechShow-7.0

És te készen állsz a forradalom következő hullámára?

Szerző: | 2017. 03. 19. | Fintech tudástár, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Már kevesebben tartják a pénzüket a párnacihában, és még kevesebben indulnak útnak tízezresekkel teli pénztárcával. De mit tartogat még a jövő? 


pénzügyi jövő PSD2
 

Okosodó pénzügyek

Manapság, a digitális forradalom világában szinte mindenre van megoldás, a technológia fejlődése pedig alaposan megváltoztatja a készpénzhez való hozzáállásunkat. Gondoljunk csak bele: míg korábban mindenki papírezresekkel és aprópénzzel rohangált, az ATM-ek megjelenése megváltoztatta a lakosság hozzáállását a “mindig kell, hogy legyen nálam pénz” attitűdhöz.

Ma pedig az okostelefonok segítségével napi pénzügyeinket sokféleképpen intézhetjükegyre több érintésnélküli fizetési móddal találkozunk.

 

Biztonság, kontrol, törvényi megfelelőség (compliance)

Ahogy az okostelefonokon keresztüli fizetés egyre népszerűbb, a felhasználók egyre inkább elvárják az érintésnélküli fizetések 100 százalékos biztonságát.

 

PSD2

2018 januárjától  a fogyasztók nem banki szereplőket is megbízhatnak pénzügyeik, kifizetéseik kezelésével. Ezzel lehetővé válik az is, hogy pl. a Facebookon vagy a Google-n keresztül fizessük be számláinkat, vagy küldjünk pénzt ismerőseinknek, elemezzük költéseinket, vagy akár kezeljük megtakarításainkat.

A bankok innentől kezdve az egyes fogyasztók tranzakciós és egyenlegadatait át kell hogy adják (amennyiben a fogyasztó erre felhatalmazást adott a szerk.) a fintecheknek nyílt, szabványos interfészen, úgynevezett open API-n keresztül. Azaz pénzügyi vállalkozások jöhetnek létre a bankoknál tárolt adataink felhasználásával.

PSD2 új pénzügyi szolgáltatók AISP PISP

A PSD2 a fizetési értéklánc egészét érinti, a bankok belső folyamatai a versenyben maradás és a szabályozói megfelelés érdekében átalakulnak, aminek eredményeként új szolgáltatások születhetnek. A bankok továbbra is nyújthatják az alapvető banki szolgáltatásokat, miközben új piaci belépőként más bankok felségvizére is evezhetnek.

 

Keresd a lehetőséget, és ha megtaláltad, ne engedd el!

A PSD2 fontos szerepet játszik a bankok profitabilitásának növelésében azzal, hogy új piaci lehetőségeket nyit meg előttük, s nem csupán a compliance terhüket növeli. Továbbá az új, gyors növekedésű cégekkel partnerségeket hozhatnak létre, a startupokkal is jobban tudnak versenyezni, és a saját termékfejlesztésük is gyorsabbá válik.

partnerség fintech cégekkel és PSD2

 

Légy kreatív!

A technológia minden nap valami újat hoz. A pénzintézeteknek minden kreativitásra és hatékonyságra szükségük van, hogy a digitalizáció sebességével lépést tudjanak tartani. Ugyanakkor stabilnak és erősnek kell lennük!  A siker kulcsa a tudatos, okos tervezés. A stratégiai tervezés és felkészülés biztosítja, hogy a vállalkozások a megfelelő úton haladjanak és üzleteiket sikerre vigyék.

 

(via letstalkpayments.com) hyperlink: Are You Ready for the Next Phase of the Payment Revolution?

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!