2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2021.06.03.

Kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet kapott a GRÁNIT Bank

Szerző:

Kategóriák:

A GRÁNIT Bank is elnyerte a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet. A Bank kiemelkedő digitális szolgáltatásai közé sorolták a VideóBankot, a szelfis azonosítással való lakossági számlanyitást és azt, hogy a Bank mobilalkalmazásában elérhető az Azonnali Fizetési Rendszer összes kényelmi szolgáltatása.

Megkapta a GRÁNIT Bank a tavaly novemberben elindult Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy program „kiemelkedő digitális hitelintézet” védjegyét, jelentette be Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft ügyvezetője a Bank sajtótájékoztatóján.

A védjegyet a korszerű és kimagasló minőségű digitális szolgáltatásokat nyújtó hitelintézetek kaphatják meg, ilyen szolgáltatások közé sorolta az ügyvezető a GRÁNIT Banknál a VideóBankot, a szelfis számlanyitást, az Azonnali Fizetési Rendszer összes kényelmi szolgáltatásának biztosítását, kezdve a fizetési kérelemtől a QR-kódos fizetésen át, a másodlagos azonosítók rögzítéséig, valamint a banki mobilalkalmazásba integrált személyes pénzügyi menedzsert.

„A védjegy egyik fő célja a fogyasztói bizalom növelése a digitális pénzügyi szolgáltatások iránt, a GRÁNIT Bank innovatív, sok esetben az országban elsőként bevezetett megoldásai támogatják ezt a törekvésünket”

– mondta Jobbágy László.

Átlag feletti növekedés a GRÁNIT Banknál

A GRÁNIT Bank eddigi legsikeresebb évét zárta 2020-ban, a jó hír azonban az, hogy az idei évkezdet is terven felüli számokat hozott – emelte ki a tájékoztatón Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a Bank továbbra is a szektorátlag feletti ütemben növekszik. Ez évi április végi mérlegfőösszege 7 százalékkal haladja meg a 2020 végi adatot és 72 százalékkal az előző év április végit.

A növekedés motorja az erős ütemben növekvő ügyfél betétállomány. A Bank adózás előtti eredmény április végén meghaladta az 1 milliárd forintot, amely több mint hatszorosa az előző év hasonló időszakában elértnek. A tovább erősödő profitabilitás a hitelek és értékpapírok növekvő állományán elért kamatbevételnek, a hitelportfólió kiváló minőségének – az NPL ráta 0.03 % – és a bevételeknél lényegesen kisebb ütemben növekvő működési költségnek köszönhető.

A GRÁNIT Bank lakossági és vállalati ügyfelek közel 80 ezer számláját kezeli, az alapításától kezdve éves átlagban 76 százalékkal nőtt ezen állomány, ami a tavaly április végi adathoz viszonyítva 22 százalékos növekedést jelent.

Az ügyfélbetétállomány közel 400 milliárd forintot ért el a negyedik hónap végén, amely 57 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket.

A Bank lakossági és vállalati eszközállománya is jelentős mértékben, 23 százalékkal bővült tavaly április óta: a hitelekkel és kötvényekkel együttes érték meghaladja a 230 milliárd forintot.

Fókuszban a hitelezési folyamatok digitalizálása

Az innovációs ütem sem hagyott alább, idén a hitelezési folyamatok digitalizálása van a fókuszban – hangsúlyozta Hegedüs Éva, példaként a babaváró kölcsön esetében 100 százalékosan elektronikus csatornára terelt hiteligénylést és a VideóBankban való szerződéskötést, valamint a piaci jelzáloghitel 5 perces online előbírálatát és a digitális ügyfélfiókban benyújtható hitelkérelmet emelte ki.

„A Bank teljesítményét idén is több kiemelkedő szakmai elismerés kísérte, ezek közé soroljuk a megkapott kiemelkedő digitális hitelintézet védjegy mellett azt is, hogy a GRÁNIT Bank is bekerült a kiváló magyar márkák közé, és egy éven át használhatja a Superbrands védjegyet.

GRÁNIT Hős számlacsomag az egészségügyi dolgozóknak

„Hiszünk az összefogás erejében, és ezért a jelenlegi rendkívüli helyzetben a Bank is kiszélesíti társadalmi felelősségvállalási programját” – hangsúlyozta Hegedüs Éva, bemutatva a Bank új, kifejezetten az egészségügyi dolgozókra szabott, akár egy életen át havidíjmentes bankszámláját, amelyhez – az Állami Nyomda díjelengedése nyomán – ingyenes dombornyomott bankkártya kapcsolódik.

A GRÁNIT Hős számlacsomagot a Bank azért hozta létre – tette hozzá az elnök-vezérigazgató – hogy saját eszközeivel, szolgáltatásának minőségével fejezhesse ki az egészségügyi dolgozók iránt érzett szolidaritását, támogatását és mindenekfelett az összes banki munkatárs háláját az emberfeletti, áldozatos munkáért.

A számlacsomag kiemelkedik az egészségügyi jogviszony ideje alatt érvényes kedvezményeivel a piacon jelenleg elérhető számlacsomagok közül, az ingyenes bankkártya mellett nincs költsége a számlavezetésnek, ingyenes az összes elektronikus forint és euró számlatranzakció valamint a forintban megadott csoportos beszedés és állandó átutalási megbízás, emellett a bankszámlához kedvezményes kamatozású folyószámlahitel kapcsolódik.

Címlapfotó forrása: GRÁNIT Bank

Címkék: