BankTechShow

Kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet kapott a GRÁNIT Bank

Szerző: | 2021. 06. 03. | Banki és fintech hírek, Összes hír

A GRÁNIT Bank is elnyerte a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet. A Bank kiemelkedő digitális szolgáltatásai közé sorolták a VideóBankot, a szelfis azonosítással való lakossági számlanyitást és azt, hogy a Bank mobilalkalmazásában elérhető az Azonnali Fizetési Rendszer összes kényelmi szolgáltatása.

Megkapta a GRÁNIT Bank a tavaly novemberben elindult Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy program „kiemelkedő digitális hitelintézet” védjegyét, jelentette be Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft ügyvezetője a Bank sajtótájékoztatóján.

A védjegyet a korszerű és kimagasló minőségű digitális szolgáltatásokat nyújtó hitelintézetek kaphatják meg, ilyen szolgáltatások közé sorolta az ügyvezető a GRÁNIT Banknál a VideóBankot, a szelfis számlanyitást, az Azonnali Fizetési Rendszer összes kényelmi szolgáltatásának biztosítását, kezdve a fizetési kérelemtől a QR-kódos fizetésen át, a másodlagos azonosítók rögzítéséig, valamint a banki mobilalkalmazásba integrált személyes pénzügyi menedzsert.

„A védjegy egyik fő célja a fogyasztói bizalom növelése a digitális pénzügyi szolgáltatások iránt, a GRÁNIT Bank innovatív, sok esetben az országban elsőként bevezetett megoldásai támogatják ezt a törekvésünket”

– mondta Jobbágy László.

Átlag feletti növekedés a GRÁNIT Banknál

A GRÁNIT Bank eddigi legsikeresebb évét zárta 2020-ban, a jó hír azonban az, hogy az idei évkezdet is terven felüli számokat hozott – emelte ki a tájékoztatón Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a Bank továbbra is a szektorátlag feletti ütemben növekszik. Ez évi április végi mérlegfőösszege 7 százalékkal haladja meg a 2020 végi adatot és 72 százalékkal az előző év április végit.

A növekedés motorja az erős ütemben növekvő ügyfél betétállomány. A Bank adózás előtti eredmény április végén meghaladta az 1 milliárd forintot, amely több mint hatszorosa az előző év hasonló időszakában elértnek. A tovább erősödő profitabilitás a hitelek és értékpapírok növekvő állományán elért kamatbevételnek, a hitelportfólió kiváló minőségének – az NPL ráta 0.03 % – és a bevételeknél lényegesen kisebb ütemben növekvő működési költségnek köszönhető.

A GRÁNIT Bank lakossági és vállalati ügyfelek közel 80 ezer számláját kezeli, az alapításától kezdve éves átlagban 76 százalékkal nőtt ezen állomány, ami a tavaly április végi adathoz viszonyítva 22 százalékos növekedést jelent.

Az ügyfélbetétállomány közel 400 milliárd forintot ért el a negyedik hónap végén, amely 57 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket.

A Bank lakossági és vállalati eszközállománya is jelentős mértékben, 23 százalékkal bővült tavaly április óta: a hitelekkel és kötvényekkel együttes érték meghaladja a 230 milliárd forintot.

Fókuszban a hitelezési folyamatok digitalizálása

Az innovációs ütem sem hagyott alább, idén a hitelezési folyamatok digitalizálása van a fókuszban – hangsúlyozta Hegedüs Éva, példaként a babaváró kölcsön esetében 100 százalékosan elektronikus csatornára terelt hiteligénylést és a VideóBankban való szerződéskötést, valamint a piaci jelzáloghitel 5 perces online előbírálatát és a digitális ügyfélfiókban benyújtható hitelkérelmet emelte ki.

„A Bank teljesítményét idén is több kiemelkedő szakmai elismerés kísérte, ezek közé soroljuk a megkapott kiemelkedő digitális hitelintézet védjegy mellett azt is, hogy a GRÁNIT Bank is bekerült a kiváló magyar márkák közé, és egy éven át használhatja a Superbrands védjegyet.

GRÁNIT Hős számlacsomag az egészségügyi dolgozóknak

„Hiszünk az összefogás erejében, és ezért a jelenlegi rendkívüli helyzetben a Bank is kiszélesíti társadalmi felelősségvállalási programját” – hangsúlyozta Hegedüs Éva, bemutatva a Bank új, kifejezetten az egészségügyi dolgozókra szabott, akár egy életen át havidíjmentes bankszámláját, amelyhez – az Állami Nyomda díjelengedése nyomán – ingyenes dombornyomott bankkártya kapcsolódik.

A GRÁNIT Hős számlacsomagot a Bank azért hozta létre – tette hozzá az elnök-vezérigazgató – hogy saját eszközeivel, szolgáltatásának minőségével fejezhesse ki az egészségügyi dolgozók iránt érzett szolidaritását, támogatását és mindenekfelett az összes banki munkatárs háláját az emberfeletti, áldozatos munkáért.

A számlacsomag kiemelkedik az egészségügyi jogviszony ideje alatt érvényes kedvezményeivel a piacon jelenleg elérhető számlacsomagok közül, az ingyenes bankkártya mellett nincs költsége a számlavezetésnek, ingyenes az összes elektronikus forint és euró számlatranzakció valamint a forintban megadott csoportos beszedés és állandó átutalási megbízás, emellett a bankszámlához kedvezményes kamatozású folyószámlahitel kapcsolódik.

Címlapfotó forrása: GRÁNIT Bank

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!