2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.09.06.

Komplett digitális megoldással menti meg az átalányadósokat a Billingo

Szerző:

Kategóriák:

Rekordgyorsasággal reagált a Billingo online számlázó a KATA törvény módosítására és alig 1 hónap alatt egy olyan komplett szolgáltatást mutatott be az átalányadósoknak, ami nemcsak automatikusan és valós időben számolja ki a fizetendő adó- és járulékterheket, de még az átalányadó bevallással járó adminisztrációt is órákról percekre csökkenti.

Százezreknek kezdődött új élet 2022. szeptember 1-én a új KATA törvény hatályba lépése miatt, és bár voltak, akik céget alapítottak vagy a főszabály szerinti adózást választották egyéni vállalkozóként, a legtöbbeknek az átalányadózás jelentette a következő lépcsőfokot.

Az SZJA szerinti átalányadózás azonban a KATÁhoz képest egy jóval bonyolultabb adónem. Több az adminisztráció a havi bevallás miatt, többtényezős és akár havonta különböző a fizetendő adó mértéke, valamint vállalkozóként könyvelői támogatás nélkül nehezebb nyomon követni a havi nyereséget is. A Billingo azonnal lépett, majd többkörös könyvelői egyeztetések alapján kivételesen gyorsan érkeztek is a megoldások.

Digitális megoldások a KATA utáni léthez

A bárki számára ingyen elérhető Átalányadó Kalkulátor a döntési szakaszt könnyítette meg, mert havi vagy éves bontásban segített kiszámolni a várható adó- és járulékterheket.

Az Átalányadó Asszisztensben mindezt a rendszer már automatikusan számolja a Billingóban rögzített vagy oda feltöltött és pénzügyileg teljesített számlaadatok alapján.

Az Átalányadó Asszisztens Plusz pedig az átalányadózás minden egyes területén, maximálisan támogatja a vállalkozásokat és a könyvelőiket, pl. automatikusan kiszámolja a havi adó- és járulékterheket, figyelembe veszi az egyedi adókedvezményeket és az adómentes sávot, előkészíti a 58-as bevallást, kiszámolja a helyi iparűzési adót és jelzi, ha esedékes a kamarai hozzájárulás fizetése, teendőlistát állít össze a vállalkozónak és a könyvelőnek és automatikus értesítéseket is küld a fizetendő adókról.

Billingo AAM keret

Teljesen automatizálhatók az átalányadózással járó feladatok

Teljesen automatizálható a folyamat a Billingo Bankszinkron használatával, mert így akár 11 különböző bankkal és pénzintézettel is összekapcsolható a rendszer. A bejövő tranzakciók alapján a Billingo akár automatikusan összepárosítja az utalásokat a számlával és azonnal fizetettre is állítja azokat.

Ez a naprakész pénzügyi vezetés azért is elengedhetetlen az átalányadózásban, mert a fizetett számlák alapján készül a bevallás.

A Billingo Átalányadó Asszisztens Plusz nemcsak teljes átláthatóságot ad a vállalkozás pénzügyei és adózása felett, de az adminisztráció automatizálásával a havi pár óráról néhány percre csökkenti a bevallással kapcsolatos teendőket úgy, hogy az adatok alapján automatikusan előkészíti az 58-as bevallást, a letölthető XML-t pedig a könyvelőnek csak fel kell tölteni az ÁNYKba, de akár magunk is intézhetjük.

billingo azonnali fizetes qr-kod

10 banki kapcsolat és fizetési kérelem-küldés a Billingóban | 2021.09.14.

Két nagyobb dobással erősített be az innovatív megoldásairól híres Billingo online számlázó. A legújabb fintech fejlesztések az innovatív Bankszinkron és a Magyarországon egyedülálló Fizetési kérelem funkciók.

Az átalányadózás új terep a vállalkozóknak, a legtöbb könyvelőnek

Az átalányadózás új terep a vállalkozóknak és a legtöbb könyvelőnek is, ezért elengedhetetlen a folyamatos edukálás.

A Billingo ebben is támogatást ad a vállalkozóknak. Létrehozták az Átalányadó Tudástárat, ahol cikkekben és videós anyagokkal segítenek. A bárki számára elérhető Billingo Átalányadó Asszisztens Facebook csoportban pedig 4 elismert könyvelő szakértő Böröczky Zsuzsi (kisvállalati adózás szakértője), Fülöp Olga (a Számpatikus, az online bizniszek szakértője), Mészáros Anikó (Minősített Könyvelők Egyesületének titkára) és Szilágyi Anita (Vállalkozás Okosan alapítója, adószakértő) közreműködésével válaszolják meg az egyedi kérdéseket is.

Forrás: Billingo

Címkék:
blank
blank