2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.03.16.

Nyaralásodra vigyél magaddal Revolut kártyát!

Szerző:

Kategóriák:

Mi az, amit mindenképp vigyél magaddal, ha elutazol? Napkrémet? Fogkefét? Kispárnát? Babysittert? Nem! Revolutot! Persze csak ha a nyaralásból hazatérve nem akarod egyből felhúzni magad azon, hogy a bankod mennyire lehúzott. Dupla konverzió, ATM költség, T+X napos elszámolás, rejtélyes árfolyamok. Mindezt elfelejtheted a Revolut applikációjával és prepaid kártyájával. Regisztrálj, töltsd fel az egyenleged, igényelj kártyát, és utazz vele jó messzire!

MentésMentés

Revolut prepaid

Mindenhol jó, nem csak otthon

A Revolut titka, hogy bárhol jársz is a világban, ő mindenhol úgy viselkedik, mintha „otthon lenne”. 120 országban tudsz vele fizetni vagy ATM-ből készpénzt felvenni, váltáskor az elszámolás valós idejű, transzparens és mindig az éppen elérhető legjobb (bankközi, „google-grade”) árfolyamon történik. Egyenleget tarthatsz euróban, angol fontban vagy dollárban is, amik között előre válthatsz, ha kedvezőtlen árfolyamváltozásra számítasz, vagy biztosra akarsz menni.

A kártya okos, mert vásárláskor mindig a helyi pénznemben tartott egyenlegedből fogyaszt először, csak akkor nyúl a többihez, ha az adott tranzakció kimerítette a rendelkezésre álló keretet.

Revolut prepaid mobil app

Forradalmi funkciók

Menő kiegészítőkben sincs hiány; február óta cseveghetünk például Ritával (Revolut’s Intelligent Troubleshooting Assistant), aki nagyon kedves, bár tapasztalataim alapján néha még félrebeszél.

Bármikor módosíthatjuk a kártyához tartozó biztonsági beállításainkat; tilthatjuk például az ATM, az érintésnélküli vagy az online használatot. Kérhetünk második kártyát, hogy közösen fogyasszuk Revolut számlánk egyenlegét párunkkal vagy gyermekünkkel. 23 féle pénznemben – köztük forintban is – utalhatunk, működik a P2P pénzküldés, az automatikus egyenleg feltöltés, a költségkontroll és a számla felosztása is.

Amire érdemes figyelned

  • Hétvégén, mikor a bankközi piacok zárva vannak, az árfolyam mindig fix.
  • A Revolut 2016 februárjában Fair Usage Policy-t és ezzel több díjat/korlátozást is bevezetett. Az ingyenes ATM felvételi limitet előbb havi 500, majd havi 200 fontra csökkentette (limit feletti díj 2%).
  • 5000 font összegű havi konverzió elérése után a váltásnak 0,5% díja van.
  • De 5 font költsége van a MasterCard postázásának is. Érdemes tájékozódni, mert a díjak folyamatosan változnak.
  • A Revolut prepaid kártya feltöltése bankkártyával és átutalással is díjmentes – legalábbis a Revolut részéről! Ha nincs font/euró/dollár alapú számlád/bankkártyád, akkor használd a TransferWise-t!

A háború még csak most kezdődik

A Revolut másfél éve még csak egy kis lázadás volt. A transzparenseken a legjobb árfolyamok, prepaid kártya és egy csinos applikáció szerepeltek. A Revolut azonban több fronton is támadást indított az elmúlt hetekben. Semmi kétség, komoly háború készülődik. Mutatjuk az elmúlt hónapokban kikísérletezett fegyvereket.

Bankszámla*

Persze nem a hagyományos értelemben, na de ez kit érdekel akkor, ha mindössze 3 perc alatt, mobilról elintézhető a számlanyitás, és azt sem kell hozzá bizonyítani, hogy már ezer éve Angliában élsz? Saját számlaszámmal és short code-dal rendelkező e-money számládra fogadhatsz harmadik féltől érkező jóváírásokat, például utaltadhatod rá a fizetésed.

Az ígéret szerint pedig már úton van az euro és dollár alapú bankszámla és a hozzájuk kapcsolódó IBAN szám is.

Befektetés*

A Revolut a múlt héten jelentette be, hogy összebarátkoztak a Bricklane online ingatlanbefektető oldallal, így hamarosan megjelennek majd az adókímélő, kis összegű befektetési ajánlatok az applikációban.

 

Revolut Bricklane prepaid kártya és befektetés

Hitel*

A Revolut tegnap robbantott a hírrel, miszerint már szupergyors kölcsönt is kínál a Lending Works P2P platformjának köszönhetően. Hitelbírálat helyett a felhasználóknak mindössze havi jövedelmüket és lakóhelyüket kell megjelölniük az applikáción keresztül, és számlájukon máris megjelenik a kívánt kölcsön összege.

500-5000 font igényelhető 12-60 hónapos visszafizetéssel, de díjmentes előtörlesztés is lehetséges. Számítások szerint a Revolut hitele 50%-kal olcsóbb a jelenleg elérhető banki konstrukcióknál.

Revolut Lending Works prepaid kártya és hitel

Nem elég csatát nyerni

A Revolutnak már 530.000 lelkes lázadót sikerült toboroznia 42 európai országból, mindössze 18 hónap alatt. De Nikolay Storonsky tudja, hogy hosszú távon nem elég a népszerűség, nap végén valamiből pénzt is kell csinálni.

A challenger bankok élete pedig nem egyszerű. A mindent ingyen adó Monzo rajongónként 40 fontot veszít évente a kártyákon. A Monese-t sok felhasználó rögtön elhagyta, mikor megpróbált kitörni a csapdából, és tavaly 4,95 font havidíjat vezetett be addig nulla forintos számlájára.

Storonsky a háborúhoz ezért olyan szövetségeseket keres, akikkel együtt új, jövedelmező területeket hódíthat meg, és akik hajlandóak testvériesen osztozni a megtermelt bevételen.

*Az új funkciók egyelőre csak Angliában elérhetőek.

Címkék:
blank
blank