Nyaralásodra vigyél magaddal Revolut kártyát!

Szerző: | 2017. 03. 16. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Összes hír, Revolut

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Mi az, amit mindenképp vigyél magaddal, ha elutazol? Napkrémet? Fogkefét? Kispárnát? Babysittert? Nem! Revolutot! Persze csak ha a nyaralásból hazatérve nem akarod egyből felhúzni magad azon, hogy a bankod mennyire lehúzott. Dupla konverzió, ATM költség, T+X napos elszámolás, rejtélyes árfolyamok. Mindezt elfelejtheted a Revolut applikációjával és prepaid kártyájával. Regisztrálj, töltsd fel az egyenleged, igényelj kártyát, és utazz vele jó messzire!

MentésMentés

Revolut prepaid

Mindenhol jó, nem csak otthon

A Revolut titka, hogy bárhol jársz is a világban, ő mindenhol úgy viselkedik, mintha „otthon lenne”. 120 országban tudsz vele fizetni vagy ATM-ből készpénzt felvenni, váltáskor az elszámolás valós idejű, transzparens és mindig az éppen elérhető legjobb (bankközi, „google-grade”) árfolyamon történik. Egyenleget tarthatsz euróban, angol fontban vagy dollárban is, amik között előre válthatsz, ha kedvezőtlen árfolyamváltozásra számítasz, vagy biztosra akarsz menni.

A kártya okos, mert vásárláskor mindig a helyi pénznemben tartott egyenlegedből fogyaszt először, csak akkor nyúl a többihez, ha az adott tranzakció kimerítette a rendelkezésre álló keretet.

Revolut prepaid mobil app

Forradalmi funkciók

Menő kiegészítőkben sincs hiány; február óta cseveghetünk például Ritával (Revolut’s Intelligent Troubleshooting Assistant), aki nagyon kedves, bár tapasztalataim alapján néha még félrebeszél.

Bármikor módosíthatjuk a kártyához tartozó biztonsági beállításainkat; tilthatjuk például az ATM, az érintésnélküli vagy az online használatot. Kérhetünk második kártyát, hogy közösen fogyasszuk Revolut számlánk egyenlegét párunkkal vagy gyermekünkkel. 23 féle pénznemben – köztük forintban is – utalhatunk, működik a P2P pénzküldés, az automatikus egyenleg feltöltés, a költségkontroll és a számla felosztása is.

Amire érdemes figyelned

  • Hétvégén, mikor a bankközi piacok zárva vannak, az árfolyam mindig fix.
  • A Revolut 2016 februárjában Fair Usage Policy-t és ezzel több díjat/korlátozást is bevezetett. Az ingyenes ATM felvételi limitet előbb havi 500, majd havi 200 fontra csökkentette (limit feletti díj 2%).
  • 5000 font összegű havi konverzió elérése után a váltásnak 0,5% díja van.
  • De 5 font költsége van a MasterCard postázásának is. Érdemes tájékozódni, mert a díjak folyamatosan változnak.
  • A Revolut prepaid kártya feltöltése bankkártyával és átutalással is díjmentes – legalábbis a Revolut részéről! Ha nincs font/euró/dollár alapú számlád/bankkártyád, akkor használd a TransferWise-t!

A háború még csak most kezdődik

A Revolut másfél éve még csak egy kis lázadás volt. A transzparenseken a legjobb árfolyamok, prepaid kártya és egy csinos applikáció szerepeltek. A Revolut azonban több fronton is támadást indított az elmúlt hetekben. Semmi kétség, komoly háború készülődik. Mutatjuk az elmúlt hónapokban kikísérletezett fegyvereket.

Bankszámla*

Persze nem a hagyományos értelemben, na de ez kit érdekel akkor, ha mindössze 3 perc alatt, mobilról elintézhető a számlanyitás, és azt sem kell hozzá bizonyítani, hogy már ezer éve Angliában élsz? Saját számlaszámmal és short code-dal rendelkező e-money számládra fogadhatsz harmadik féltől érkező jóváírásokat, például utaltadhatod rá a fizetésed.

Az ígéret szerint pedig már úton van az euro és dollár alapú bankszámla és a hozzájuk kapcsolódó IBAN szám is.

Befektetés*

A Revolut a múlt héten jelentette be, hogy összebarátkoztak a Bricklane online ingatlanbefektető oldallal, így hamarosan megjelennek majd az adókímélő, kis összegű befektetési ajánlatok az applikációban.

 

Revolut Bricklane prepaid kártya és befektetés

Hitel*

A Revolut tegnap robbantott a hírrel, miszerint már szupergyors kölcsönt is kínál a Lending Works P2P platformjának köszönhetően. Hitelbírálat helyett a felhasználóknak mindössze havi jövedelmüket és lakóhelyüket kell megjelölniük az applikáción keresztül, és számlájukon máris megjelenik a kívánt kölcsön összege.

500-5000 font igényelhető 12-60 hónapos visszafizetéssel, de díjmentes előtörlesztés is lehetséges. Számítások szerint a Revolut hitele 50%-kal olcsóbb a jelenleg elérhető banki konstrukcióknál.

Revolut Lending Works prepaid kártya és hitel

Nem elég csatát nyerni

A Revolutnak már 530.000 lelkes lázadót sikerült toboroznia 42 európai országból, mindössze 18 hónap alatt. De Nikolay Storonsky tudja, hogy hosszú távon nem elég a népszerűség, nap végén valamiből pénzt is kell csinálni.

A challenger bankok élete pedig nem egyszerű. A mindent ingyen adó Monzo rajongónként 40 fontot veszít évente a kártyákon. A Monese-t sok felhasználó rögtön elhagyta, mikor megpróbált kitörni a csapdából, és tavaly 4,95 font havidíjat vezetett be addig nulla forintos számlájára.

Storonsky a háborúhoz ezért olyan szövetségeseket keres, akikkel együtt új, jövedelmező területeket hódíthat meg, és akik hajlandóak testvériesen osztozni a megtermelt bevételen.

*Az új funkciók egyelőre csak Angliában elérhetőek.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.