BankTechShow

Így veri meg a magyar vagyonkezelő robot a versenytársait

Szerző: | 2017. 05. 02. | Fintech startupok, FinTechShow, Magyar fintech startupok, Összes hír

A 21. század digitális bennszülöttje manapság két dolgot szeret: ami digitális, az legyen gyors és egyszerű. Amihez a pénze tapad, legyen humánus és fair. Ezen vonalak mentén mozog a magyar fintech cég Blueopes vagyonkezelő robotja is. A FinTechShow-n Ők is ott voltak, ezért megnézzük, jelenleg hol állnak azóta, hogy tavaly decemberben bekerültek az MKB fintech inkubátorába.

 

Zajlanak az integrációk

„Gőzerővel megy a fejlesztés és a kutatás, de mellette rengeteg üzleti és jogi kérdéssel foglalkozunk. Az MKB inkubátora mellett beválasztottak bennünket a PwC 10 legígéretesebb régiós fintech startupja közé is. E program nagy része Varsóban volt, ahova sokat utaztunk, de legalább alaposan megismertük az ottani piacot és új együttműködési lehetőségeket kezdtünk kiépíteni” – vázolta fel pillanatnyi helyzetképüket Faluvégi Balázs, a Blueopes CIO-ja.

Fintech Blueopes roboadvisor FinTechShow

Faluvégi Balázs, Blueopes – FinTechShow 2017

 

„Jelenleg a legfontosabb a befektetési folyamat integrációja azokkal a bankokkal és befektetési szolgáltatókkal, akikkel elkezdtünk együtt dolgozni. A fejlesztés egyik fő szempontja továbbra is, hogy minél egyszerűbbé és átláthatóbbá tegyük a befektetési folyamatot. Emellett igyekszünk alaposan leszorítani a költségeket is” – teszi még hozzá Balázs.

 

Társadalmi és környezeti értékek figyelembe vétele

A fintech startupok egyik leggyakoribb mantrája „az ügyfélélmény”. A Blueopes is minden igényt kielégítene ezen a téren: olyan élményt kínál, amit a régiónkban ember még nem látott. Mindemellett azonban társadalmi és környezeti hatásindikátorokat is tesznek a rendszerbe, mert egy igazi 21. századi szolgáltatás attól is jó, ha szociálisan érzékeny.

Akinek van felesleges befektetésre vágyó 5 kötőjel 100 ezer eurója (vagy ennek az összegnek megfelelő más ismert devizája), az nemcsak egy személyre szabott portfóliót kaphat a 30 milliárd variációjú befektetési lehetőségből, hanem a Blueopes mesterséges intelligenciája arra is figyel, hogy az társadalmilag és szociálisan is oké legyen (már ha mi személy szerint azt fontosnak tartjuk).

 

A legnagyobb kihívás: a közöny

Aki a Blueopes-hoz hasonló fejlesztésen töri a fejét, itthon csak velük találhatja magát szembe. De nemzetközi szinten is csak egy hasonló roboadvisor van, az is a tengerentúlon, az Openinvest. Azonban hiába a globális „falu”, a piacok között alapvető eltérések mutatkoznak.

Egészen más prioritások vannak például a retail ügyfelek esetén még egymáshoz közel eső országokban is. Faluvégi Balázs szerint itthon mégis inkább a közöny a legnagyobb ellenfelük, bár a fintech szcéna hazai lendületét és az egyre inkább reagáló hagyományos szereplőket elnézve ettől már kevésbé tartanak.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!