FinTechShow-7.0

Megérkezett az MKB Pay! Összegyűjtöttük a 10 legfontosabb tudnivalót

Szerző: | 2017. 05. 02. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Felszállt a füst, az MKB-s ügyfelek már a mobiltelefonjukkal is fizethetnek. Az MKB lett a második bank Magyarországon, amelyik bevezette az érintés nélküli mobilfizetést. Mutatjuk az MKB Pay-t!

 

MKB Pay mobilfizetés mobiltárca

 

10 dolog, amit érdemes tudnod az MKB Pay-ről

 1. NFC-képes Android telefonokon érhető el az alkalmazás. Minimum Android 4.4 (KitKat) operációs rendszert kell futtatnod, hogy le tudd tölteni az MKB Pay-t a Google Play-ből.
 2. MKB-s ügyfelek regisztrálhatják meglévő MasterCard kártyájukat az alkalmazáson keresztül.
 3. Először az MKB Pay alkalmazást kell regisztálnod. Ezt követően a kártya virtualizációjához szükséges folyamaton kell végigmenned.
 4. A telefonodat kétféleképpen használhatod fizetésre. Az első esetben már úgy érkezel a kasszához, hogy az MKB Pay alkalmazást megnyitottad. Ahogy a POS terminálon megjelenik a fizetendő összeg, megnyomod a fizetés gombot az applikációban és hozzáérinted a telefonod a POS terminálhoz. A második eset, amikor nem nyitottad meg előzetesen az alkalmazást. Ekkor a telefonodat kétszer érinted a terminálhoz. Először „felébreszted” a telefonodat, majd hozzáérinted a POS terminálhoz. Ezzel az első érintéssel a terminál „aktiválja” az MKB Pay alkalmazást. Ezt követően az alkalmazásban megadod a Mobil PIN-kódot, majd ismét hozzáérinted a telefonod a terminálhoz.
 5. Biztonsági okok miatt minden fizetési tranzakció esetén szükség van – legalább egyszer – a 6-jegyű Mobil PIN kód megadására.
 6. A 6-jegyű Mobil PIN kódot bármikor megváltoztathatod az applikációban.
 7. Az MKB Pay mögött a HCE (Host Card Emulation) technológia áll (így nincs szükség SIM cserére). Ez azt jelenti, hogy a telefonon nem tárolódnak a virtuális kártya adatai, azok a felhőben találhatók.
 8. A fizetési tranzakcióhoz nincs szükség internet kapcsolatra.
 9. Ha elhagyod a telefonod, vagy ellopják azt, akkor le kell tiltanod a virtuális kártyát.
 10. Ha elhagyod a fizikai kártyádat, vagy lejár a fizikai kártyád, attól függetlenül még használhatod a virtuális kártyádat. Az előbbi esetben 30 napig érvényes még a virtuális kártya.

MKB Pay mobilfizetés mobiltárca

 

Ezt a 3 dolgot is megtudtuk az MKB-tól

 1. Kevesebb mint 1 év alatt rakták össze az MKB Pay mobilfizetési alkalmazást (párhuzamosan a folyószámlavezető rendszer cseréje mellett).
 2. A bank célja az alkalmazással elsősorban a digitálisan affinis ügyfelek elérése, akik a pénztárcájukat készek átköltöztetni az okostelefonba.
 3. Az MKB Pay továbbfejlesztése jelenleg is zajlik, hamarosan bővítik azt további mobiltárca funkciókkal.

 

„Az MKB transzformációs, digitalizációs és FinTech programja arról szól, hogy a digitálisan affinis rétegnek nyújtson új típusú digitális pénzügyi szolgáltatásokat. Az MKB Pay egy apró, de nem elhanyagolható lépés ezen az úton. Azon dolgozunk, hogy az év végéig komplex módon tudjunk ennek a célcsoportnak is az igényeire azonnal reagálni.” – emelte ki Hetényi Márk, az MKB Bank retail és digitális vezérigazgató-helyettese.

 

További részletek az MKB Pay-ről itt, illetve a Felhasználói kézikönyvben.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!