2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.04.09.

Magyar startupok jelentkezését is várja a FinTech Hub Szlovákia

Szerző:

Kategóriák:

A fintech szektor globális szereplői számára komplett digitális banki megoldásokat szállító Vacuumlabs mellé alapító tagként csatlakozott a Mastercard és a Szlovák Fintech Szövetség. A most induló programban való részvételhez magyar fintech startupok és növekvő vállalkozások jelentkezését is várják.

Március végén megkezdte működését az első, az egész közép-kelet-európai régió innovációinak támogatására létrejött FinTech Hub Szlovákia Pozsonyban.

A központ szándéka szerint Szlovákia a pénzügyi technológia következő globális vezetőjévé válhat.

A FinTech Hub alapítóit elsősorban az olyan sikeres szabályozói sandbox-ok (új pénzügyi technológiák védett, a szabályozó által felügyelt környezetben történő tesztelését szolgáló megoldások) inspirálták, amelyek Nagy-Britanniától Szingapúrig sok országban működnek és virágoznak az elmúlt években.

Mit nyújt az új FinTech központ a csatlakozók számára?

Az átfogó cél az innováció és a digitalizálás támogatása a közép-kelet-európai régió pénzügyi szektorában. A Hub arra törekszik, hogy a vállalatok lehetőséget kapjanak megoldásaik érvényességének biztonságos környezetben történő tesztelésére. Ehhez minden szükséges erőforrás rendelkezésre áll szakértői támogatás és tanácsadás formájában is.

A programhoz csatlakozó tagok három fő irány – technológiai, jogi és mentorálási támogatás – mentén használhatják majd a platformot. Kiemelt hozzáférést kapnak a központ technológiai partnerei által biztosított saját tesztelési környezethez. Gyorsabb, hatékonyabb és sikeresebb piacra jutási utakat építhetnek fel a szakértők irányításával. Minden kiválasztott résztvevő számára biztosítanak egy mentort, aki felügyeli az előrehaladást. Mindezen felül az innovatív startupoknak fizikai munkakörnyezetet is biztosítanak Pozsony szívében.

“Nem csupán a Mastercard csapat szakértelmével, hanem technológiánkkal is támogatjuk az érdeklődőket, hogy felgyorsíthassuk a teljes folyamatot. A hagyományos kártyavilágban használt technológiák mellett gondolok itt például a nyílt banki szolgáltatásokra, a peer-to-peer fizetésekre, big data-t vagy mesterséges intelligenciát használó megoldásokra, felhasználóbarát hitelesítési módszerekre, a jobb biztonságot szolgáló eszközökre és egyebekre” – nyilatkozta Michal Čarný, a Mastercard Szlovákiáért és a Cseh Köztársaságért felelős vezérigazgatója, a FinTech Hub partnere.

Kik csatlakozhatnak a programhoz?

A program minden típusú vállalkozás számára nyitott, legyen szó induló, bővülő vagy már régebb óta jól működő vállalatról. A befogadáshoz a FinTech Hub Szlovákia a termék, koncepció vagy prototípus egyediségét, valamint annak sikerességét és régióban való alkalmazhatóságát vizsgálja. A központ emellett segíti a tagokat a szükséges ágazati licencek megszerzésében.

„Amint a vállalkozás teljesíti a programot a FinTech Hub Szlovákiában és bevezeti szolgáltatását a piacon, nemcsak technológiai, hanem adminisztratív támogatást is garantálunk a szükséges licenc igényléséhez – mondta el Juraj Králik, a FinTech Hub Slovakia projektmenedzsere.

A programról további információ és a jelentkezés menete itt érhető el. A fintech fejlesztések területéről érdeklődő magyar vállalkozások is itt adhatják be jelentkezésüket.

A Szlovák FinTech Szövetségről

A Szlovák FinTech Szövetséget 2018 augusztusában alapították. A szövetség fő célja, hogy hatékony kommunikációs platformként működhessen a FinTech technológiák területén üzleti tevékenységet folytató szervezetek, valamint a szabályozók, a felhasználók, a szakemberek, és a nagyközönség között.

A szövetség a modern technológiákhoz és az Internethez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szlovák magánvállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatására összpontosít. Munkacsoportokat hoz létre, nyílt tárgyalásokat folytat a kormányzati és nem kormányzati szektorokkal, és együttműködik a FinTech szövetségekkel a V4 csoporton és az Európai Unión belül.

Photo by Anete Lusina from Pexels
Címkék:
blank