BankTechShow

Magyar startupok jelentkezését is várja a FinTech Hub Szlovákia

Szerző: | 2021. 04. 09. | Hírzúzda, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

A fintech szektor globális szereplői számára komplett digitális banki megoldásokat szállító Vacuumlabs mellé alapító tagként csatlakozott a Mastercard és a Szlovák Fintech Szövetség. A most induló programban való részvételhez magyar fintech startupok és növekvő vállalkozások jelentkezését is várják.

Március végén megkezdte működését az első, az egész közép-kelet-európai régió innovációinak támogatására létrejött FinTech Hub Szlovákia Pozsonyban.

A központ szándéka szerint Szlovákia a pénzügyi technológia következő globális vezetőjévé válhat.

A FinTech Hub alapítóit elsősorban az olyan sikeres szabályozói sandbox-ok (új pénzügyi technológiák védett, a szabályozó által felügyelt környezetben történő tesztelését szolgáló megoldások) inspirálták, amelyek Nagy-Britanniától Szingapúrig sok országban működnek és virágoznak az elmúlt években.

Mit nyújt az új FinTech központ a csatlakozók számára?

Az átfogó cél az innováció és a digitalizálás támogatása a közép-kelet-európai régió pénzügyi szektorában. A Hub arra törekszik, hogy a vállalatok lehetőséget kapjanak megoldásaik érvényességének biztonságos környezetben történő tesztelésére. Ehhez minden szükséges erőforrás rendelkezésre áll szakértői támogatás és tanácsadás formájában is.

A programhoz csatlakozó tagok három fő irány – technológiai, jogi és mentorálási támogatás – mentén használhatják majd a platformot. Kiemelt hozzáférést kapnak a központ technológiai partnerei által biztosított saját tesztelési környezethez. Gyorsabb, hatékonyabb és sikeresebb piacra jutási utakat építhetnek fel a szakértők irányításával. Minden kiválasztott résztvevő számára biztosítanak egy mentort, aki felügyeli az előrehaladást. Mindezen felül az innovatív startupoknak fizikai munkakörnyezetet is biztosítanak Pozsony szívében.

„Nem csupán a Mastercard csapat szakértelmével, hanem technológiánkkal is támogatjuk az érdeklődőket, hogy felgyorsíthassuk a teljes folyamatot. A hagyományos kártyavilágban használt technológiák mellett gondolok itt például a nyílt banki szolgáltatásokra, a peer-to-peer fizetésekre, big data-t vagy mesterséges intelligenciát használó megoldásokra, felhasználóbarát hitelesítési módszerekre, a jobb biztonságot szolgáló eszközökre és egyebekre” – nyilatkozta Michal Čarný, a Mastercard Szlovákiáért és a Cseh Köztársaságért felelős vezérigazgatója, a FinTech Hub partnere.

Kik csatlakozhatnak a programhoz?

A program minden típusú vállalkozás számára nyitott, legyen szó induló, bővülő vagy már régebb óta jól működő vállalatról. A befogadáshoz a FinTech Hub Szlovákia a termék, koncepció vagy prototípus egyediségét, valamint annak sikerességét és régióban való alkalmazhatóságát vizsgálja. A központ emellett segíti a tagokat a szükséges ágazati licencek megszerzésében.

„Amint a vállalkozás teljesíti a programot a FinTech Hub Szlovákiában és bevezeti szolgáltatását a piacon, nemcsak technológiai, hanem adminisztratív támogatást is garantálunk a szükséges licenc igényléséhez – mondta el Juraj Králik, a FinTech Hub Slovakia projektmenedzsere.

A programról további információ és a jelentkezés menete itt érhető el. A fintech fejlesztések területéről érdeklődő magyar vállalkozások is itt adhatják be jelentkezésüket.

A Szlovák FinTech Szövetségről

A Szlovák FinTech Szövetséget 2018 augusztusában alapították. A szövetség fő célja, hogy hatékony kommunikációs platformként működhessen a FinTech technológiák területén üzleti tevékenységet folytató szervezetek, valamint a szabályozók, a felhasználók, a szakemberek, és a nagyközönség között.

A szövetség a modern technológiákhoz és az Internethez kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szlovák magánvállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatására összpontosít. Munkacsoportokat hoz létre, nyílt tárgyalásokat folytat a kormányzati és nem kormányzati szektorokkal, és együttműködik a FinTech szövetségekkel a V4 csoporton és az Európai Unión belül.

Photo by Anete Lusina from Pexels
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!