Teszteli a QR-kódos pénzküldést a Facebook

írta | 2021.04.12. | Hírzúzda, Összes hír

facebook pay mobilfizetes

A Facebook QR-kód alapú pénzküldést és megszemélyesített fizetési linket tesztel az Egyesült Államokban. A 2019 végén debütált Facebook Pay fizetési lehetőségei között jelentek meg az újítások.

A Facebook felhasználók észrevétele alapján írta meg a napokban a MacRumours, hogy a Facebook Pay digitális pénztárcában a pénzküldést és a pénzkérést már QR-kód lefotózásával is lehet kezdeményezni. Első körben a magánszemélyek közötti (p2p) pénzküldésre kínálja ezt a megoldást a Facebook.

A Messengeren állítható elő a pénz kérésére alkalmas QR-kód, amit a pénzküldő Facebook felhasználó a Facebook Pay „Scan” funkciójával olvashat be. A „Küldés” gombra kattintva teljesül a pénzküldés a korábban berögzített bankkártya terhére.

Szintén a Facebook Pay fizetési lehetőségei között jelent meg a megszemélyesített fizetési link, amit a Facebook hálózatán kívülre is elküldhetünk ismerőseinknek.

facebook pay qr-kodos penzkuldes
Képernyőkép a Facebook Pay QR-kódjáról. A személyes adatokat tartalmazó részeket a képernyőképen torzították. Forrás: TechCrunch

Mi a Facebook Pay?

A Facebook először 2015-ben az Egyesült Államokban vezette be a Messengeren keresztüli pénzküldést. Akik a bankkártyájuk adatait berögzítették a Facebook oldalán, azok a Messengeren keresztül küldhettek pénzt másik Facebook felhasználónak.

A 2019 végén debütált Facebook Pay „újdonsága”, hogy a Facebook egyetlen márkanév, a Facebook Pay alatt egyesítette a fizetési szolgáltatásait és tette elérhetővé valamennyi social media hálózatában, a Facebookon, Messengeren, Instagramon és WhatsAppon.

Elég egyszer beregisztrálnunk a bankkártyánkat és többé nem lesz szükségünk kártyaadataink megadására, ha a Facebook piacterén vásárolnánk, pénzt küldenénk, vagy adományoznánk.

„A Facebook Pay szolgáltatást az Egyesült Államokban a Messengeren keresztül lehet használni jegyvásárlásra, pénzküldésre és a piactéren online vásárlásra– korlátozott körben. Azt ígérik, idővel még több felhasználó számára teszik elérhetővé a digitális pénztárcát – többek között az Instagramon és a WhatsAppon is” – adta hírül a társaság 2019 végén.

Kapcsolódó cikk:

Nem mond le a pénzügyi adatainkról a Facebook

A Facebook régóta dédelgetett álma, hogy digitális pénztárcát kínáljon felhasználói számára, ám eddigi kísérletei kudarcba fulladtak. 2019-ben állította le a társaság a Messengeren keresztüli pénzküldést Franciaországban és az Egyesült Királyságban és ekkor kaszáltak el a Libra projektet is az Egyesült Államokban, valamint Európában.

Az eddigi rossz tapasztalatok ellenére mégis építi a Facebook az „új” pénzügyi szolgáltatását.

A Facebook Pay üzenet a világnak, hogy a Facebook nem mond le a pénzügyi szolgáltatás nyújtásáról és pénzügyi adatainkról sem.

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

WORLDLINE FINANCIAL SERVICES

worldline financial services
Digital Payments for a trusted world

KIADVÁNY: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO fizetési kérelem
Elkészült a fizetési kérelem szolgáltatást bemutató kiadvány. A legfontosabb tudnivalók egy helyen.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!