BankTechShow

Teszteli a QR-kódos pénzküldést a Facebook

Szerző: | 2021. 04. 12. | Hírzúzda, Összes hír

A Facebook QR-kód alapú pénzküldést és megszemélyesített fizetési linket tesztel az Egyesült Államokban. A 2019 végén debütált Facebook Pay fizetési lehetőségei között jelentek meg az újítások.

A Facebook felhasználók észrevétele alapján írta meg a napokban a MacRumours, hogy a Facebook Pay digitális pénztárcában a pénzküldést és a pénzkérést már QR-kód lefotózásával is lehet kezdeményezni. Első körben a magánszemélyek közötti (p2p) pénzküldésre kínálja ezt a megoldást a Facebook.

A Messengeren állítható elő a pénz kérésére alkalmas QR-kód, amit a pénzküldő Facebook felhasználó a Facebook Pay „Scan” funkciójával olvashat be. A „Küldés” gombra kattintva teljesül a pénzküldés a korábban berögzített bankkártya terhére.

Szintén a Facebook Pay fizetési lehetőségei között jelent meg a megszemélyesített fizetési link, amit a Facebook hálózatán kívülre is elküldhetünk ismerőseinknek.

facebook pay qr-kodos penzkuldes
Képernyőkép a Facebook Pay QR-kódjáról. A személyes adatokat tartalmazó részeket a képernyőképen torzították. Forrás: TechCrunch

Mi a Facebook Pay?

A Facebook először 2015-ben az Egyesült Államokban vezette be a Messengeren keresztüli pénzküldést. Akik a bankkártyájuk adatait berögzítették a Facebook oldalán, azok a Messengeren keresztül küldhettek pénzt másik Facebook felhasználónak.

A 2019 végén debütált Facebook Pay „újdonsága”, hogy a Facebook egyetlen márkanév, a Facebook Pay alatt egyesítette a fizetési szolgáltatásait és tette elérhetővé valamennyi social media hálózatában, a Facebookon, Messengeren, Instagramon és WhatsAppon.

Elég egyszer beregisztrálnunk a bankkártyánkat és többé nem lesz szükségünk kártyaadataink megadására, ha a Facebook piacterén vásárolnánk, pénzt küldenénk, vagy adományoznánk.

„A Facebook Pay szolgáltatást az Egyesült Államokban a Messengeren keresztül lehet használni jegyvásárlásra, pénzküldésre és a piactéren online vásárlásra– korlátozott körben. Azt ígérik, idővel még több felhasználó számára teszik elérhetővé a digitális pénztárcát – többek között az Instagramon és a WhatsAppon is” – adta hírül a társaság 2019 végén.

Kapcsolódó cikk:

Nem mond le a pénzügyi adatainkról a Facebook

A Facebook régóta dédelgetett álma, hogy digitális pénztárcát kínáljon felhasználói számára, ám eddigi kísérletei kudarcba fulladtak. 2019-ben állította le a társaság a Messengeren keresztüli pénzküldést Franciaországban és az Egyesült Királyságban és ekkor kaszáltak el a Libra projektet is az Egyesült Államokban, valamint Európában.

Az eddigi rossz tapasztalatok ellenére mégis építi a Facebook az „új” pénzügyi szolgáltatását.

A Facebook Pay üzenet a világnak, hogy a Facebook nem mond le a pénzügyi szolgáltatás nyújtásáról és pénzügyi adatainkról sem.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!