Magyarországra érkezett az online fizetési élmény jövője

írta | 2021.08.19. | Digitális pénzügyek, Összes hír

A Mastercard és a CIB Bank bejelentette, hogy közel 900 online kereskedőnél vezetik be a Mastercard márka egyedi dallamát (sonic branding), vagyis ezekben a webshopokban Mastercard kártyás fizetést követően megszólal egy szignál és mellette egy animáció is jelzi majd a sikeres fizetést.

„Amikor elindítjuk a számítógépünket, telefonhívást fogadunk, chaten felhívjuk a szeretteinket vagy éppen elindítjuk a kedvenc videómegosztó oldalunkat, mindig ugyanaz a hangsor fut le – innen tudjuk, hogy jól ismert helyen járunk. Ezt az újítást hoztuk most el a fizetéstechnológiába is: több, mint két éve mutattuk be saját márkadallamunkat, amivel azóta számos fizikai kereskedőnél találkozhattak a kártyabirtokosok. A dallam megerősíti, hogy a fizetés sikeresen megtörtént.

Mostantól viszont már az online vásárlások során is felcsendül a szignál és egy animáció is megjelenik a képernyőn a sikeres fizetést követően.”

Mondovics Péter

marketing manager, Mastercard

A Mastercard nemrég mutatta be a Fizetési Élmény Riport legfrissebb eredményeit, melyből kiderül, hogy a tavalyi 27%-ot követően idén

az emberek 40,4%-a gondolja úgy, hogy megbízható egy online kereskedő, ha lehet bankkártyával fizetni az oldalán.

Ez azt mutatja, hogy a vásárlók egyre többször kötik össze egy weboldal megbízhatóságát és a kártyás fizetés lehetőségét. Az új megoldás is ezt erősíti, hiszen a valós életben megszokott dallamsor immár az online térben is ugyanúgy elérhető, jelezve a sikeres fizetést.

Felcsendül a szignál a sikeres fizetés után

Ügyfeleink számára kiemelten fontos a biztonságos online fizetés. Ennek az új online szignálnak a használatával az online kereskedőinknél vásárlók számára ez egy plusz lehetőség, hogy megbizonyosodjanak arról, fizetésük sikeresen megtörtént.

Úgy gondoljuk, hogy a most bevezetett megerősítő dallam is egy kiegészítő segítséget nyújthat a sikeresen teljesült tranzakciók beazonosításában” – mondta Szinai Ádám, a CIB Bank kommunikációs vezetője.

Robbanás az elektronikus fizetésben

Az elmúlt év digitalizációs robbanása nem csak az online kereskedelemben hozott gyökeres változást, de a közmű szolgáltatóknál is. A hagyományos sárgacsekkes számlafizetést egyre több helyen váltják fel az elektronikus megoldások, hiszen a fogyasztók az élet minden területén elvárják azt, hogy egy fizetés pár perc alatt elrendezhető legyen.

Azonban akár egyetlen negatív élmény hatására a vásárlók könnyen visszatérhetnek az offline ügyintézéshez. Ezért az online is elérhető szolgáltatásoknak az egyszerűség és a biztonság mellett egy “wow-élményt” is nyújtaniuk kell, például a kártyamentés lehetőségét vagy a Mastercard dallamának felcsendülését.

A Mastercard partnereivel együtt azon dolgozik, hogy meglévő szolgáltatásaik fejlesztésével és innovációkkal segítsék a kártyabirtokosokat, hogy bizalommal használják kártyájukat, mely kényelmes és biztonságos fizetést tesz lehetővé minden vásárlási helyzetben.

Címlapfotó forrása: Oleksandr – stock.adobe.com

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.