BankTechShow

Már a spájzban a HWSW free! fintech fejlesztői meetup!

Szerző: | 2018. 04. 18. | Események, Fintech kitekintő, Hazai digitális banki hírek, Összes hír

Küszöbön a HWSW free! fintech fejlesztői meetup, ahol kiderül, melyik banki szereplő látja a pénzügyek jövőjét rózsaszín szemüveg helyett VR és AR headsteken át és az is, hogyan kedvezhetnek a vállalkozásoknak a megszelídített banki API-k. Április 24-én az AnKERT-ben a palettáról természetesen a szabályozó sem hiányozhat, így a közönség első kézből tudhatja meg, hogyan segít az MNB a fintech startupoknak – ahol pedig a fintech feltűnik, ott az insurtech sem járhat messze, így az is kiderül, hogyan lehet felokosítani a bringás biztosításokat.

 

OTP Holobank: bankolás a virtuális valóságban

A meetupon elsőként az OTP áll rajtvonalhoz, aki a 360worlddel közösen fejlesztett Holobank megoldásának miértjét és tanulságait mutatja be – Dankó Zoltán, a pénzintézet Elosztott Rendszerek Fejlesztési Divíziójának vezetője, illetve Mihályfi Zsolt, a 360world vezérigazgatójának tolmácsolásában. A duó bepillantást enged a fejlesztés kulisszatitkaiba és elárulja, hogy hogyan érdemes egy lépéssel a piac előtt járva, a bankszektorban elsőként igába hajtani a virtuális és kiterjesztett valóságot.

 

Pénzügyek automatizálása API-val

Míg sokan még mindig csak kapkodnak a PSD2 élesedéséhez vészesen közeledve, hogy felkészülten tudják várni a megnyíló banki adatvagyont, vannak szolgáltatások amelyek már most elkészítették a házi feladatot: ilyen a Számlázz.hu gondozásában indult Autokassza, amellyel a Magnet bank ügyfeleként működő vállalkozások már most automatizálhatják pénzügyeiket. Hogy milyen volt a gyakorlatban végigzongorázni azt, aminek a legtöbben még csak a kottáját tanulgatják, Stygár László, a Számlázz.hu fejlesztési vezetője és társalapító-tulajdonosa beszél majd.

 

Sandbox: „játszótér” fejlesztőknek

A játékteret persze nem csak a rendelkezésre álló technológia határozza meg, abban a szabályozónak is fontos szerepe van. Ezen a pályán ugyanakkor a bíró segít a versenyzőknek: az MNB Innovation Hub és szabályozói sandbox programjában nem csak előre szól, hogyan változnak majd a játékszabályok, de azok alakításakor is hallgat a résztvevőkre. Az MNB Makroprudenciális Igazgatóságának vezetője, Fáykiss Péter az előadásban arra is kitér, a sandbox hogyan ad lehetőséget, hogy a rajthoz álló termékeket a fejlesztők az új szabályozások keretei között próbálhassák ki, még azok tényleges élesedése előtt.

 

HWSW free! fintech fejlesztői meetup: AnKERT, április 24.

Az esemény záróelőadásában az insurtech irányába kerekezünk, Dúró Ákos, az Extreme Net fejlesztési vezetője avatja be a közönséget, hogy milyen kátyúkat kell kerülgetni egy okos bringabiztosítási termék kifejlesztése során, nem csak technológiai, de akár üzleti oldalon. Az előadásokat követően a látogatók a témákat egy sör vagy fröccs mellett személyesen is megvitathatják egymással, és természetesen az előadókkal is. A HWSW free! fintech fejlesztői meetup helyszíne tehát a megszokott AnKERT, az időpont pedig április 24. kedd – ott találkozunk!

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!