FinTechShow-7.0

Így épül az autokassza. Fintech megoldás a hazai vállalkozásoknak

Szerző: | 2017. 08. 09. | Hazai digitális banki hírek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy digitális pénzügyei nem csak a lakosságnak, de a mikro- és kisvállalkozásoknak is vannak. Súlyuk Magyarországon sem elhanyagolható, ebbe a két kategóriába tartozik a hazai vállalkozások 99,7%-a, azaz több mint 1,7 millió vállalkozás.

 

A világ fejlettebb pénzügyi piacain a fintech startupok felismerték, rengeteg a kiaknázatlan lehetőség ebben a szegmensben is. Mert sok kicsi, sokra megy; és Ők kifejezetten hálásak azért, ha valaki lehajol értük. Pl. a magyar autokassza.

 

A mikro- és kisvállalkozásoknak is vannak digitális pénzügyeik

A mikrovállalkozásoknak, az induló startupoknak, a freelancereknek is van igényük arra, hogy pénzügyeik kezelése a lehető legkevesebb időt vonja el a cégépítéstől. Miért ne lehetne ennek a körnek is az igényeire szabott, XXI. századi ügyfélélményt nyújtó digitális pénzügyi megoldásokat kínálni.

Egy virtuális pénzügyi asszisztens pl. sokat segíthetne a pénzügyi kérdések megválaszolásában. Lehetne olyan digitális felületük is, amin keresztül a vállalkozás pénzügyi fittségéhez, hitelképességéhez illeszkedő finanszírozási termékeket „vásárolhatnak” pár kattintással, vagy rövid távú mikrobefektetéseket hajthatnak végre.

De olyan automatikus szolgáltatások is jól jönnének, amelyek leveszik a pénzügyek kezelésének terhét az épp világmegváltó ötlettel előrukkolt garázscég válláról. A jó hír, hogy az utóbbira szerencsére már Magyarországon is van megoldás!

autokassza Számlázz.hu fintech

 

Így segít az autokassza a vállalkozásunk pénzügyeinek kezelésében

Magyarországon az embrionális fázisban lévő fintech startupok még nem ugrottak rá látványosan erre a szegmensre, de szerencsére itt sem maradtunk fintech szolgáltatás(ok) nélkül. Nem is gondolnád, már a mikrovállalkozások számára is milyen terhet jelent a pénzügyeik nyomon követése, adminisztrálása. Pedig „kicsi” odafigyeléssel – és némi banki akarattal – a fintech már ezen is tud segíteni. Mutatjuk, hogyan automatizálható, azaz drasztikusan csökkenthető a mikro- és kisvállalkozások pénzügyeinek nyomon követésére fordított idő.

Megszabadulhatunk a számlákkal kapcsolatos adminisztrációs nyűgtől, ha a számlázó programunkat összekötjük a bankszámlánkkal. „Percre pontosan” láthatjuk a számlázó programban, mely számláink lettek kiegyenlítve, mely díjbekérőnk után láthatunk hozzá a teljesítéshez. Minél több az átutalásos számlánk, annál több időt vesz igénybe a beérkezett átutalások összevetése a vevői számlákkal. A szakemberek szerint már egy mikrovállalkozás is akár heti 4-6 órát megspórolhat az adminisztrációból*.

A bankszámlánk és a számlázó programunk összekötését biztosítja a pár hónapja elindult ingyenes autokassza megoldás. Nem csak a számláink státuszának nyomon követésére fordított időt spórolhatjuk meg, de a díjbekérő alapján beérkezett átutalások utáni számlakibocsátás terhét is leveszi vállunkról az automata megoldás. Sőt, 6 hónap múlva a módosított pénzforgalmi irányelv (PSD2) alkalmazását követően további extrák is elérhetővé válhatnak majd.

 

Első körben a Magnet Banknál, majd 6 hónap múlva jönnek a többiek is

Igaz, – ahogy erről korábban is írtunk – jelen pillanatban még csak a MagNet Bank és a Számlázz.hu közös üzleti ügyfelei élhetnek ezzel a megoldással, de 6 hónap múlva várhatóan a legtöbb hazai bankkal is megtörténik az összekapcsolódás.

2018. januártól alkalmazni kell a PSD2-öt, így az a bank, amelyik időben lép, és kínálja az automatikus szinkronizációs lehetőséget, hálás ügyfelekre találhat a mikro- és kisvállalati szegmensben. Ha megvan az összekapcsolódás a bank és a Számlázz.hu között, akkor 2-3 perc alatt, pár kattintással összeköthető a számlázó fiók az internet banki fiókkal.

 

Így épül az autokassza

Amint a bankok megnyitják az API hozzáférésüket az autokassza számára, bármely vállalkozás élhet az automatikus szinkronizáció lehetőségével. Amelyik bank a PSD2 után is még a kivárásra játszik, az elveszítheti a digitálisan érett mikro- és kisvállalati ügyfelei egy részét.

Addig is, amíg a bankok készülnek az adatvagyonuk 2018-as megnyitására, zajlik az autokassza öntanuló képességének fejlesztése.

 

További információk az autokasszáról itt.

 

*Havi 100-300 darab átutalásos számla esetén.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!