CIB Google Pay

CIB Google Pay

Így épül az autokassza. Fintech megoldás a hazai vállalkozásoknak

írta | 2017.08.09. | Hazai digitális banki hírek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

autokassza Számlázz.hu fintech bankszamla szinkronizáció

GIRO Fizetési kérelem

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy digitális pénzügyei nem csak a lakosságnak, de a mikro- és kisvállalkozásoknak is vannak. Súlyuk Magyarországon sem elhanyagolható, ebbe a két kategóriába tartozik a hazai vállalkozások 99,7%-a, azaz több mint 1,7 millió vállalkozás.

 

A világ fejlettebb pénzügyi piacain a fintech startupok felismerték, rengeteg a kiaknázatlan lehetőség ebben a szegmensben is. Mert sok kicsi, sokra megy; és Ők kifejezetten hálásak azért, ha valaki lehajol értük. Pl. a magyar autokassza.

 

A mikro- és kisvállalkozásoknak is vannak digitális pénzügyeik

A mikrovállalkozásoknak, az induló startupoknak, a freelancereknek is van igényük arra, hogy pénzügyeik kezelése a lehető legkevesebb időt vonja el a cégépítéstől. Miért ne lehetne ennek a körnek is az igényeire szabott, XXI. századi ügyfélélményt nyújtó digitális pénzügyi megoldásokat kínálni.

Egy virtuális pénzügyi asszisztens pl. sokat segíthetne a pénzügyi kérdések megválaszolásában. Lehetne olyan digitális felületük is, amin keresztül a vállalkozás pénzügyi fittségéhez, hitelképességéhez illeszkedő finanszírozási termékeket „vásárolhatnak” pár kattintással, vagy rövid távú mikrobefektetéseket hajthatnak végre.

De olyan automatikus szolgáltatások is jól jönnének, amelyek leveszik a pénzügyek kezelésének terhét az épp világmegváltó ötlettel előrukkolt garázscég válláról. A jó hír, hogy az utóbbira szerencsére már Magyarországon is van megoldás!

autokassza Számlázz.hu fintech

 

Így segít az autokassza a vállalkozásunk pénzügyeinek kezelésében

Magyarországon az embrionális fázisban lévő fintech startupok még nem ugrottak rá látványosan erre a szegmensre, de szerencsére itt sem maradtunk fintech szolgáltatás(ok) nélkül. Nem is gondolnád, már a mikrovállalkozások számára is milyen terhet jelent a pénzügyeik nyomon követése, adminisztrálása. Pedig „kicsi” odafigyeléssel – és némi banki akarattal – a fintech már ezen is tud segíteni. Mutatjuk, hogyan automatizálható, azaz drasztikusan csökkenthető a mikro- és kisvállalkozások pénzügyeinek nyomon követésére fordított idő.

Megszabadulhatunk a számlákkal kapcsolatos adminisztrációs nyűgtől, ha a számlázó programunkat összekötjük a bankszámlánkkal. „Percre pontosan” láthatjuk a számlázó programban, mely számláink lettek kiegyenlítve, mely díjbekérőnk után láthatunk hozzá a teljesítéshez. Minél több az átutalásos számlánk, annál több időt vesz igénybe a beérkezett átutalások összevetése a vevői számlákkal. A szakemberek szerint már egy mikrovállalkozás is akár heti 4-6 órát megspórolhat az adminisztrációból*.

A bankszámlánk és a számlázó programunk összekötését biztosítja a pár hónapja elindult ingyenes autokassza megoldás. Nem csak a számláink státuszának nyomon követésére fordított időt spórolhatjuk meg, de a díjbekérő alapján beérkezett átutalások utáni számlakibocsátás terhét is leveszi vállunkról az automata megoldás. Sőt, 6 hónap múlva a módosított pénzforgalmi irányelv (PSD2) alkalmazását követően további extrák is elérhetővé válhatnak majd.

 

Első körben a Magnet Banknál, majd 6 hónap múlva jönnek a többiek is

Igaz, – ahogy erről korábban is írtunk – jelen pillanatban még csak a MagNet Bank és a Számlázz.hu közös üzleti ügyfelei élhetnek ezzel a megoldással, de 6 hónap múlva várhatóan a legtöbb hazai bankkal is megtörténik az összekapcsolódás.

2018. januártól alkalmazni kell a PSD2-öt, így az a bank, amelyik időben lép, és kínálja az automatikus szinkronizációs lehetőséget, hálás ügyfelekre találhat a mikro- és kisvállalati szegmensben. Ha megvan az összekapcsolódás a bank és a Számlázz.hu között, akkor 2-3 perc alatt, pár kattintással összeköthető a számlázó fiók az internet banki fiókkal.

 

Így épül az autokassza

Amint a bankok megnyitják az API hozzáférésüket az autokassza számára, bármely vállalkozás élhet az automatikus szinkronizáció lehetőségével. Amelyik bank a PSD2 után is még a kivárásra játszik, az elveszítheti a digitálisan érett mikro- és kisvállalati ügyfelei egy részét.

Addig is, amíg a bankok készülnek az adatvagyonuk 2018-as megnyitására, zajlik az autokassza öntanuló képességének fejlesztése.

 

További információk az autokasszáról itt.

 

*Havi 100-300 darab átutalásos számla esetén.

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
LEMÁK GÁBOR

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.