2024.03.05.

Már lakásbiztosítást is igényelhetünk a Gránit Bank eBank applikációjában!

Szerző:

A Gránit Bank a hazai szektorban vezető szerepet vállalt azzal, hogy eBank applikációjába elsők között integrált lakásbiztosítás-kalkulátorral percek alatt lehetőséget teremt kedvezményes lakásbiztosítási ajánlatok kalkulálására. A folyamat pár percet vesz igénybe és az ajánlatkérő azonnal továbbíthatja igényét a Gránit Biztosító felé.

A Gránit Bank és a Wáberer Hungária Biztosító még 2023 végén kötött stratégiai együttműködést a pénzügyi és biztosítási szolgáltatások terén elérhető szinergiák kihasználására. Az együttműködés részeként a biztosító idén február 15-től Gránit Biztosítóként folytatja a tevékenységét, új arculattal.

A Gránit Bank eBank alkalmazásába épített lakásbiztosítás-kalkulátorral rendkívül gyorsan lehet kedvezményes lakásbiztosítási ajánlatot kalkulálni, amely igényt azonnal be lehet küldeni a Gránit Biztosítónak.

Az új szolgáltatás bevezetése egy újabb lépés ahhoz, hogy a Gránit Bankcsoport full service pénzintézetté váljon, és az ügyfelek számára a pénzügyi termékek teljes körét kínálja a lehető legkényelmesebb módon, akár mobilon.

Így lehet percek alatt lakásbiztosítást kalkulálni

A Gránit eBank mobilbanki alkalmazásban és a bank honlapján is elérhető lakásbiztosítás-kalkulátorral gyorsan és kényelmesen összeállítható egy lakásbiztosítási ajánlat és igényelhető lakásbiztosítás.

Képernyőfotók forrása: Gránit eBank mobilalkalmazás

Az egyszerűsített díjkalkulációhoz néhány adat is elegendő, majd a felületen testre szabható a biztosítás és kiegészítő biztosítás is kérhető. Az így összeállított ajánlat könnyedén továbbítható a Biztosító felé.

Képernyőfotók forrása: Gránit eBank mobilalkalmazás

Ezt követően az ügyfél e-mailben kapja meg az ajánlat visszaigazolását, a lakásbiztosítás-váltáshoz szükséges nyomtatványt, majd az ajánlat elfogadását követően a biztosítási kötvényt.

A folyamat teljesen digitális, nincs papírmunka

Az ügyfél az igénylési folyamat végén a szerződéskötéshez, illetve a meglévő lakásbiztosítás felmondásához szükséges összes dokumentumot (beleértve a lakásbiztosítási kötvényt is), e-mailben megkapja, így ki sem kell mozdulnia otthonról egy új lakásbiztosítás kötéséhez, vagy a meglévő lecseréléséhez.

A díjszámítás és az ajánlat beküldése online, a bank weboldalán is elvégezhető a Gránit Biztosító Házmester lakásbiztosítására.
Az ügyfélösztönzés nem csak a kényelemben mutatkozik meg; az app-on belüli és az online kalkulációval megállapított díj 15 százalékos kedvezményt tartalmaz a Biztosító alapdíjához képest.

Az alkalmazásba integrált lakásbiztosítás-kalkulátor segíti a könnyű tájékozódást és megkönnyíti az új lakásbiztosítás kötését azok számára, akik idén márciusban, az új szabályozás adta lehetőséggel élve, költségmentesen felmondanák meglévő szerződésüket, és kedvezőbb díjazásúra cserélnék azt.

„Már nem csak banki funkciók érhetők el a Gránit Bank eBank app-jában, hanem percek alatt lehet lakásbiztosítást is kalkulálni.”

– mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank lakossági divíziójának vezetője.

Stratégiai időzítés

Az indulás időzítése nem véletlen, hiszen 2024-ben először lehet március elsejétől egy hónapon át – idén a húsvéti ünnepek miatt április 2-iga biztosítási évfordulótól függetlenül, költségmentesen felmondani a lakásbiztosításokat és átszerződni egy másik biztosítóhoz.

Az ügyfelek így a biztosítók ajánlatát összehasonlítva kiválaszthatják a számukra legjobb, legelőnyösebb ár/értékarányú biztosítási csomagot és arra cserélhetik meglévő szerződésüket. A felmondási lehetőség a lakáscélú ingatlanokat érintő, határozatlan időre kötött vagyonbiztosítási szerződésekre vonatkozik.

A kampányra újonnan fejlesztett Házmester Lakásbiztosítást is érdemes tehát számításba venni a váltási időszakban, és a kalkulátorban rászánni néhány percet az alapdíj kiszámítására, mert a Gránit Biztosító az árazásban is versenyképes ajánlattal állt elő.

[Forrás: Gránit Bank]

Címkék: