2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.02.05.

Megérkezett George, a jövő digitális bankolása

Szerző:

Kategóriák:

A bankolás szabadságát, a pénzügyek intézésének új élményét hozza el George, az Erste Bank digitális platformja. Debütált az online megnyitható George számla, a George bankkártya és a beépített digitális pénzügyi asszisztens is. Utóbbi egyéni tanácsokkal, ötletekkel segíti a pénzügyi fejlődésünket. Hamarosan jön az online kölcsön, az online részletfizetés és a Google Pay is.

“George nemcsak egy applikáció, hanem egy ökoszisztéma. Megadja azt az érzést, amit a fintech is megad”

– mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a mai sajtótájékoztatón.

hello george erste bank digitali banki platform

Fotón Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a George-t bemutató online sajtótájékoztatón 2021.02.05-én

George 2021. február 8-tól válik elérhetővé a pénzintézet hazai lakossági ügyfelei számára. Az Erste Bank digitális platformja teljesen felváltja a bank jelenlegi lakossági NetBankját és MobilBankját.

Az Erste Bank több mint 300 ezer magyarországi MobilBank felhasználója automatikus frissítésként kapja meg George-ot február végéig. A 700 ezer NetBank felhasználó esetében az átállás fokozatos lesz, a webes felületet egy ideig a hagyományos megoldással párhuzamosan érik el az Erste meglévő ügyfelei.

George sokkal több, mint egy korszerű banki applikáció. Egy digitális ökoszisztéma.

George Magyarországon eddig nem tapasztalt módon és hatékonysággal kapcsolja össze a különféle szolgáltatásokat és segíti az ügyfeleket a mindennapi bankolástól a hitelfelvételen át a megtakarítások kezeléséig.

George moduláris rendszere révén mindenki saját magára szabhatja a szolgáltatási kínálatot és az ügyfélcentrikus dizájnnak köszönhetően vetekszik a fintech cégek megoldásaival. Nincsenek felesleges menüpontok, ám minden ott van, ami csak kell, legyen szó több számla és kártya kezeléséről, befektetésről vagy valamilyen új termék, hitel, kártya, befektetés vagy biztosítás igényléséről.

George megjegyzi a számlaszámokat és a neveket, segít kitölteni az űrlapokat, segítségével könnyen lehet új terméket igényelni online. Képes a számlák, akár a jótállási jegyek tárolására is – így a kiadásokhoz könnyedén hozzárendelhetők a garanciajegyek, miközben a rendszer emlékezteti a felhasználót arra is, ha közeleg a személyi igazolványának lejárati dátuma vagy éppen ideje megvenni az újabb éves autópálya matricát.

Így lesz személyes George

Az elmúlt hetekben tesztelhettük George-t, így első kézből szereztünk benyomást az új digitális banki platformról. A mobilbank és a netbank felületek letisztultak, modern dizájnt kaptak és a „kevesebb olykor több” élményt nyújtják. A pénzügyi szolgáltatások csempeszerűen jelennek meg, amelyek elhelyezkedését igény szerint változtathatjuk.

A digitális pénzügyi asszisztens kategóriákba rendezi a költéseinket, amit mi kiegészíthetünk, vagy pontosíthatunk szájízünk szerint. Külön kategorizálhatjuk a bevételeinket és a banki átutalásainkat, illetve címkékkel (ú.n. hashtagekkel) is elláthatjuk a tranzakcióinkat a pontosabb kép érdekében.

A digitális platform újdonsága, hogy bővítményeket (plugin-okat) is telepíthetünk, amelyek segítségével személyesebbé tehetjük a digitális pénzügyi univerzumunkat. A háttérbeszélgetésekből megtudtuk, hogy az év folyamán folyamatosan bővül majd a bővítmények köre; elérhető lesz egy új kedvezményrendszer, amely az Erste ügyfeleinek kínál különböző vásárlások után visszatérítési lehetőséget („Moneyback) és a havi pénzügyi jelentés bővítmény („Snapshot”) is. Azokban az országokban, ahol már bevezették a George platformot, ott a Moneyback bővítményt aktiválták a legtöbben.

Az „Új termék hozzáadása” gombra kattintva bővíthetjük a pénzügyi termékeink körét. Induláskor itt érhető el a betétlekötés, az értékpapír számla, a Erste Future megbízás, az állampapír és a befektetési jegy vásárlás is. Az év folyamán biztosítási termékeket, devizaszámlát, vagy folyószámlahitelt is innen igényelhetünk.

Azt is megtudtuk, hogy 2021-ben elérhetővé válik majd az ú.n. multibankolás szolgáltatás is. Ha több banknál vezetünk folyószámlát és azokat szeretnénk egyetlen felületen megjeleníteni, akkor a George erre is alkalmas lesz a nyílt bankolásnak köszönhetően.

Digitális pénzügyi asszisztens: egyéni tanácsokkal, ötletekkel segíti személyes pénzügyi fejlődésünket

A George valódi digitális pénzügyi asszisztensé tehető: a banki rendszerekben Magyarországon először alkalmazott elasztikus kereső az első néhány karakter után felkínálja a feltételnek megfelelő összes tranzakciót, így egyszerű keresni a kiadások között, de George ennél sokkal többre is képes.

A költéseket kategóriákba rendezi a kártyatársasági adatok alapján, ám ezeket a felhasználók szabadon szűkíthetik és bővíthetik, módosíthatják és további kategóriákba rendezhetik. Az egyes kiadásokat besorolhatják és hashtagelhetik, így látják, ha egy kategóriában, például ruhavásárlással vagy baráti sörözésekkel túlszaladnak a tervezett havi limiten.

George az adatokat havi és éves bontásban elemzi, pontos képet mutat arról, mennyi pénz áll a rendelkezésünkre, pénzügyi mentorként segítve a személyes pénzügyi fejlődést, egyéni tanácsokat, ötleteket ad.

Hello George Erste Bank

Forrás: Erste Bank, George.hu

George számla és George kártya

A digitális platform indulásával párhuzamosan az Erste bank megjelenik a George számlával. Az Erste első csomagdíjas termékét teljesen online, videós azonosítás segítségével lehet igényelni mindazoknak, akik nem rendelkeznek folyószámlával a banknál.

A George számla okos árazású, a díja automatikusan igazodik a számlaforgalomhoz: 250 ezer forintos havi forgalomig mindössze 390 forintért, 400 ezer forintos havi forgalomig 990 forintért kínál egyéb költségektől mentes csomagot az ügyfeleknek havi legalább százezer forintos jóváírás teljesítése esetén*.

A bevezető kampányban az első három hónap díját elengedi a pénzintézet és hasonló díjmentességet biztosít az értékpapírszámla-vezetésre is.

A szintén most debütáló George kártya különlegessége a formátum lesz: az eddigi fekvő megoldások helyett a magyar piacon először a plasztiklap álló helyzetű lesz – alkalmazkodva ahhoz, hogy a nem érintéses kártyákat ebben a helyzetben használják, helyezik be az automatába vagy a fizető terminálba.

Havonta jönnek az újítások: részletfizetés, online kölcsön, kedvezményrendszer, Google Pay

A folyamatos frissítések révén George havonta megújul és új szolgáltatásokat tesz elérhetővé. Nyáron George a Google Pay-jel bővül, így az androidos mobilokkal rendelkező ügyfelek is élhetnek az egyszerű mobilfizetés lehetőségével.

Jön a telefonon vásárláskor igénybe vehető részletfizetés, a teljesen online személyi kölcsön igénylés és egy új kedvezményrendszer, amely az Erste ügyfeleinek kínál különböző vásárlások után visszatérítési lehetőséget. Ezenkívül az év második felében elérhető lesz a szelfies-számlanyitás is – tette hozzá Bek-Balla László, az Erste Bank digitális csatornák és contact center igazgatója.

“A lakossági ügyfelek után a mikrovállalati ügyfelek számára is elérhetővé válik majd a George 2022-ben”

– mondta el Harmati László, az Erste Bank lakossági vezérigazgató-helyettese.

További információk: George.hu

* megjegyz.: digitális csatornák – online megbízások és átutalások, bankkártyás fizetések – használata esetén.

Címlapfotó forrása: Erste Bank, George.hu

Címkék:
blank
blank