Megérkezett: Revolut egyenleg feltöltése azonnali fizetéssel

írta | 2020.06.17. | Digitális pénzügyek, Összes hír, Revolut

Mostantól a Revolut kártyánk egyenlegét belföldi forint átutalással, azonnali fizetéssel is feltölthetjük. Míg korábban a bankszámláról történő feltöltés nemzetközi átutalás keretében történt és napokat kellett várni az összeg jóváírására, ma ez „azonnal” megvalósul. Leteszteltük, 3 perc alatt feltöltöttük belföldi banki átutalással a Revolut egyenlegünket! Mutatjuk a tapasztalatainkat.

Előzmények

 • A Revolut 2018 tavaszán bejelentette, 2018 végéig bevezeti a közvetlen forint feltöltést a devizakonverziós költségek elkerülése érdekében.
 • 2018 végén a Revolut közölte, bizonytalan, hogy mikorra tudják teljesíteni korábbi ígéretüket.
 • 2019 májusában megérkezett a közvetlen forint feltöltés Magyarországra. A bankkártyával történő feltöltések immár devizakonverziós költségek nélkül valósulnak meg.
 • 2020 februárjában kisebb hisztéria tört ki, amikor az egyik hazai bank ügyfelei azt tapasztalták, a hitelkártyával történő Revolut egyenleg feltöltése már pénzbe kerül.
 • 2020 júniusától már azonnali fizetéssel, belföldi forint átutalással is feltölthetjük Revolut egyenlegünket.

Lépett a Revolut

A TransferWise mintájára a Revolut is elérhetővé tette a belföldi forint átutalással történő egyenlegfeltöltést. Mostantól már nemcsak bankkártyával, hanem banki átutalással is feltölthetjük devizakonverziós költségek nélkül a forint Revolut egyenlegünket.

A belföldi forint átutalással történő feltöltéssel kapcsolatban az alábbiakat érdemes tudni:

 • a tesztelésünk alapján a banki átutalással történő feltöltés 3 perc alatt megvalósult, azaz ennyi idő múlva megjelent a forint Revolut egyenlegünkön az átutalt forint összeg.
 • Míg a bankkártyás feltöltést közvetlenül a Revolut applikációból tudjuk végrehajtani, a banki átutalással történő feltöltés miatt (még) be kell lépnünk a netbank/mobilbankba és onnan kell kezdeményezni az átutalást. Ugyanakkor a Revolut már rendelkezik azzal az új speciális pénzforgalmi engedéllyel (PISP), amelynek segítségével már a netbankba/mobilbankba sem kell majd belépni a banki átutalással történő egyenlegfeltöltéshez. Ennek bevezetéséről még nincs információnk.
 • Az átutalást a Revolut magyarországi számlaszámára, a hazai Raiffeisen Banknál vezetett gyűjtőszámlájára kell elindítani.
 • Nagyon fontos, hogy a közlemény rovatba be kell írni a 8 számjegyű egyedi azonosítónkat. Ezt a 8 számjegyből álló egyedi kódot a „Pénzhozzáadási mód kiválasztása” menüben a „Banki áutalás” részben találhatod meg a bankszámlaszámmal együtt. A Revolut a 8 számjegyű kód alapján azonosítja majd be a tranzakciónkat (úgy mint a TransferWise fizetési kártya banki átutalással történő feltöltése esetén).
 • Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a banki átutalással történő feltöltésnek díja lehet. A díj attól függ, hogy a felhasználó milyen számlacsomaggal rendelkezik. Ezzel szemben a bankkártyával való feltöltésnek nincs közvetlen költsége (leszámítva az egyik hazai bankot, amelyik díjat számít fel a hitelkártyával történő feltöltések után).

Konklúzió

A bankkártyához képest a banki átutalással való feltöltésnek nincs (még) valós előnye és körülményesebb is, mivel:

 • be kell lépni egy külön alkalmazásba a feltöltéshez,
 • pénzbe is kerülhet (számlacsomag függő és sokan nincsenek tisztában azzal, mennyibe kerül ma Magyarországon az átutalás),
 • a bankkártyás feltöltés pár másodperc alatt megtörténik, a banki átutalással történő feltöltés kb. 3 perc.

Azon viszont meglepődtünk, hogy a TransferWise esetén a banki átutalással történő feltöltés jelenleg kb. 20-25 perc, a Revolut esetén kevesebb mint 3 perc. Pedig mindkét fintech csapat a magyar Raiffeisen Banknál vezeti a gyűjtőszámláját.

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.