2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.06.17.

Megérkezett: Revolut egyenleg feltöltése azonnali fizetéssel

Szerző:

Kategóriák:

Mostantól a Revolut kártyánk egyenlegét belföldi forint átutalással, azonnali fizetéssel is feltölthetjük. Míg korábban a bankszámláról történő feltöltés nemzetközi átutalás keretében történt és napokat kellett várni az összeg jóváírására, ma ez „azonnal” megvalósul. Leteszteltük, 3 perc alatt feltöltöttük belföldi banki átutalással a Revolut egyenlegünket! Mutatjuk a tapasztalatainkat.

Előzmények

 • A Revolut 2018 tavaszán bejelentette, 2018 végéig bevezeti a közvetlen forint feltöltést a devizakonverziós költségek elkerülése érdekében.
 • 2018 végén a Revolut közölte, bizonytalan, hogy mikorra tudják teljesíteni korábbi ígéretüket.
 • 2019 májusában megérkezett a közvetlen forint feltöltés Magyarországra. A bankkártyával történő feltöltések immár devizakonverziós költségek nélkül valósulnak meg.
 • 2020 februárjában kisebb hisztéria tört ki, amikor az egyik hazai bank ügyfelei azt tapasztalták, a hitelkártyával történő Revolut egyenleg feltöltése már pénzbe kerül.
 • 2020 júniusától már azonnali fizetéssel, belföldi forint átutalással is feltölthetjük Revolut egyenlegünket.

Lépett a Revolut

A TransferWise mintájára a Revolut is elérhetővé tette a belföldi forint átutalással történő egyenlegfeltöltést. Mostantól már nemcsak bankkártyával, hanem banki átutalással is feltölthetjük devizakonverziós költségek nélkül a forint Revolut egyenlegünket.

A belföldi forint átutalással történő feltöltéssel kapcsolatban az alábbiakat érdemes tudni:

 • a tesztelésünk alapján a banki átutalással történő feltöltés 3 perc alatt megvalósult, azaz ennyi idő múlva megjelent a forint Revolut egyenlegünkön az átutalt forint összeg.
 • Míg a bankkártyás feltöltést közvetlenül a Revolut applikációból tudjuk végrehajtani, a banki átutalással történő feltöltés miatt (még) be kell lépnünk a netbank/mobilbankba és onnan kell kezdeményezni az átutalást. Ugyanakkor a Revolut már rendelkezik azzal az új speciális pénzforgalmi engedéllyel (PISP), amelynek segítségével már a netbankba/mobilbankba sem kell majd belépni a banki átutalással történő egyenlegfeltöltéshez. Ennek bevezetéséről még nincs információnk.
 • Az átutalást a Revolut magyarországi számlaszámára, a hazai Raiffeisen Banknál vezetett gyűjtőszámlájára kell elindítani.
 • Nagyon fontos, hogy a közlemény rovatba be kell írni a 8 számjegyű egyedi azonosítónkat. Ezt a 8 számjegyből álló egyedi kódot a „Pénzhozzáadási mód kiválasztása” menüben a „Banki áutalás” részben találhatod meg a bankszámlaszámmal együtt. A Revolut a 8 számjegyű kód alapján azonosítja majd be a tranzakciónkat (úgy mint a TransferWise fizetési kártya banki átutalással történő feltöltése esetén).
 • Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a banki átutalással történő feltöltésnek díja lehet. A díj attól függ, hogy a felhasználó milyen számlacsomaggal rendelkezik. Ezzel szemben a bankkártyával való feltöltésnek nincs közvetlen költsége (leszámítva az egyik hazai bankot, amelyik díjat számít fel a hitelkártyával történő feltöltések után).

Konklúzió

A bankkártyához képest a banki átutalással való feltöltésnek nincs (még) valós előnye és körülményesebb is, mivel:

 • be kell lépni egy külön alkalmazásba a feltöltéshez,
 • pénzbe is kerülhet (számlacsomag függő és sokan nincsenek tisztában azzal, mennyibe kerül ma Magyarországon az átutalás),
 • a bankkártyás feltöltés pár másodperc alatt megtörténik, a banki átutalással történő feltöltés kb. 3 perc.

Azon viszont meglepődtünk, hogy a TransferWise esetén a banki átutalással történő feltöltés jelenleg kb. 20-25 perc, a Revolut esetén kevesebb mint 3 perc. Pedig mindkét fintech csapat a magyar Raiffeisen Banknál vezeti a gyűjtőszámláját.

Címkék: