2016.12.22.

Mit adnak nekünk a legmenőbb magyar fintech cégek? – Buxa

Szerző:

Egy közös étkezés a közösségi élményen és a jóllakás élményén túl inspirálhat is. Bár a Buxa alapítói elsősorban csak fizetni szerettek volna, ám nem mindenkinél volt készpénz, telefon annál inkább. A sokadik ilyen eset után született meg a Buxa, azaz az ingyenes, mobiltelefonhoz kötött fizetés ötlete.

 

Ha bárhol megjelenik egy startup, amögött általában egy jó sztori van, egy megoldandó probléma (road to világbéke) és fejlődni, fejlődni egészen az exitig. És általában az is érdekes, hogy aki fintech appot prédikál árul, az iszik-e használ-e bármilyen fintech appot. A minap jelent meg a T-Systems és a Cisco közös kiadványa, a HUNFINTECH25, azaz a legígéretesebb magyar fintech cégek 25-ös listája. Őket vettük górcső alá.

 

Buxa: “adat monetizálás”

Noha sok hasonló megoldás létezik már a világon, Zimmer Marciék fejlesztésének fő ismérve, hogy nem a tranzakcióból, hanem a melléktermékből keletkező adatokból csiholnak pénzt. (Pont ezért ingyenes az alapszolgáltatásuk.)

Az alapító csapat legfőbb kompetenciája az adatbányászat, jól tudják, hogyan lehet értéket csinálni az adatokból. „Emellett a könnyű használhatóságot és a szerethető felhasználói felületet tartjuk még fontosnak”

– mondja Marci.

buxa3

 

Készpénzes fizetés kiváltása

A jelenleg kulcsrakész mobilfizetési megoldásukat olyan cégeknek, szervezeteknek ajánlják, amik szeretnék kiváltani a készpénzes fizetést a legújabb technológiákra épülő fizetési móddal. Ars poeticájuk szerint ők

nem úgy akarják megújítani a pénzügyi iparágat, hogy kívülről intéznek ellene támadást, hanem úgy, hogy az erre nyitott szereplőit támogatják a megoldásukkal.

 

Te milyen fintech megoldást használsz?

És ami még szintén jó, Marci sem a bort prédikáló vízivók sorából került ki, már ami a fintech appok napi használatát illeti. A Revolut kipróbálásán már túl van, webes vásárlásra jelenleg a Bariont tartja itthon a legjobb elektronikus pénz alapú megoldásnak. De legbelül persze arra vágyik, hogy a piacon elérhető

legyen olyan igazi mobilfizetési szolgáltatás is, „amelyben a Buxa motorja duruzsol”.

Címkék: