2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2016.12.23.

Mit adnak nekünk a legmenőbb magyar fintech cégek? – Wyze

Szerző:

Kategóriák:

A Wyze nevű szolgáltatás állítólag havonta 5 perc ráfordítással képes teljes képet adni a pénzügyeinkről, ráadásul mindezt egyszerűen és automatikusan. Ha belegondolunk, 5 perc alatt egy banki bizonylattal jóformán a postaládánktól sem jutunk el a nagyszobánkig. Erről az 5 percről és még másról is kérdeztük a Wyze egyik alapítóját, Mudri Györgyöt.

 

Ha bárhol megjelenik egy startup, amögött általában egy jó sztori van, egy megoldandó probléma (road to világbéke) és fejlődni, fejlődni egészen az exitig. És általában az is érdekes, hogy aki fintech appot prédikál árul, az iszik-e használ-e bármilyen fintech appot. A minap jelent meg a T-Systems és a Cisco közös kiadványa, a HUNFINTECH25, azaz a legígéretesebb magyar fintech cégek 25-ös listája. Őket vettük górcső alá.

 

FinTech Zone: Milyen személyes sztori állt a wyze születése mögött?

Mudri György: Jó pár évvel ezelőtt megfogalmazódott bennünk (Gémes Tamás a másik alapító – a szerk.), hogy fejlesszünk egy PFM-et, csak az élet közbeszólt, és egy időre a fiók mélyére került a gondolat, míg végre 2014 végén újra elővehettük a tervünket.

Az eredeti ötlet onnan jött, hogy mivel elég régóta elég sok ügyet menedzselek párhuzamosan, sok-sok évre visszamenőleg minden egyes kakaós csigáig vezetnem kellett a költéseimet.

Ezért egy olyan költséget és energiát megspóroló megoldást kerestünk, amivel lényegesen kevesebb időráfordítással, legfőképp automatizálva lehetne ezt teljesíteni.

Wyze magyar fintech

 

FTZ: Miben más a Wyze, mint a piacon már régóta működő szolgáltatások?

MGY: A felhasználók által is hozzáférhető public béta alkalmazásunk jelenleg az egyetlen automatikus personal finance manager program Magyarországon. Bár jön majd egyszer a PSD2 és a banki open API-k világa,

nálunk egy kliens oldali webscraping technológiával most is 1-2 perc alatt automatikusan szinkronizálható 9 hazai bank számlatörténete.

Mindezt úgy, hogy a számítógépedet egy pillanatra sem hagyják el közben a banki bejelentkezési adataid. Ezután a szinkronizált tranzakciókat automatikusan be is kategorizálja egy egyébként teljesen testre szabható, automatikusan tanuló algoritmus. Így ha a Wyze PFM megoldását használod, akkor tényleg havi 5 perc ráfordítással kaphatsz átfogó képet a pénzügyeidről.

Wyze magyar fintech

 

FTZ: És mi következik ezután?

MGY: Mivel úgy érezzük, hogy a személyes pénzügyek területén azért még a kiadások vezetésén túl is van pár unalmas, időrabló,

rendszeresen visszatérő feladat pl. közüzemi számlák nyomon követése és befizetése, a már megtakarított pénz kezelése, stb., így ezeken a területeket is szeretnénk automatizált megoldással időt és energiát megtakarítani a felhasználóinknak.

Wyze magyar fintech

 

FTZ: Milyen fintech megoldásokat használtok a hétköznapokon a sajátotok mellett?

MGY: Már csak a szakmai kíváncsiság miatt is kipróbáltunk rengeteg hasonló appot. A főleg elektronikus fizetés fókuszú fintech megoldások közül a GránitPay, a Simple és a PayPal alkalmazásokat használtuk.

Címkék:
blank
blank