SimpleTrends
SimpleTrends

Mit adnak nekünk a legmenőbb magyar fintech cégek? – Wyze

Szerző: | 2016. 12. 23. | Fintech startupok, Magyar fintech startupok, Összes hír

FinTechShow-7.0

A Wyze nevű szolgáltatás állítólag havonta 5 perc ráfordítással képes teljes képet adni a pénzügyeinkről, ráadásul mindezt egyszerűen és automatikusan. Ha belegondolunk, 5 perc alatt egy banki bizonylattal jóformán a postaládánktól sem jutunk el a nagyszobánkig. Erről az 5 percről és még másról is kérdeztük a Wyze egyik alapítóját, Mudri Györgyöt.

 

Ha bárhol megjelenik egy startup, amögött általában egy jó sztori van, egy megoldandó probléma (road to világbéke) és fejlődni, fejlődni egészen az exitig. És általában az is érdekes, hogy aki fintech appot prédikál árul, az iszik-e használ-e bármilyen fintech appot. A minap jelent meg a T-Systems és a Cisco közös kiadványa, a HUNFINTECH25, azaz a legígéretesebb magyar fintech cégek 25-ös listája. Őket vettük górcső alá.

 

FinTech Zone: Milyen személyes sztori állt a wyze születése mögött?

Mudri György: Jó pár évvel ezelőtt megfogalmazódott bennünk (Gémes Tamás a másik alapító – a szerk.), hogy fejlesszünk egy PFM-et, csak az élet közbeszólt, és egy időre a fiók mélyére került a gondolat, míg végre 2014 végén újra elővehettük a tervünket.

Az eredeti ötlet onnan jött, hogy mivel elég régóta elég sok ügyet menedzselek párhuzamosan, sok-sok évre visszamenőleg minden egyes kakaós csigáig vezetnem kellett a költéseimet.

Ezért egy olyan költséget és energiát megspóroló megoldást kerestünk, amivel lényegesen kevesebb időráfordítással, legfőképp automatizálva lehetne ezt teljesíteni.

Wyze magyar fintech

 

FTZ: Miben más a Wyze, mint a piacon már régóta működő szolgáltatások?

MGY: A felhasználók által is hozzáférhető public béta alkalmazásunk jelenleg az egyetlen automatikus personal finance manager program Magyarországon. Bár jön majd egyszer a PSD2 és a banki open API-k világa,

nálunk egy kliens oldali webscraping technológiával most is 1-2 perc alatt automatikusan szinkronizálható 9 hazai bank számlatörténete.

Mindezt úgy, hogy a számítógépedet egy pillanatra sem hagyják el közben a banki bejelentkezési adataid. Ezután a szinkronizált tranzakciókat automatikusan be is kategorizálja egy egyébként teljesen testre szabható, automatikusan tanuló algoritmus. Így ha a Wyze PFM megoldását használod, akkor tényleg havi 5 perc ráfordítással kaphatsz átfogó képet a pénzügyeidről.

Wyze magyar fintech

 

FTZ: És mi következik ezután?

MGY: Mivel úgy érezzük, hogy a személyes pénzügyek területén azért még a kiadások vezetésén túl is van pár unalmas, időrabló,

rendszeresen visszatérő feladat pl. közüzemi számlák nyomon követése és befizetése, a már megtakarított pénz kezelése, stb., így ezeken a területeket is szeretnénk automatizált megoldással időt és energiát megtakarítani a felhasználóinknak.

Wyze magyar fintech

 

FTZ: Milyen fintech megoldásokat használtok a hétköznapokon a sajátotok mellett?

MGY: Már csak a szakmai kíváncsiság miatt is kipróbáltunk rengeteg hasonló appot. A főleg elektronikus fizetés fókuszú fintech megoldások közül a GránitPay, a Simple és a PayPal alkalmazásokat használtuk.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!