FinTechShow-7.0

Most a hazai fintech közösség is megmutathatja, mire képes! – Hack The Crisis Hungary!

Szerző: | 2020. 04. 01. | Hack The Crisis Hungary, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Folyamatosan nyomon követjük a Hack The Crisis Hungary 48 órás online ötletversennyel kapcsolatos legfrissebb fejleményeket. Az alábbiakban összegyűjtöttük az aktuális bejelentéseket, kéréseket, iránymutatásokat. Aktuális: segíthetsz ötletekkel is!

Az elmúlt napokban nagyon sok kérdést és felajánlást kaptunk, amikre e-mailben és a bejegyzéseinkben igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni. Ezúton is szeretnénk külön megköszönni a hazai fintech közösség eddigi segítségét! Sokan csatlakoztatok tech mentorként, szakértőként és számos felajánlás is érkezett. Köszönet a felajánlásokért az OTP Mobilnak, a Start IT @K&H és az MKB Fintechlab inkubátoroknak!

Aktuális hírek, bejelentések

  • Nagyon sokan jelentkeztek tech mentornak és szakértőnek, így határidő előtt le kellett zárni a regisztrációt. A szervezők nevében ezúton is köszönjük a sok-sok segítséget!
  • Fejlesztők, csapatok továbbra is jelentkezhetnek! A csapatoknak vasárnap délig kell beküldeniük azt a 2 perces videót, amiben bemutatják a megoldásukat.
  • Ha már nem tudtál regisztrálni mentorként, szakértőként, akkor ötletekkel is tudsz segíteni! Ha a koronavírus miatt kialakult jelenlegi helyzetben találkoztál a környezetedben olyan problémával, kihívással, ami sokakat érint és digitális megoldást kíván, akkor a Hack The Crisis oldalán ötleteket is bedobhatsz! Azok a fejlesztők, csapatok, akik nem rendelkeznek saját ötlettel, számukra jelenthet segítséget, inspirációt az ötletek gyűjteménye. Segíthetsz ötlettel is!
  • Végül, de nem utolsó sorban FinTech csapatokat nagyon várunk! Kérünk Titeket, ne hagyjátok az utolsó pillanatra a jelentkezést, mert az nehezíti a szervezést! Most a hazai fintech közösség is megmutathatja, hogy mire képes!

A Hack The Crisis Hungary hivatalos weboldala, ahol a fejlesztők, csapatok regisztrálhatnak!

Hogyan dobhatsz be Te is ötletet?

A problémák megoldására vonatkozó ötleteket a Hack The Crisis Hungary „operatív törzs” az érintett szervezetektől, kórházaktól, önkormányzatoktól, és szakemberektől is folyamatosan gyűjti.

Ha van olyan ötletetek (koncepciótok), amely szerintetek segítené az életmentést, a közösségi kapcsolattartást, az oktatást, vagy a kisvállalkozásokat, akkor azt az ötletgyűjtő űrlapon keresztül dobhatjátok be. Az itt begyűjtött ötleteket átnézzük, validáljuk és a hackathon első napján közzétesszük a weboldalon.

Az ötletgyűjtő űrlap direkt linkjét itt találjátok:

Nagyon várjuk a fintech csapatokat is!

A fintech csapatok jelentkezését nagyon várjuk! Kérünk Titeket, ne hagyjátok az utolsó pillanatra a jelentkezést, mert nehezíti a szervezést!

Hiszünk abban, hogy a koronavírus járvánnyal kapcsolatban bevezetett intézkedések sokak számára olyan új helyzetet teremtettek, amelyek kihatással vannak a mindennapos pénzügyeikre is. A digitális pénzügyi megoldások számos élethelyzetben nyújtanak megoldást a mai kihívások kezelésére, ugyanakkor azt is látjuk, vannak olyan társadalmi csoportok, amelyek számára rendkívül nehézkes a jelenlegi digitális pénzügyi megoldásokat elérni, használni.

Az új élethelyzetek társadalmi célcsoportoktól függően új digitális pénzügyi megoldásokat kívánnak.

Az innovációhoz az élet kínálja a legjobb ötleteket, amiből most számos összegyűlt. Inspirációként mi az alábbiakat gyűjtöttük össze.

(Ez nem azt jelenti, hogy csak ezekre a problémákra keressük a megoldásokat. A lentieken túl számos más probléma is látható a mindennapi pénzügyek területén. A lényeg, hogy a koronavírás járvány hatására jelentkező legsúlyosabb kihívásokra találjunk válaszokat, megoldásokat!)

KIHÍVÁSOK: Sokak számára nem ismertek a digitális pénzügyi megoldások, nincsenek tisztában azzal, miket és hogyan tudnak gyorsan használni miközben korlátozzák a személyes ügyintézést a pénzügyi szolgáltatóknál és a készpénz használatának mellőzését kérik az élet más-más területein is. Mely esetekben hogyan, milyen megoldásokkal segíthetjük a legjobban a különböző felkészültségű társadalmi csoportokat?

INSPIRÁCIÓ: Az idősek számára különösen kritikus a mostani helyzet, hiszen saját érdekükben nem léphetnek ki otthonaikból. A szomszéd bevásárolhat nekik, de hogyan tudják készpénzhelyettesítő eszközzel kifizetni a szomszédot, futárt? Hogyan tudjuk hatékonyan bevonni őket a digitális pénzügyek világába?

Várhatóan sokan kerülnek majd nehéz anyagi helyzetbe a következő hetekben, hónapokban miközben személyes ügyintézésre korlátozott lehetőségeik lesznek a pénzügyi szolgáltatóknál. Hogyan tudjuk segíteni őket például a távoli hitelfelvételben, a pénzügyi segítségnyújtásban?

Sok kereskedőnek kell átállni a digitális értékesítésre, a digitális folyamatok kialakítására. Hogyan lehet számukra a leggyorsabban elérhetővé tenni az elektronikus fizetési megoldásokat?

A fenti kihívásokra a válaszok/megoldások megtalálásához a Hack The Crisis hackathon lehet egy jó megoldás. Számítunk Rád!

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!