Most a hazai fintech közösség is megmutathatja, mire képes! – Hack The Crisis Hungary!

írta | 2020.04.01. | Hack The Crisis Hungary, Összes hír

Folyamatosan nyomon követjük a Hack The Crisis Hungary 48 órás online ötletversennyel kapcsolatos legfrissebb fejleményeket. Az alábbiakban összegyűjtöttük az aktuális bejelentéseket, kéréseket, iránymutatásokat. Aktuális: segíthetsz ötletekkel is!

Az elmúlt napokban nagyon sok kérdést és felajánlást kaptunk, amikre e-mailben és a bejegyzéseinkben igyekszünk a lehető leggyorsabban válaszolni. Ezúton is szeretnénk külön megköszönni a hazai fintech közösség eddigi segítségét! Sokan csatlakoztatok tech mentorként, szakértőként és számos felajánlás is érkezett. Köszönet a felajánlásokért az OTP Mobilnak, a Start IT @K&H és az MKB Fintechlab inkubátoroknak!

Aktuális hírek, bejelentések

  • Nagyon sokan jelentkeztek tech mentornak és szakértőnek, így határidő előtt le kellett zárni a regisztrációt. A szervezők nevében ezúton is köszönjük a sok-sok segítséget!
  • Fejlesztők, csapatok továbbra is jelentkezhetnek! A csapatoknak vasárnap délig kell beküldeniük azt a 2 perces videót, amiben bemutatják a megoldásukat.
  • Ha már nem tudtál regisztrálni mentorként, szakértőként, akkor ötletekkel is tudsz segíteni! Ha a koronavírus miatt kialakult jelenlegi helyzetben találkoztál a környezetedben olyan problémával, kihívással, ami sokakat érint és digitális megoldást kíván, akkor a Hack The Crisis oldalán ötleteket is bedobhatsz! Azok a fejlesztők, csapatok, akik nem rendelkeznek saját ötlettel, számukra jelenthet segítséget, inspirációt az ötletek gyűjteménye. Segíthetsz ötlettel is!
  • Végül, de nem utolsó sorban FinTech csapatokat nagyon várunk! Kérünk Titeket, ne hagyjátok az utolsó pillanatra a jelentkezést, mert az nehezíti a szervezést! Most a hazai fintech közösség is megmutathatja, hogy mire képes!

A Hack The Crisis Hungary hivatalos weboldala, ahol a fejlesztők, csapatok regisztrálhatnak!

Hogyan dobhatsz be Te is ötletet?

A problémák megoldására vonatkozó ötleteket a Hack The Crisis Hungary „operatív törzs” az érintett szervezetektől, kórházaktól, önkormányzatoktól, és szakemberektől is folyamatosan gyűjti.

Ha van olyan ötletetek (koncepciótok), amely szerintetek segítené az életmentést, a közösségi kapcsolattartást, az oktatást, vagy a kisvállalkozásokat, akkor azt az ötletgyűjtő űrlapon keresztül dobhatjátok be. Az itt begyűjtött ötleteket átnézzük, validáljuk és a hackathon első napján közzétesszük a weboldalon.

Az ötletgyűjtő űrlap direkt linkjét itt találjátok:

Nagyon várjuk a fintech csapatokat is!

A fintech csapatok jelentkezését nagyon várjuk! Kérünk Titeket, ne hagyjátok az utolsó pillanatra a jelentkezést, mert nehezíti a szervezést!

Hiszünk abban, hogy a koronavírus járvánnyal kapcsolatban bevezetett intézkedések sokak számára olyan új helyzetet teremtettek, amelyek kihatással vannak a mindennapos pénzügyeikre is. A digitális pénzügyi megoldások számos élethelyzetben nyújtanak megoldást a mai kihívások kezelésére, ugyanakkor azt is látjuk, vannak olyan társadalmi csoportok, amelyek számára rendkívül nehézkes a jelenlegi digitális pénzügyi megoldásokat elérni, használni.

Az új élethelyzetek társadalmi célcsoportoktól függően új digitális pénzügyi megoldásokat kívánnak.

Az innovációhoz az élet kínálja a legjobb ötleteket, amiből most számos összegyűlt. Inspirációként mi az alábbiakat gyűjtöttük össze.

(Ez nem azt jelenti, hogy csak ezekre a problémákra keressük a megoldásokat. A lentieken túl számos más probléma is látható a mindennapi pénzügyek területén. A lényeg, hogy a koronavírás járvány hatására jelentkező legsúlyosabb kihívásokra találjunk válaszokat, megoldásokat!)

KIHÍVÁSOK: Sokak számára nem ismertek a digitális pénzügyi megoldások, nincsenek tisztában azzal, miket és hogyan tudnak gyorsan használni miközben korlátozzák a személyes ügyintézést a pénzügyi szolgáltatóknál és a készpénz használatának mellőzését kérik az élet más-más területein is. Mely esetekben hogyan, milyen megoldásokkal segíthetjük a legjobban a különböző felkészültségű társadalmi csoportokat?

INSPIRÁCIÓ: Az idősek számára különösen kritikus a mostani helyzet, hiszen saját érdekükben nem léphetnek ki otthonaikból. A szomszéd bevásárolhat nekik, de hogyan tudják készpénzhelyettesítő eszközzel kifizetni a szomszédot, futárt? Hogyan tudjuk hatékonyan bevonni őket a digitális pénzügyek világába?

Várhatóan sokan kerülnek majd nehéz anyagi helyzetbe a következő hetekben, hónapokban miközben személyes ügyintézésre korlátozott lehetőségeik lesznek a pénzügyi szolgáltatóknál. Hogyan tudjuk segíteni őket például a távoli hitelfelvételben, a pénzügyi segítségnyújtásban?

Sok kereskedőnek kell átállni a digitális értékesítésre, a digitális folyamatok kialakítására. Hogyan lehet számukra a leggyorsabban elérhetővé tenni az elektronikus fizetési megoldásokat?

A fenti kihívásokra a válaszok/megoldások megtalálásához a Hack The Crisis hackathon lehet egy jó megoldás. Számítunk Rád!

Itt követhetsz minket:

LEMÁK GÁBOR

LEMÁK GÁBOR

A Szabadidő Központban (a KÖZGÁZ-on) végzett, a Duna bal partján. Kimaradt a bölcsi és a multikulti szocializáció az életéből, így lettek eretnek gondolatai. Néha kiengedik a zártosztályról, de már egyre ritkábban. A gumiszobából pattantak ki a FinTechZone, a FinTech Akadémia, a FinTech Verseny, a HUNFINTECH25 és a FinTechShow ötletek, amiket sajnos továbbiak is követnek majd. #fintechterapia #gumiszoba
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.