BankTechShow

Online hitel új ügyfeleknek 20 perc alatt! Forradalmasítja az online hitelezést a Cofidis

Szerző: | 2023. 09. 29. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

Egy hazai technológiai innovációnak köszönhetően Magyarországon elsőként a Cofidisnél érhető el hitel úgy, hogy a pénz az igénylés elindításától számítva már akár 20 perc alatt meg is érkezik a számlánkra. Ehhez a tempóhoz nem kell meglévő ügyfélnek lenni, hiszen a fejlesztés lényege, hogy a hitelképesség igazolása és elbírálása egy automatizált folyamatban, valós időben történik. A Cofidis felmérése szerint az elkövetkező 3 hónapban hitelfelvételt tervezők 30 százaléka nyitott lenne egy ilyen end-to-end folyamatra.

A Cofidis legújabb innovációja a 20 perces hitelfelvételi folyamat, amely teljesen automatizált, és emberi beavatkozás nélkül zajlik.

Több információs rendszer összehangolásával a személyes adatok igazolása és validálása, a KHR ellenőrzése, valamint az igényelt összeg átutalása automatikusan történik. Az ügyfél ideiglenes betekintési jogot ad bankszámlaadataiba, ez pedig kiváltja a munkáltatói igazolást és a bankszámlakivonatot, nem kell külön beszerezni ezeket. A bankszámlaadatokba való betekintést az Európai Unió nyílt bankolásról szóló PSD2 irányelve teszi lehetővé.

A Cofidis friss kutatása szerint a magyarok több mint fele már bízik az olyan rutinszerű internetes tranzakciók biztonságában, mint például az online fizetés, online bankolás, online ügyintézés. A következő 3 hónapban hitelfelvételt tervezők 30 százaléka pedig nyitott lenne egy automatikus, emberi beavatkozás nélkül zajló, ún. end-to-end hitelfelvételi folyamatra is.

„A legnagyobb mozgatórugó minden innovatív pénzügyi fejlesztésnél az, hogyan tudunk időt és energiát spórolni az ügyfélnek. Nálunk az innováció azt jelenti, hogy a fogyasztói igényeket és elvárásokat tartjuk szem előtt és folyamatosan azon dolgozunk, hogy a hitelfelvételi folyamat egyszerű, kényelmes és biztonságos legyen”

– mondta Annus Norbert, a hitelintézet kereskedelmi igazgatója.

A 20 perces hitelfelvételi folyamatban október 2-től maximum 3 millió forint személyi kölcsön igényelhető. Az alábbi edukációs film részletesen bemutatja a hitelfelvételi folyamatot.

[Cofidis közlemény]

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!