SimpleTrends
SimpleTrends

Összefognak az európai bankok a csalásmentes azonnali fizetésekért

Szerző: | 2023. 09. 18. | Azonnali fizetés, Banki és fintech hírek, BankTech, Összes hír

FinTechShow-7.0

A páneurópai fizetési infrastruktúra szolgáltató, az EBA Clearing hat ország kilenc bankját vonta be abba a kísérleti fázisban lévő projektbe, amelynek célja az újfajta csalások megakadályozása az azonnali fizetésben.

Az EBA Clearing kiadta az európai csalásmintázat és anomália-észlelés (FPAD) funkciójának specifikációit. A fizetési infrastruktúra szolgáltató olyan fejlesztői portált és sandboxot is elérhetővé tett, amely támogatja a külső partnereket alkalmazásprogramozási interfészek (API-k) fejlesztésében és tesztelésében.

A nyári hónapokban végzett előkészületek célja a csalási minták azonosításának modellezése és besorolása volt.

Az FPAD a valós idejű csalásmegelőzési és -felderítési eszközök széles skáláját fogja lefedni, beleértve az IBAN ellenőrzést, valamint a pénzforgalmi szolgáltatók csalás elleni erőfeszítéseinek támogatását Európa-szerte.

A bevezetés a tranzakciókat követő ellenőrző funkcióval, valamint tranzakció- és számlakockázat-értékelési funkciókkal indul, amelyeket a felhasználók már a tranzakció végrehajtása előtt is használhatnak.

„Örömmel vettünk részt az FPAD tervezési és elemzési kísérleti fázisában, mert hisszük, hogy az FPAD valódi változást hozhat a csalás elleni küzdelemben, és segít a csalások jobb észlelésében és megelőzésében.”

– nyilatkozta Jaco Struik, az ING csalásmegelőzésért felelős globális vezetője.

Raphael Barisaac, az UniCredit globális fizetési és készpénzkezelési vezetője hozzátette;

„Az azonnali fizetések aránya gyorsan növekszik, ezért magasabb szintű biztonságra és jobb csalás elleni fellépésre van szükség. Az FPAD segítségével Európa-szerte minden bank összefog – rendszerszemléletű megközelítéssel – annak érdekében, hogy a csalás elleni küzdelem képességét a következő szintre emeljék a SEPA perifériáján.”

[Forrás: FinExtra] | Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!