Ott voltunk a Computerworld CIO.hu konferencián!

Szerző: | 2023. 10. 18. | BankTech, Elektronikus fizetési megoldások, Események, Open banking, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Idén is teltházzal rendezték meg az éves CIO.hu konferenciát, a Computerworld szervezésében. A közép és felsővezetői IT vezetőknek szóló rendezvényen ezúttal a pénzügyi digitalizáció is fókuszba került. Lemák Gábor a FinTech Group társalapítója előadásában az aktuális trendekről és a várható kihívásokról tájékoztatta a közönséget.

A nagyvállalati és középvállalati IT vezetők munkájuk során számtalan felelősséggel találkoznak; a rendszer működtetésének folytonossága alapvetés, mindemellett állandó kérdés, hogy a folyamatok során hogyan növeljék a költség– és energia hatékonyságot is.

Minden technológiai és folyamatszabályozási felelősség mellett azonban a CIO szerepe a felsővezetői döntés előkészítés során is elengedhetetlen. Üzleti döntések azonban nem csak a biztonságos IT szempontok figyelembevételével születnek, hanem a termékfejlesztési és sales kollégák hatására is.

Lemák Gábor, a FinTech Group társalapítója az előadásában azokra a pénzügyi digitalizáció területén megjelenő trendekre és új technológiákra hívta fel a figyelmet, amelyek akár technológiai kihívást jelenthetnek a CIO szakembereknek közép- és hosszútávon.

A digitális pénzügyi iparág rohamosan fejlődik, számtalan innovatív megoldás jelenik meg napról napra a piacon, de érdemes a realitások talaján maradni, ha a hazai piacról beszélünk.

Lemák Gábor szerint manapság az open banking megoldások irányába érdemes tájékozódni a CIO szakembereknek.

Ezt támogatva a FinTech Group társalapítója magyar open banking megoldásokat szállító szolgáltatókat mutatott be, amik olyan területekre fókuszálnak, mint az információ megosztási szolgáltatás, a könyvelés vagy az újgenerációs marketing és hűségprogramok.

Ezeken túl Lemák Gábor a hazai fintech szereplőkről és az itthon elérhető elektronikus fizetési megoldásokról is részletesen beszámolt.

Az előadás nem csak a trendek és közismert (és elismert) szolgáltatók prezentálását szolgálta, hanem támpontokat adott ahhoz is, hogy a CIO-k közösségének milyen kihívásokkal kell szembenézniük egy-egy szolgáltatás bevezetése kapcsán vagy egy esetleges átállás során.

Címlapon Lemák Gábor, a FinTech Group társalapítója. Fotó forrása: Computerworld

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Urbán Anikó

Lássuk be, a pénzügyi innováció a bölcsészeket sem kerüli el; jó példa erre Anikó. Újságíróként és társadalomtudományokkal foglalkozó szakemberként azt vette észre, hogy a technológia emberekre gyakorolt hatásával egyre többet foglalatoskodik. Humán beállítottsága ellenére (értsd: izgul adóbevalláskor és számlázáskor, hogy mit ront el…) már korán látott számlavezetési rendszer bevezetésére vonatkozó projektet majd újságíróként is az IT területen talált otthont. Hiszi, hogy a kíváncsiság és a nyitottság minden szektorba jó belépő.

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.