2024. október 15.
FinTechShow
Terítéken a legújabb digitális pénzügyi szolgáltatások és megoldások

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow
Megoldások a jövő digitális bankjához

EARLY BIRD JEGYEK    2024. ÁPRILIS 30-IG! 

2017.03.30.

Paysera, az igazi fintech retró. Mégis többet kaphatsz!

Szerző:

Kategóriák:

Miközben várjuk, hogy a Monese kitegye a polcra az euro alapú folyószámlát, mutatjuk hol és hogyan nyithatsz egyet a nulladik generációs fintechnél, a Payseránál. A Paysera egy challenger bank nagyjából a fintech “őskorból”, ugyanis a litván startupot még 2004-ben alapították. Igaz, a cég csak 2012 óta boldog tulajdonosa az e-money license-nek, a mobil applikációját pedig mindössze 3 éve indította el, szerintünk erős retró érezhető az online felületen és a mögöttes folyamatokon. De az is lehet, hogy az egész csak olyan „kelet-európai”…?

 

Válassz pályát, mi mutatjuk a fegyvereket!

Míg a Monese esetében inkább a(z angry birds és pacman egyéjszakás kalandjából született) grafikus elemek, addig a Payseránál az ügyféllé válás folyamata adja a videojáték feelinget. Ragadd meg a telefonod (+ a laptopod), és lépj szintet velünk!

1. szint

A belépő szint elérése gyerekjáték, igaz, a felhasználhatósága is az. Töltsd le az appot, válassz nyelvet, add meg az email címed és a telefonszámod. Telefonszámod valódiságát ellenőrzik, amit az SMS-ben kapott kóddal kell megerősítened. Ha kész, feltöltheted a számládat, vagy megkérhetsz rá valakit a telefonkönyvedből, hogy támogasson. Ha már van egyenleged, akkor konvertálhatsz, utalhatsz kedvedre, de pénzmozgás ezen a szinten még csak a „körön”, azaz a Paysera rendszerén belül működik.

2. szint

Gyakorlott selfie-zők előnyben! Most bizonyítanod kell, hogy tudsz olyan fotót csinálni a mobilod kamerájával, hogy arról ne csak Te, de egyidejűleg a személyi igazolványod is visszamosolyogjon. Szóval romantikus, édes kettesben kell pózolnotok, mindkettőtök legelőnyösebb arcát mutatva, lehetőleg ideális fényviszonyok között. Míg a Monese esetében arcfelismerő validál a háttérben, úgy sejtjük, hogy a Payseránál egy erre kiképzett kolléga próbálja eldönteni – az ígéret szerint egy munkanap alatt -, hogy mennyire hasonlítasz önmagadra. Mellesleg az email címed ellenőrzése is megtörténik, a kód megfejtésére nincs szükség, elegendő egy copy-paste, és indulhat az utalás!

3. szint

Figyelem, laptopot elő vagy dioptriákat fel! Részemről kemény vagyok, csakazértis végigcsinálom telefonon. Így nagyítom, úgy forgatom… jól jönne az a mobilra optimalizált felület, na. Ha jól válaszolsz a KYC kérdőív tippelős játékában, nyereményed egy teljes értékű euro folyószámla IBAN számmal, amihez már 3-D Secure Visa kártyát is rendelhetsz!

4. szint

Mit tegyenek az elvetemült heavy usereknek, akik nem szeretik a korlátokat? A 4., advanced level teljesítéséhez kell egy skype account, ugyanis ezen keresztül zajlik majd az interjú, az időpont foglaláshoz pedig nem árt egy litván-magyar kéziszótár. Jelentem, én ezen a szinten feladtam. A „Book the time here” kattintására megnyíló, kitöltendő adatlap ugyanis automatikusan litvánul jelenik meg, ha pedig átállítom a nyelvet English-re, eltűnik az egész… Bízd a Chrome-ra a fordítást, úgy már ki lehet silabizálni, miket kell beírnod – de vajon litvánul? 🙂

Na de miért lesz jó Neked, ha átverekeded magad az azonosítás – legalább – 3 szintjén?

Lesz egy havidíjmentes* euro folyószámlád IBAN számmal, amiért ráadásul nem kellett besétálnod sehova. A váltás a bankinál kedvezőbb árfolyamon** történik, akár 32 különböző devizában tarthatsz egyenleget, felhasználva ezt online fizetésre, utalásra, külföldi vásárlásra. A Payserat már 300.000 ügyfél használja 184 országban.

 

*Egyéb díjakról itt tájékozódhatsz.

**A Paysera kalkulátorát használva előre ellenőrizhető az aktuális árfolyam. Nem „Google” vagy nagykereskedelmi árfolyamról beszélünk, azaz a váltás a Revoluttal összehasonlítva például kedvezőtlenebb, viszont 32 féle devizában lehetséges.

Címkék: