BankTechShow

Paysera, az igazi fintech retró. Mégis többet kaphatsz!

Szerző: | 2017. 03. 30. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Összes hír

Miközben várjuk, hogy a Monese kitegye a polcra az euro alapú folyószámlát, mutatjuk hol és hogyan nyithatsz egyet a nulladik generációs fintechnél, a Payseránál. A Paysera egy challenger bank nagyjából a fintech „őskorból”, ugyanis a litván startupot még 2004-ben alapították. Igaz, a cég csak 2012 óta boldog tulajdonosa az e-money license-nek, a mobil applikációját pedig mindössze 3 éve indította el, szerintünk erős retró érezhető az online felületen és a mögöttes folyamatokon. De az is lehet, hogy az egész csak olyan „kelet-európai”…?

 

Válassz pályát, mi mutatjuk a fegyvereket!

Míg a Monese esetében inkább a(z angry birds és pacman egyéjszakás kalandjából született) grafikus elemek, addig a Payseránál az ügyféllé válás folyamata adja a videojáték feelinget. Ragadd meg a telefonod (+ a laptopod), és lépj szintet velünk!

1. szint

A belépő szint elérése gyerekjáték, igaz, a felhasználhatósága is az. Töltsd le az appot, válassz nyelvet, add meg az email címed és a telefonszámod. Telefonszámod valódiságát ellenőrzik, amit az SMS-ben kapott kóddal kell megerősítened. Ha kész, feltöltheted a számládat, vagy megkérhetsz rá valakit a telefonkönyvedből, hogy támogasson. Ha már van egyenleged, akkor konvertálhatsz, utalhatsz kedvedre, de pénzmozgás ezen a szinten még csak a „körön”, azaz a Paysera rendszerén belül működik.

2. szint

Gyakorlott selfie-zők előnyben! Most bizonyítanod kell, hogy tudsz olyan fotót csinálni a mobilod kamerájával, hogy arról ne csak Te, de egyidejűleg a személyi igazolványod is visszamosolyogjon. Szóval romantikus, édes kettesben kell pózolnotok, mindkettőtök legelőnyösebb arcát mutatva, lehetőleg ideális fényviszonyok között. Míg a Monese esetében arcfelismerő validál a háttérben, úgy sejtjük, hogy a Payseránál egy erre kiképzett kolléga próbálja eldönteni – az ígéret szerint egy munkanap alatt -, hogy mennyire hasonlítasz önmagadra. Mellesleg az email címed ellenőrzése is megtörténik, a kód megfejtésére nincs szükség, elegendő egy copy-paste, és indulhat az utalás!

3. szint

Figyelem, laptopot elő vagy dioptriákat fel! Részemről kemény vagyok, csakazértis végigcsinálom telefonon. Így nagyítom, úgy forgatom… jól jönne az a mobilra optimalizált felület, na. Ha jól válaszolsz a KYC kérdőív tippelős játékában, nyereményed egy teljes értékű euro folyószámla IBAN számmal, amihez már 3-D Secure Visa kártyát is rendelhetsz!

4. szint

Mit tegyenek az elvetemült heavy usereknek, akik nem szeretik a korlátokat? A 4., advanced level teljesítéséhez kell egy skype account, ugyanis ezen keresztül zajlik majd az interjú, az időpont foglaláshoz pedig nem árt egy litván-magyar kéziszótár. Jelentem, én ezen a szinten feladtam. A „Book the time here” kattintására megnyíló, kitöltendő adatlap ugyanis automatikusan litvánul jelenik meg, ha pedig átállítom a nyelvet English-re, eltűnik az egész… Bízd a Chrome-ra a fordítást, úgy már ki lehet silabizálni, miket kell beírnod – de vajon litvánul? 🙂

Na de miért lesz jó Neked, ha átverekeded magad az azonosítás – legalább – 3 szintjén?

Lesz egy havidíjmentes* euro folyószámlád IBAN számmal, amiért ráadásul nem kellett besétálnod sehova. A váltás a bankinál kedvezőbb árfolyamon** történik, akár 32 különböző devizában tarthatsz egyenleget, felhasználva ezt online fizetésre, utalásra, külföldi vásárlásra. A Payserat már 300.000 ügyfél használja 184 országban.

 

*Egyéb díjakról itt tájékozódhatsz.

**A Paysera kalkulátorát használva előre ellenőrizhető az aktuális árfolyam. Nem „Google” vagy nagykereskedelmi árfolyamról beszélünk, azaz a váltás a Revoluttal összehasonlítva például kedvezőtlenebb, viszont 32 féle devizában lehetséges.

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!