CIB Google Pay

CIB Google Pay

„Ki fizette ki?” – Baráti társaságok nyaralásához ezt a pénzügyi app-ot ajánljuk!

írta | 2017.08.04. | Digitális pénzügyek, Fintech startupok, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

penzugyi mobil alkalmazas fiataloknak szamla szetosztasa

GIRO Fizetési kérelem

Végre itt egy pénzügyi app, ami nem csak segít nyomon követni, ki mennyit költött a közös baráti nyaralás alatt, de okosan fejben tartja, ki mennyivel tartozik a vacsorák, strandolások és sörözések után a másiknak. Nem kell többé bonyolult optimalizációs feladatot megoldanunk több fős társaság esetén sem. Ez az app megmondja, ki az a két fő(!), akiknek tartozunk. A sértődések és a kellemetlenségek elkerülése érdekében a FinTechZone huszonéves Kingája ezt javasolja társasági kikapcsolódáshoz: “WieBetaaltWat“!

 

Legutóbb épp arról írtam, milyen hasznos lenne egy olyan pénzügyi app, ami megkönnyítené a társaságok pénzköltését – egészen pontosan az elszámolását – a nyaralás alatt. Hiszek abban, hogy semmi sem véletlen. A minap épp egy ilyen alkalmazással találtam szemben magam.

 

A társas költéseket nyomon követő és optimalizáló pénzügyi app

A kollégákkal rendszeresen elköltött közös ebédek, a heti közös bevásárlások a lakótársakkal, vagy a nyaralás alatti közös költések mind olyan élethelyzetek, amikor jól jöhet a “Ki fizette ki?” pénzügyi app. A holland eredetű “Wie Betaalt Wat” (Who Paid It) app épp ekkor siet a segítségünkre, egészen pontosan a több esetben előforduló közös számlák kifizetését követő elszámoláskor.

Nem kell többé fejben tartani, vagy kockás füzetben vezetni, ki, mikor, mennyit fizetett és kinek, mennyivel tartozunk. Ez az app nem csak nyomon követi a társaság költéseit, de a nyaralás végén olyan összegzést készít, hogy maximum csak két embernek kelljen fizetnünk! Ahhoz, hogy idáig eljussunk, a pénzügyi app letöltését, majd egyszerű regisztrációját követően először listákat kell létrehoznunk.

penzugyi app fiataloknak barati tarsasagoknak

 

Így használhatjuk a pénzügyi app-ot

A lista létrehozásakor egyrészt megadhatjuk a költségek vezetésének pénznemétami kifejezetten hasznos a külföldi nyaralások alkalmával – másrészt ekkor adhatjuk hozzá a társaság tagjait az e-mail címükkel együtt. Az utóbbi megadásakor a kéretlen marketing levelek özöne helyett a közös költések pontos kivonatára számíthatunk. Ahogy lezárunk egy listát – pl. a nyaralás végén – mindenki megkapja a kivonatot, ami tartalmazza, ki az a két fő a társaságból, akiknek pénzt kell majd adni.

penzugyi app barati tarsasagoknak

 

Ha azt szeretnénk jelezni, hogy “pénzt kaptunk”, tehát valaki fizetett nekünk, akkor negatívan “könyveljük el” az összeget. Ha pozitívan írjuk be, az annyit jelent, mi fizettünk a társaságnak. Minden összegnél leírást is meg kell adni, hogy mire költöttünk (pl. vacsora), de ha lusták vagyunk ehhez (is), akkor használhatjuk a kamera funkciót a számla képének rögzítéséhez és elmentéséhez.

penzugyi applikacio nyaralasra

 

Ha szeretnénk lezárni egy listát, azaz elszámolni a többiekkel – pl. a nyaralás végén – , elég csak a „Settle this list”-re nyomnunk, és a program máris elosztja az összegeket a tagok között úgy, hogy mindenkinek maximum két embernek kelljen fizetnie. Az applikációt elvileg úgy is lehet használni – legalábbis a holland felhasználóknak -, hogy a nemzetközi bankszámlaszám (IBAN) megadásával a rendszer önmagától “leemeli” a számláról a tartozás összegét (szerk.: a Hollandiában már évek óta működő azonnali fizetési rendszernek köszönhetően). Mi ezzel az automatizmussal – még – nem tudtunk élni, így maradtunk a jó öreg készpénznél és a manuális banki átutalásnál.

nyaralasra penzugyi app tarsasagoknak

 

Se sóher, se kötelezően nagyvonalú

Mi örültünk, amikor a társaság egyik tagja „elhozta” ezt a pénzügyi app-ot a közös nyaralásunkra, mert nem ment el felesleges idő az olykor kellemetlen és bosszantó pénzszámolgatással. Nem kellett nagyvonalúskodni, és sóhernek se tűnt senki. Csak beírtuk az adott összeget az app-ba, és már mentünk is vissza a tengerhez.

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
MOSS KINGA

MOSS KINGA

21 évével, az Eötvösös öregdiákok büszke táborához tartozik. Nevezhetjük "a laikusunk"-nak, hiszen a pénzügyek helyett a pszichológia rejtelmeiben merül el a Károlin. Még tájékozatlan a pénzügyek világában, de örül annak, hogy egy új területen fejlesztheti magát. #20vagyok, #zigitalis

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.