Pénzügyi szuperplatformmá válna a PayPal

írta | 2021.02.24. | Fintech kitekintő, Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

kh webinarium

A PayPal vezérigazgatója kifejtette, hogyan válhatnak szuperplatformmá. Egyetlen platformon egyesítenék a mobilfizetést, az online vásárlást, a befektetések, megtakarítások, kiadások kezelését és kripto nyújtotta lehetőségeket. Olyan platformmá kívánnak válni, mint az AliPay Kínában.

A PayPal a napokban mutatta be befektetői számára a jövőbeli várakozásait, amelyek között szerepelt, hogy 2025-ig megdupláznák a felhasználóik számát. A grandiózus cél a 750 millió ügyfél elérése 4 éven belül. Emellett a következő 5 évben évi 20%-os árbevétel növekedést is prognosztizáltak. Az utóbbi növekedést egyrészt arra alapozzák, hogy a meglévő ügyfelek még több szolgáltatást használnak majd a szuperplatformon, másrészt a közel 400 millió új ügyfél is hoz majd valamit a konyhára.

Szuperplatform az appok felett

A PayPal vezérigazgatója, Dan Schulman kifejtette, hogy ma a felhasználóknak túl sok alkalmazást kell használniuk a mindennapi ügyek intézéséhez. A PayPal ebben szeretne segítséget nyújtani az ügyfeleknek és egyetlen platformon tenné elérhetővé számukra az alapvető digitális szolgáltatásokat.

A felhasználók a szuperplatformon keresztül „élhetnék” a digitális életüket, menedzselhetnék a tranzakcióikat és itt „gyűjthetnék” a személyre szóló ajánlatokat is.

„A szuperplatform célja, hogy a szeparált alkalmazásokat egyetlen ökoszisztémába kapcsolja, amelyen keresztül a felhasználók kontrollálhatják az adataikat. Minél több adat gyűlik össze, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia annál pontosabb ajánlásokkal tudja megcélozni a felhasználókat” – mondta el a PayPal vezérigazgatója a MarketWatch pénzügyi weboldalnak.

Mobiltárcák csatája

A PayPal bejelentése ismét reflektorfénybe helyezte a mobiltárcák csatáját a bankok, fintech (pl. Stripe, Square, Affirm) és a BigTech cégek (Google, Amazon, Apple) között. Mindegyik játékos arra törekszik, hogy a mobiltárcájukon keresztül bonyolítsák a felhasználók a vásárlásaikat és a fizetéseiket is.

„A digitális tárcából szuperplatformot akarunk építeni, amely túlmutat a fizetésen és a pénzügyi szolgáltatásokon”

– emelte ki Dan Schulman.

A PayPal a szuperplatformmá válás érdekében tradicionális pénzügyi szolgáltatókkal szándékozik partnerségre lépni, mivel ezek a szervezetek rendelkeznek az alapvető pénzügyi termékek (megtakarítási számla, folyószámla, befektetési szolgáltatások) nyújtásához szükséges felügyeleti engedélyekkel.

A PYMNTS felmérése szerint a felhasználók egyharmada jelezte, hogy regisztrálnának ilyen szuperplatformra. Közülük a legtöbben a Google-t az Amazont és az Apple-t említették az első három helyen. A PayPal csupán a negyedik helyen szerepelt, lemaradva a BigTech cégek mögött.

Úton a szuperplatformmá válás felé

A PayPal annak érdekében, hogy „közelebb” kerüljön a felhasználókhoz bevezette a kriptokereskedést, a kasszánál történő fizetést, valamint a részletfizetési lehetőséget (Buy Now, Pay Later, BNLP).

A társaság a szolgáltatások körének növelésével kívánja fokozni a felhasználók elkötelezősédést, hogy ezzel is csökkentse a lemorzsolódási arányt és növelje az egy ügyfélre jutó átlagbevételt (ARPU).

A pandémia alatt a PayPal számos olyan szolgáltatást vezetett be, amelyekkel segített életben tartani a kisvállalkozásokat. Ezek jellemzően olyan pénzügyi jellegű szolgáltatások voltak (pl. PayPal Cash Card program, saját „Vásárolj most, fizess később” program, a kereskedői jutalék eltörlése stb.), amelyekkel

a PayPal elkezdte a kisvállalkozások és a hagyományos bankok közötti kapcsolatot „fellazítani”.

Cikk forrása: The Financial Brand – “PayPal Wants To Become The Banking World’s Next ‘Super App’”. Címlapfotó forrása: PayPal Newsroom

kh webinarium

kh webinarium

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

WEBINÁRIUM

KH webinarium
Mit hoz a jövő? Hogyan alakítják át az újabb és újabb innovációk a pénzügyeinket, a munka világát, a környezetünket vagy akár a táplálkozásunkat?

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.