2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.02.18.

QR-kódos fizetést kínál a Revolut Magyarországon is

Szerző:

Kategóriák:

A mai napon elstartolt a Revolut QR-kódos fizetési megoldása. Az új megoldással a kisebb vállalkozások számára biztosítják az elektronikus fizetés lehetőségét Európában. A szolgáltatás Magyarországon is elérhető.

A Revolut a QR-kódos fizetési megoldással azokat az üzleti vállalkozásokat célozza meg, amelyek szeretnének készpénzhelyettesítő fizetési megoldást bevezetni. Elősorban a legkisebb vállalkozásokat szólítja meg a fintech társaság, a piaci árusokat, a kézműves kereskedőket, a kávézókat stb.

A QR-kódot a Revolut alkalmazáson belül állíthatják elő a Revolut Business felhasználók. Az új fizetési szolgáltatás igénybe vételének feltétele, hogy rendelkezzünk Revolut Business számlával és ehhez kapcsolódó kereskedői számlával. A vásárlók a telefon kamerájával olvashatják be a QR-kódot és fizethetnek a tárcájukban elmentett Mastercard, vagy Visa kártyával.

„A QR-kódos fizetés népszerűsége folyamatosan növekszik, mivel gyorsan és egyszerűen használható. Emellett lehetővé teszi a felhasználók számára az érintésmentes fizetést, aminek felértékelődött a szerepe a globális járvány idején. Az elektronikus fizetés bevezetéséhez nincs szükség további eszközök beszerzésére. A vállalkozásoknak csak annyit kell tenniük, hogy használják a Revolut Business alkalmazást, és a QR-kódot bemutatják az ügyfeleknek”

– mondta el Paulo Guichard, a Revolut termékmenedzsere.

A FinTechZone megvizsgálta a szolgáltatás árazását is, amely alapján a business csomag függvényében, meghatározott forgalomig az elfogadás ingyenes. A forgalom átlépése után az EU-n belül és az Egyesült Királyságban kibocsátott lakossági kártyákkal végrehajtott vásárlások esetén 1,3% az elfogadói jutalék. További részletek itt.

Címlapfotó forrása: Revolut

Címkék:
blank