BankTechShow

QuickPick: Alkalmazott nélküli élelmiszerbolt indult Budapesten

Szerző: | 2021. 09. 23. | Hírzúzda, Összes hír

Elindult Magyarországon a „Csak sétálj ki” (ún. „just-walk-out”) vásárlási és fizetési élményt nyújtó bolt. Az önkiszolgáló boltban nincs kassza és alkalmazott se. Az Amazon Go koncepciójához hasonló hazai kezdeményezés QuickPick néven debütált. Az első bolt a BudaParton nyitott meg – osztotta meg a Világgazdaság.

„Nincs sorbanállás, Nincs várakozás, Nincs kasszás. Nem kell semmit tenned, csupán sétálj ki az üzletből és fedezz fel egy teljesen új bevásárlási élményt a QuickPick-el” – olvasható a Google Play alkalmazásboltban a QuickPick alkalmazásról.

Fotó: Apple Store

Az alkalmazott nélküli boltba a QuickPick alkalmazás segítségével juthatunk be, miután letöltöttük az alkalmazást és létrehoztuk a virtuális kosarunkat. Ehhez meg kell adnunk a személyes adatainkat és a bankkártyánk adatait. Miután sikeresen regisztráltunk, az applikáción belül kapunk egy személyes QR-kódot, ami a boltba való bejutásunkat segíti.

Ahogy a bolt kapujában található QR-kód olvasó sikeresen azonosította a mobiltelefonunk képernyőjén megjelenő személyes QR-kódot, kinyílik a kapu és indulhatunk vásárolni. A boltban a kamerák felismerik, hogy melyik terméket vettük le a polcról és visszük magukkal. Ezek a termékek automatikusan megjelennek a virtuális kosarunkban.

Fotó: QuickPick Instagram

Miután végeztünk a vásárlással, csak ki kell sétálnunk a boltból és a fizetés automatikusan megtörténik online, a mentett bankkártyaadatok terhére. A vásárolt termékek listája és a számla az applikációban lesz elérhető – olvasható a weboldalon.

A legújabb digitális fizetési megoldásokkal, a fizetési kérelemmel, softPOS-szal, a Buy Now, Pay Later trenddel részletesen foglalkozunk 2021. október 7-8. között az idén 5 éves FinTechShow-n. 40 hazai és nemzetközi előadóval vizsgájuk meg, hogyan alakulhat át a pénzügyi közvetítői rendszer a következő években.

Címlapfotó: Anna Shvets fotója a Pexels oldaláról
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!