QuickPick: Alkalmazott nélküli élelmiszerbolt indult Budapesten

írta | 2021.09.23. | Hírzúzda, Összes hír

Elindult Magyarországon a „Csak sétálj ki” (ún. „just-walk-out”) vásárlási és fizetési élményt nyújtó bolt. Az önkiszolgáló boltban nincs kassza és alkalmazott se. Az Amazon Go koncepciójához hasonló hazai kezdeményezés QuickPick néven debütált. Az első bolt a BudaParton nyitott meg – osztotta meg a Világgazdaság.

„Nincs sorbanállás, Nincs várakozás, Nincs kasszás. Nem kell semmit tenned, csupán sétálj ki az üzletből és fedezz fel egy teljesen új bevásárlási élményt a QuickPick-el” – olvasható a Google Play alkalmazásboltban a QuickPick alkalmazásról.

Fotó: Apple Store

Az alkalmazott nélküli boltba a QuickPick alkalmazás segítségével juthatunk be, miután letöltöttük az alkalmazást és létrehoztuk a virtuális kosarunkat. Ehhez meg kell adnunk a személyes adatainkat és a bankkártyánk adatait. Miután sikeresen regisztráltunk, az applikáción belül kapunk egy személyes QR-kódot, ami a boltba való bejutásunkat segíti.

Ahogy a bolt kapujában található QR-kód olvasó sikeresen azonosította a mobiltelefonunk képernyőjén megjelenő személyes QR-kódot, kinyílik a kapu és indulhatunk vásárolni. A boltban a kamerák felismerik, hogy melyik terméket vettük le a polcról és visszük magukkal. Ezek a termékek automatikusan megjelennek a virtuális kosarunkban.

Fotó: QuickPick Instagram

Miután végeztünk a vásárlással, csak ki kell sétálnunk a boltból és a fizetés automatikusan megtörténik online, a mentett bankkártyaadatok terhére. A vásárolt termékek listája és a számla az applikációban lesz elérhető – olvasható a weboldalon.

A legújabb digitális fizetési megoldásokkal, a fizetési kérelemmel, softPOS-szal, a Buy Now, Pay Later trenddel részletesen foglalkozunk 2021. október 7-8. között az idén 5 éves FinTechShow-n. 40 hazai és nemzetközi előadóval vizsgájuk meg, hogyan alakulhat át a pénzügyi közvetítői rendszer a következő években.

Címlapfotó: Anna Shvets fotója a Pexels oldaláról

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

WORLDLINE FINANCIAL SERVICES

worldline financial services
Digital Payments for a trusted world

KIADVÁNY: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO fizetési kérelem
Elkészült a fizetési kérelem szolgáltatást bemutató kiadvány. A legfontosabb tudnivalók egy helyen.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!