2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.09.23.

QuickPick: Alkalmazott nélküli élelmiszerbolt indult Budapesten

Szerző:

Kategóriák:

Elindult Magyarországon a „Csak sétálj ki” (ún. „just-walk-out”) vásárlási és fizetési élményt nyújtó bolt. Az önkiszolgáló boltban nincs kassza és alkalmazott se. Az Amazon Go koncepciójához hasonló hazai kezdeményezés QuickPick néven debütált. Az első bolt a BudaParton nyitott meg – osztotta meg a Világgazdaság.

„Nincs sorbanállás, Nincs várakozás, Nincs kasszás. Nem kell semmit tenned, csupán sétálj ki az üzletből és fedezz fel egy teljesen új bevásárlási élményt a QuickPick-el” – olvasható a Google Play alkalmazásboltban a QuickPick alkalmazásról.

Fotó: Apple Store

Az alkalmazott nélküli boltba a QuickPick alkalmazás segítségével juthatunk be, miután letöltöttük az alkalmazást és létrehoztuk a virtuális kosarunkat. Ehhez meg kell adnunk a személyes adatainkat és a bankkártyánk adatait. Miután sikeresen regisztráltunk, az applikáción belül kapunk egy személyes QR-kódot, ami a boltba való bejutásunkat segíti.

Ahogy a bolt kapujában található QR-kód olvasó sikeresen azonosította a mobiltelefonunk képernyőjén megjelenő személyes QR-kódot, kinyílik a kapu és indulhatunk vásárolni. A boltban a kamerák felismerik, hogy melyik terméket vettük le a polcról és visszük magukkal. Ezek a termékek automatikusan megjelennek a virtuális kosarunkban.

blank

Fotó: QuickPick Instagram

Miután végeztünk a vásárlással, csak ki kell sétálnunk a boltból és a fizetés automatikusan megtörténik online, a mentett bankkártyaadatok terhére. A vásárolt termékek listája és a számla az applikációban lesz elérhető – olvasható a weboldalon.

A legújabb digitális fizetési megoldásokkal, a fizetési kérelemmel, softPOS-szal, a Buy Now, Pay Later trenddel részletesen foglalkozunk 2021. október 7-8. között az idén 5 éves FinTechShow-n. 40 hazai és nemzetközi előadóval vizsgájuk meg, hogyan alakulhat át a pénzügyi közvetítői rendszer a következő években.

Címlapfotó: Anna Shvets fotója a Pexels oldaláról
Címkék:
blank
blank