FinTechShow-7.0

Bemutatta a PayPal az új szuperalkalmazását

Szerző: | 2021. 09. 23. | Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

A PayPal a minap bemutatta új mobil alkalmazásának első verzióját, amely a különféle mobiltárca szolgáltatások és kriptokereskedési funkció mellett hamarosan megtakarítási számlát és a vásárláshoz kapcsolódó funkciókat is tartalmaz majd.

Az új alkalmazás a személyre szabott irányítópult mellett alapvetően három tevékenységi csoport köré szervezi a szolgáltatásokat: tárca- és egyenlegkezelés, pénzügyek, fizetések.

Direct Deposit: fizetés két nappal korábban

A Tárca- és egyenlegkezelés fülön a felhasználók azon túl, hogy a PayPal fiókjukat összekapcsolhatják meglévő fizetési számlájukkal, bank- vagy hitelkártyájukkal, PayPal brandes betéti vagy hitelkártyát is igényelhetnek.

Az új alkalmazásban a cég emellett – egyik banki partnerén keresztül – egy új, ún. “Direct Deposit” szolgáltatást tett elérhetővé a felhasználók számára. Az új szolgáltatás segítségével a PayPal felhasználók a teljes fizetésükhöz, vagy annak egy meghatározott részéhez a fizetési napot megelőzően hozzáférhetnek.

PayPal Savings: megtakarítási lehetőség hatszor magasabb éves kamat mellet

A PayPal már 2004 óta partnerségben áll a Synchrony Bankkal. A saját brandes hitelkártya termék, majd a PayPal Credit szolgáltatás bevezetése után a bank biztosítja a PayPal új megtakarítási szolgáltatásának hátterét is, amely az elkövetkezendő hónapokban válik elérhetővé az amerikai felhasználók számára.

A megtakarítási számlák átlagos éves hozama az amerikai piacon 0,06%. A PayPal Saving szolgáltatás ennek hatszorosát, 0,4%-os éves kamatlábat ígér, mindezt minimum egyenleg elvárás és havi díj nélkül, havi kamatjóváírás mellett. A felhasználók megtakarítási célokat határozhatnak meg és automatizálhatják a havi átutalást, ha rendszeresen szeretnének félretenni a céljuk elérése érdekében.

A Pénzügyek fülön érhető el az idén augusztusban bevezetett kripto kereskedési funkció, amelyen keresztül Bitcoin, Ethereum, Litecoin és Bitcoin Cash vétele és eladása lehetséges, az árak valós idejű nyomon követése mellett. A felhasználók a szolgáltatás keretében edukációs célú tartalmakhoz is hozzáférhetnek, amelyek segítségével többet megtudhatnak a kriptovalutákról, beleértve a lehetőségeket és kockázatokat is, illetve segítenek megválaszolni a leggyakoribb kérdéseket.

Fotó: PayPal Newsroom

All-in-One mobiltárca: fizetés minden élethelyzetben

A PayPal “hagyományos” fizetési szolgáltatásai – mint például az online fizetés, a személyek közötti (P2P) pénzküldés és -fogadás – a Fizetések fülön érhetők el. Itt kapott helyet az idén nyáron bevezetett üzenetküldési funkció is, amellyel a küldő, illetve fogadó fél a pénzküldéshez kapcsolódóan üzenetet tud a tranzakcióhoz csatolni.

A cég továbbfejlesztette számlafizetési funkcióját, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közvetlenül az alkalmazáson belül nyomon kövessék, megtekinthessék és kifizessék közmű-, internet-, TV- és telefon számlájukat, biztosításukat, teljesíthessék hitelkártya törlesztésüket.

Az új Bill Pay szolgáltatás közel 17 ezer szolgáltató számlájának kifizetését támogatja, nemcsak a PayPal egyenleg terhére, hanem bármely, a PayPal fiókhoz kapcsolt fizetési eszközön keresztül. Továbbá az ügyfelek beállíthatnak emlékeztetőket, ütemezhetik a számlák kifizetését.

“Shopping Hub”: versenyben a BNPL szolgáltatókkal és a kereskedői mobil alkalmazásokkal

Hamarosan beérik a PayPal 2019-es Honey akvizíciója is. A Honey Science Corporation technológiáját felhasználva az új PayPal alkalmazás egy olyan “bevásárlóközponttal” egészül ki, amelyen keresztül a felhasználók: böngészhetnek a különféle ajánlatok, kedvezmények között, személyreszabott ajánlatokat és exkluzív jutalmakat kaphatnak, a kiválasztott terméket megvásárolhatják az alkalmazáson belül, valamint csatlakozhatnak a PayPal új – pénzvisszatérítést és vásárlási “kredit” gyűjtését biztosító – hűségprogramjához.

A szuperplatformmá válás útján a PayPal tervei között szerepelnek még a befektetési szolgáltatás bevezetése és további fizetési lehetőségek támogatása, valamint olyan PayPal brandelt szolgáltatások kialakítása, amelyek az üzletben történő vásárlás és megtakarítás új módját teszik lehetővé.

Fotó: PayPal Newsroom

Címlapfotó és cikk forrása: PayPal Newsroom

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!