2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2021.09.23.

Bemutatta a PayPal az új szuperalkalmazását

Szerző:

Kategóriák:

A PayPal a minap bemutatta új mobil alkalmazásának első verzióját, amely a különféle mobiltárca szolgáltatások és kriptokereskedési funkció mellett hamarosan megtakarítási számlát és a vásárláshoz kapcsolódó funkciókat is tartalmaz majd.

Az új alkalmazás a személyre szabott irányítópult mellett alapvetően három tevékenységi csoport köré szervezi a szolgáltatásokat: tárca- és egyenlegkezelés, pénzügyek, fizetések.

Direct Deposit: fizetés két nappal korábban

A Tárca- és egyenlegkezelés fülön a felhasználók azon túl, hogy a PayPal fiókjukat összekapcsolhatják meglévő fizetési számlájukkal, bank- vagy hitelkártyájukkal, PayPal brandes betéti vagy hitelkártyát is igényelhetnek.

Az új alkalmazásban a cég emellett – egyik banki partnerén keresztül – egy új, ún. “Direct Deposit” szolgáltatást tett elérhetővé a felhasználók számára. Az új szolgáltatás segítségével a PayPal felhasználók a teljes fizetésükhöz, vagy annak egy meghatározott részéhez a fizetési napot megelőzően hozzáférhetnek.

PayPal Savings: megtakarítási lehetőség hatszor magasabb éves kamat mellet

A PayPal már 2004 óta partnerségben áll a Synchrony Bankkal. A saját brandes hitelkártya termék, majd a PayPal Credit szolgáltatás bevezetése után a bank biztosítja a PayPal új megtakarítási szolgáltatásának hátterét is, amely az elkövetkezendő hónapokban válik elérhetővé az amerikai felhasználók számára.

A megtakarítási számlák átlagos éves hozama az amerikai piacon 0,06%. A PayPal Saving szolgáltatás ennek hatszorosát, 0,4%-os éves kamatlábat ígér, mindezt minimum egyenleg elvárás és havi díj nélkül, havi kamatjóváírás mellett. A felhasználók megtakarítási célokat határozhatnak meg és automatizálhatják a havi átutalást, ha rendszeresen szeretnének félretenni a céljuk elérése érdekében.

A Pénzügyek fülön érhető el az idén augusztusban bevezetett kripto kereskedési funkció, amelyen keresztül Bitcoin, Ethereum, Litecoin és Bitcoin Cash vétele és eladása lehetséges, az árak valós idejű nyomon követése mellett. A felhasználók a szolgáltatás keretében edukációs célú tartalmakhoz is hozzáférhetnek, amelyek segítségével többet megtudhatnak a kriptovalutákról, beleértve a lehetőségeket és kockázatokat is, illetve segítenek megválaszolni a leggyakoribb kérdéseket.

Fotó: PayPal Newsroom

All-in-One mobiltárca: fizetés minden élethelyzetben

A PayPal “hagyományos” fizetési szolgáltatásai – mint például az online fizetés, a személyek közötti (P2P) pénzküldés és -fogadás – a Fizetések fülön érhetők el. Itt kapott helyet az idén nyáron bevezetett üzenetküldési funkció is, amellyel a küldő, illetve fogadó fél a pénzküldéshez kapcsolódóan üzenetet tud a tranzakcióhoz csatolni.

A cég továbbfejlesztette számlafizetési funkcióját, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közvetlenül az alkalmazáson belül nyomon kövessék, megtekinthessék és kifizessék közmű-, internet-, TV- és telefon számlájukat, biztosításukat, teljesíthessék hitelkártya törlesztésüket.

Az új Bill Pay szolgáltatás közel 17 ezer szolgáltató számlájának kifizetését támogatja, nemcsak a PayPal egyenleg terhére, hanem bármely, a PayPal fiókhoz kapcsolt fizetési eszközön keresztül. Továbbá az ügyfelek beállíthatnak emlékeztetőket, ütemezhetik a számlák kifizetését.

“Shopping Hub”: versenyben a BNPL szolgáltatókkal és a kereskedői mobil alkalmazásokkal

Hamarosan beérik a PayPal 2019-es Honey akvizíciója is. A Honey Science Corporation technológiáját felhasználva az új PayPal alkalmazás egy olyan “bevásárlóközponttal” egészül ki, amelyen keresztül a felhasználók: böngészhetnek a különféle ajánlatok, kedvezmények között, személyreszabott ajánlatokat és exkluzív jutalmakat kaphatnak, a kiválasztott terméket megvásárolhatják az alkalmazáson belül, valamint csatlakozhatnak a PayPal új – pénzvisszatérítést és vásárlási “kredit” gyűjtését biztosító – hűségprogramjához.

A szuperplatformmá válás útján a PayPal tervei között szerepelnek még a befektetési szolgáltatás bevezetése és további fizetési lehetőségek támogatása, valamint olyan PayPal brandelt szolgáltatások kialakítása, amelyek az üzletben történő vásárlás és megtakarítás új módját teszik lehetővé.

blank

Fotó: PayPal Newsroom

Címlapfotó és cikk forrása: PayPal Newsroom

Címkék:
blank
blank