BankTechShow

Bemutatta a PayPal az új szuperalkalmazását

Szerző: | 2021. 09. 23. | Nemzetközi fintech hírek, Összes hír

A PayPal a minap bemutatta új mobil alkalmazásának első verzióját, amely a különféle mobiltárca szolgáltatások és kriptokereskedési funkció mellett hamarosan megtakarítási számlát és a vásárláshoz kapcsolódó funkciókat is tartalmaz majd.

Az új alkalmazás a személyre szabott irányítópult mellett alapvetően három tevékenységi csoport köré szervezi a szolgáltatásokat: tárca- és egyenlegkezelés, pénzügyek, fizetések.

Direct Deposit: fizetés két nappal korábban

A Tárca- és egyenlegkezelés fülön a felhasználók azon túl, hogy a PayPal fiókjukat összekapcsolhatják meglévő fizetési számlájukkal, bank- vagy hitelkártyájukkal, PayPal brandes betéti vagy hitelkártyát is igényelhetnek.

Az új alkalmazásban a cég emellett – egyik banki partnerén keresztül – egy új, ún. “Direct Deposit” szolgáltatást tett elérhetővé a felhasználók számára. Az új szolgáltatás segítségével a PayPal felhasználók a teljes fizetésükhöz, vagy annak egy meghatározott részéhez a fizetési napot megelőzően hozzáférhetnek.

PayPal Savings: megtakarítási lehetőség hatszor magasabb éves kamat mellet

A PayPal már 2004 óta partnerségben áll a Synchrony Bankkal. A saját brandes hitelkártya termék, majd a PayPal Credit szolgáltatás bevezetése után a bank biztosítja a PayPal új megtakarítási szolgáltatásának hátterét is, amely az elkövetkezendő hónapokban válik elérhetővé az amerikai felhasználók számára.

A megtakarítási számlák átlagos éves hozama az amerikai piacon 0,06%. A PayPal Saving szolgáltatás ennek hatszorosát, 0,4%-os éves kamatlábat ígér, mindezt minimum egyenleg elvárás és havi díj nélkül, havi kamatjóváírás mellett. A felhasználók megtakarítási célokat határozhatnak meg és automatizálhatják a havi átutalást, ha rendszeresen szeretnének félretenni a céljuk elérése érdekében.

A Pénzügyek fülön érhető el az idén augusztusban bevezetett kripto kereskedési funkció, amelyen keresztül Bitcoin, Ethereum, Litecoin és Bitcoin Cash vétele és eladása lehetséges, az árak valós idejű nyomon követése mellett. A felhasználók a szolgáltatás keretében edukációs célú tartalmakhoz is hozzáférhetnek, amelyek segítségével többet megtudhatnak a kriptovalutákról, beleértve a lehetőségeket és kockázatokat is, illetve segítenek megválaszolni a leggyakoribb kérdéseket.

Fotó: PayPal Newsroom

All-in-One mobiltárca: fizetés minden élethelyzetben

A PayPal “hagyományos” fizetési szolgáltatásai – mint például az online fizetés, a személyek közötti (P2P) pénzküldés és -fogadás – a Fizetések fülön érhetők el. Itt kapott helyet az idén nyáron bevezetett üzenetküldési funkció is, amellyel a küldő, illetve fogadó fél a pénzküldéshez kapcsolódóan üzenetet tud a tranzakcióhoz csatolni.

A cég továbbfejlesztette számlafizetési funkcióját, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közvetlenül az alkalmazáson belül nyomon kövessék, megtekinthessék és kifizessék közmű-, internet-, TV- és telefon számlájukat, biztosításukat, teljesíthessék hitelkártya törlesztésüket.

Az új Bill Pay szolgáltatás közel 17 ezer szolgáltató számlájának kifizetését támogatja, nemcsak a PayPal egyenleg terhére, hanem bármely, a PayPal fiókhoz kapcsolt fizetési eszközön keresztül. Továbbá az ügyfelek beállíthatnak emlékeztetőket, ütemezhetik a számlák kifizetését.

“Shopping Hub”: versenyben a BNPL szolgáltatókkal és a kereskedői mobil alkalmazásokkal

Hamarosan beérik a PayPal 2019-es Honey akvizíciója is. A Honey Science Corporation technológiáját felhasználva az új PayPal alkalmazás egy olyan “bevásárlóközponttal” egészül ki, amelyen keresztül a felhasználók: böngészhetnek a különféle ajánlatok, kedvezmények között, személyreszabott ajánlatokat és exkluzív jutalmakat kaphatnak, a kiválasztott terméket megvásárolhatják az alkalmazáson belül, valamint csatlakozhatnak a PayPal új – pénzvisszatérítést és vásárlási “kredit” gyűjtését biztosító – hűségprogramjához.

A szuperplatformmá válás útján a PayPal tervei között szerepelnek még a befektetési szolgáltatás bevezetése és további fizetési lehetőségek támogatása, valamint olyan PayPal brandelt szolgáltatások kialakítása, amelyek az üzletben történő vásárlás és megtakarítás új módját teszik lehetővé.

Fotó: PayPal Newsroom

Címlapfotó és cikk forrása: PayPal Newsroom

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!