SoftPOS mobil bankkártyás-fizetés a Billingo online számlázóban

Szerző: | 2021. 09. 22. | Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetési megoldások, Összes hír

PayTechShow 4.0

A Billingo online számlázó és a Global Payments Europe (GPE) által közösen kialakított Billingo SoftPOS szolgáltatás kombinálja a legújabb mobil bankkártyás fizetési megoldás innovációját a billingós számlázás élményével. A Billingo SoftPOS-szal a mobiltelefon valódi bankkártyaelfogadó-terminállá alakul, ahol a vevők egyszerűen és gyorsan, a bankkártyájukat az Androidos mobiltelefonhoz érintve tudnak fizetni.

A Billingo SoftPOS különlegessége a többi hasonló szolgáltatáshoz képest, hogy a folyamat nem áll meg a tranzakció befejezésénél. A fizetésből ugyanis azonnal, néhány gombnyomással készülhet számla, e-számla, nyugta, vagy e-nyugta is a MobilAPP-on keresztül. A bizonylat e-mailben továbbítható, illetve hagyományos vagy mobil-blokknyomtatóval összekötve ki is lehet nyomtatni. Az ügylet a NAV adatszolgáltatás automatikus teljesítésével lesz teljes.

Egy ilyen automatizált rendszer kényelmes, biztonságos és gyors a vevői oldalról. Ugyanez a vállalkozói oldalról nézve képes a nullára csökkenteni a bizonylatolással járó adminisztrációt és látványosan gyorsítani a fizetési folyamatot. Ami nagy forgalmú üzletekben akár a bevételnöveléshez is hozzájárulhat.

Kinek való a Billingo SoftPOS megoldása?

A mobil bankkártya-elfogadási megoldás azoknak lesz különösen hasznos, akik elektronikus bankkártya-elfogadást szeretnének biztosítani, de nem szeretnének hagyományos POS terminált bevezetni. Ők lehetnek pl. kereskedők, üzletek, szolgáltatók, szalonok, éttermek, szállások, szerelők, szakemberek, telephellyel nem rendelkező vállalkozók, mobil értékesítőknek stb.

A Billingo SoftPOS nagy előnye, hogy a bevezetéséhez csupán egy Android 8.0 operációs rendszerrel működő, NFC-képes mobiltelefonra, vagy tabletre van szükség. Az alkalmazás az ingyenesen letölthető Billingo MobilAPP-on keresztül érhető el, a GPE-vel kötött szerződést követően.

A Billingo SoftPOS-szal a szolgáltatás teljeskörűen, azaz értékben és mennyiségben is korlátlanul használható, és Mastercard, vagy Visa bankkártya, illetve okoseszközre telepített virtuális bankkártya elfogadására (Apple Pay, Google Pay) is képes. A mobil bankkártyás fizetési technológiát az iOS jelenleg nem támogatja.

Hogyan működik a Billingo SoftPOS megoldása?

A Billingo SoftPOS nagyon egyszerű:

  1. A Billingo MobilAPP alkalmazásban add meg a vásárlás összegét.
  2. A vevő ekkor érintheti a bankkártyát vagy okoseszközt a bankkártya-elfogadó terminálként használt mobil hátuljához.
  3. A tranzakció sikerességéről azonnal visszajelzés jelenik meg a telefonon.
  4. Ezt követően el lehet küldeni a tranzakció részleteiről szóló bizonylatot e-mailben a vevőnek vagy nyomtatva is átadhatjuk.
  5. A tranzakció részletei alapján egyszerűen elkészíthető a számla, e-számla, nyugta, vagy e-nyugta a Billingo alkalmazásban.

Fotón: az érintéses bankkártyás fizetés és bizonylatkészítés folyamata a Billingo SoftPOS-szal. Fotó forrása: Billingo

Hogyan kezeli a rendszer az erős-ügyfélhitelesítésű tranzakciókat?

A 15 000 Ft feletti tranzakciók esetén erős ügyfél-hitelesítés szükséges. Ez bankkártyás fizetés esetén a PIN-kód megadásával, a Billingo SoftPOS applikáción keresztül valósul meg.

Okoseszközzel történő fizetés esetén pedig a virtuális kártyához használt biometrikus azonosítóval engedélyezhető a tranzakció.

További részletek a Billingo honlapján érhetők el.

A cikk megjelenését a Billingo támogatta.

Címlapfotó: Billingo

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!