SoftPOS mobil bankkártyás-fizetés a Billingo online számlázóban

Szerző: | 2021. 09. 22. | Digitális pénzügyek, Elektronikus fizetési megoldások, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

A Billingo online számlázó és a Global Payments Europe (GPE) által közösen kialakított Billingo SoftPOS szolgáltatás kombinálja a legújabb mobil bankkártyás fizetési megoldás innovációját a billingós számlázás élményével. A Billingo SoftPOS-szal a mobiltelefon valódi bankkártyaelfogadó-terminállá alakul, ahol a vevők egyszerűen és gyorsan, a bankkártyájukat az Androidos mobiltelefonhoz érintve tudnak fizetni.

A Billingo SoftPOS különlegessége a többi hasonló szolgáltatáshoz képest, hogy a folyamat nem áll meg a tranzakció befejezésénél. A fizetésből ugyanis azonnal, néhány gombnyomással készülhet számla, e-számla, nyugta, vagy e-nyugta is a MobilAPP-on keresztül. A bizonylat e-mailben továbbítható, illetve hagyományos vagy mobil-blokknyomtatóval összekötve ki is lehet nyomtatni. Az ügylet a NAV adatszolgáltatás automatikus teljesítésével lesz teljes.

Egy ilyen automatizált rendszer kényelmes, biztonságos és gyors a vevői oldalról. Ugyanez a vállalkozói oldalról nézve képes a nullára csökkenteni a bizonylatolással járó adminisztrációt és látványosan gyorsítani a fizetési folyamatot. Ami nagy forgalmú üzletekben akár a bevételnöveléshez is hozzájárulhat.

Kinek való a Billingo SoftPOS megoldása?

A mobil bankkártya-elfogadási megoldás azoknak lesz különösen hasznos, akik elektronikus bankkártya-elfogadást szeretnének biztosítani, de nem szeretnének hagyományos POS terminált bevezetni. Ők lehetnek pl. kereskedők, üzletek, szolgáltatók, szalonok, éttermek, szállások, szerelők, szakemberek, telephellyel nem rendelkező vállalkozók, mobil értékesítőknek stb.

A Billingo SoftPOS nagy előnye, hogy a bevezetéséhez csupán egy Android 8.0 operációs rendszerrel működő, NFC-képes mobiltelefonra, vagy tabletre van szükség. Az alkalmazás az ingyenesen letölthető Billingo MobilAPP-on keresztül érhető el, a GPE-vel kötött szerződést követően.

A Billingo SoftPOS-szal a szolgáltatás teljeskörűen, azaz értékben és mennyiségben is korlátlanul használható, és Mastercard, vagy Visa bankkártya, illetve okoseszközre telepített virtuális bankkártya elfogadására (Apple Pay, Google Pay) is képes. A mobil bankkártyás fizetési technológiát az iOS jelenleg nem támogatja.

Hogyan működik a Billingo SoftPOS megoldása?

A Billingo SoftPOS nagyon egyszerű:

  1. A Billingo MobilAPP alkalmazásban add meg a vásárlás összegét.
  2. A vevő ekkor érintheti a bankkártyát vagy okoseszközt a bankkártya-elfogadó terminálként használt mobil hátuljához.
  3. A tranzakció sikerességéről azonnal visszajelzés jelenik meg a telefonon.
  4. Ezt követően el lehet küldeni a tranzakció részleteiről szóló bizonylatot e-mailben a vevőnek vagy nyomtatva is átadhatjuk.
  5. A tranzakció részletei alapján egyszerűen elkészíthető a számla, e-számla, nyugta, vagy e-nyugta a Billingo alkalmazásban.
blank

Fotón: az érintéses bankkártyás fizetés és bizonylatkészítés folyamata a Billingo SoftPOS-szal. Fotó forrása: Billingo

Hogyan kezeli a rendszer az erős-ügyfélhitelesítésű tranzakciókat?

A 15 000 Ft feletti tranzakciók esetén erős ügyfél-hitelesítés szükséges. Ez bankkártyás fizetés esetén a PIN-kód megadásával, a Billingo SoftPOS applikáción keresztül valósul meg.

Okoseszközzel történő fizetés esetén pedig a virtuális kártyához használt biometrikus azonosítóval engedélyezhető a tranzakció.

További részletek a Billingo honlapján érhetők el.

A cikk megjelenését a Billingo támogatta.

Címlapfotó: Billingo

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.