Te bíznád egy FinTechre a legféltettebb titkaid? A Skrill nyilvántartása szerint 200 országban nagyjából 36 millióan éppen ezt teszik, egy elektronikus pénztárcát választottak legfőbb bizalmasuknak. A Skrill-t előszeretettel hasonlítják a ma már 197 millió aktív ügyfelet számláló PayPalhez, de míg utóbbiról az online vásárlásokra, addig a piac második legnagyobb szereplőjéről inkább csak az online szerencsejátékra asszociálunk.

Diszkrét pénzügyek

Persze egy kis forex, virtuális zsuga vagy rulett még nem olyan nagy sztori, de ténykedéseinket a Skrill legforróbb ajánlatai között bemutatott, 100% diszkréciót ígérő randi oldalon már biztosan nem okos dolog a családi hitelkártyával menedzselni.

És a szerencsejátéknak is megvan a maga pszichológiája. A nagyobb buktákat nem szívesen publikáljuk a vacsoraasztalnál, és ha pénz áll a házhoz, sokszor azt is inkább megtartanánk magunknak – a hírrel együtt. Azt meg ráadásul nem is csak a családi költségvetésből szeretnénk, ha kimaradna.

Na és akkor itt a Skrill, aki a megfelelő pillanatban ránk kacsint, és önként jelentkezik a cinkostárs szerepére. Önként, de egyáltalán nem bérmentve, ami persze majd csak később derül ki, hiszen kezdetben minden nagyon FREE és total SIMPLE.

skrill free account prepaid

A hallgatás ára

A free account mellé az egyes pókertermekben vagy fogadóirodákban pár euró vagy néhány dollár kredit is jár, a regisztráció pedig valóban két perc. És itt jön az első „trükk”, amire érdemes odafigyelni. Mielőtt valaki zsigerből rányomul a pénznemnél kiválasztható HUF-ra számlanyitáskor, a Skrill nem, de mi előre szólunk, hogy kártya rendelésnél a 40 helyett már csak 4féle devizából lehet majd választani, és a forint nem lesz köztük.

A konverziónak borsos ára van, így érdemes azt megspórolni, és dönteni az euró, font, dollár vagy a lengyel zlotyi mellett. Ha a számlabeállítást ezen a ponton elbénáztuk, akkor az egész accountunkat törölni kell a „módosításhoz”.

 
skrill prepaid

Figyelj oda a deviza kiválasztásánál! Nincs forint számla!

Ennyit a simple-ről, de lássuk a költségeket! A legtöbb FinTech szembehelyezkedik a bankokkal, ahol a kommunikáció szerint minden díjmentes, a rejtett költségek csak akkor derülnek ki, mikor az ügyfél használni kezdi a szolgáltatást. A Skrill nem megy szembe, inkább beáll a sorba.

A díjtáblázatot átböngészve kiderül, hogy a FREE ACCOUNT valójában csak akkor free, ha aktívan használod is, ha nem, akkor az első év elteltével havonta megvágnak 3 euróval. A FREE MONEY TRANSFER pedig csak az első átutalásra vonatkozik, a többi díja az összeg 1.9%-a (max. 20 EUR), konverzió esetén erre még rájön 3,99%, a Visa kiutalás pedig 7,5% felső korlát nélkül. A prepaid MasterCard sincs ingyen, de erről legalább nem is állítják, hogy az.

FinTech, AI és blockchain a FinTechShow-n

Workshopok és előadások a fintech, az azonnali fizetés, az AI és a blockchain lehetőségeiről, stratégiákról, szabályozásról 2019.04.25-én a FinTechShow-n.

Törékeny bizalom

A bizalom még mindig a fintech-ek Achilles-sarka, és a pórul járt ügyfelek sztorijait elnézve a Skrill esetében nem csupán előítéletről van szó. Az a bizonyos utolsó csepp eljöhet akkor, mikor rádöbbenünk, hogy bizalmas pénzügyi partnerünk egy jól célzott tollvonással

  • kihúzta listájáról az általunk használt pénznemet, vagy
  • úgy 100 országot, mely egyikének mi is állampolgárai vagyunk, vagy
  • a számlánkat, a rajta lévő pénzünkkel együtt mindaddig, amíg el nem oszlatjuk a személyünkkel kapcsolatban felmerült kétségeit és gyanúját.

De mikor levegő után kapkodva minden fronton próbáljuk elérni az ügyfélszolgálatot – hetekig hiába, akkor már biztosan tele lesz a … poharunk. Hát így lehet, hogy a Skrillt Better Business Bureau 2016-ban „D”-re minősítette, és hosszú panaszlistákat olvashatunk a Card Payment Options vagy a Trustpilot oldalain is.

Míg a 20%-os jutalékra pályázó promóter oldalakon minden szép és jó, több kereskedő és partner „üzletpolitikai okokra” hivatkozva hátrál ki az együttműködésből. Februárban a PokerStars, a világ egyik legnagyobb online pókerterme is visszavonta a Skrill fizetési opciót a magyar piacon.

A gyengébb idegzetűeknek azt javasoljuk, titkaikat és pénzüket ne bízzák a szerencsére! De van jó hírünk azoknak is, akik szeretnek veszélyesen élni! Egyrészt optimizmusra adhat okot, hogy a legtöbb panasz forrása épp az ügyfelek védelmében is „elkövetett” fraud prevention. Másrészt, létezik egy un. 100% money-back garancia, amiben a Skrill ígéri, ha annak ellenére tűnne el pénz a számlánkról, hogy teljesítettünk minden biztonsági előírást, akkor kárunk teljes összegét megtéríti.