Skrill, egy Titkos Társ a Tilosban

Szerző: | 2017. 04. 30. | Digitális pénzügyek, Fintech szolgáltatások, Összes hír

BankTechShow | A jövő digitális bankja

Te bíznád egy FinTechre a legféltettebb titkaid? A Skrill nyilvántartása szerint 200 országban nagyjából 36 millióan éppen ezt teszik, egy elektronikus pénztárcát választottak legfőbb bizalmasuknak. A Skrill-t előszeretettel hasonlítják a ma már 197 millió aktív ügyfelet számláló PayPalhez, de míg utóbbiról az online vásárlásokra, addig a piac második legnagyobb szereplőjéről inkább csak az online szerencsejátékra asszociálunk.

Diszkrét pénzügyek

Persze egy kis forex, virtuális zsuga vagy rulett még nem olyan nagy sztori, de ténykedéseinket a Skrill legforróbb ajánlatai között bemutatott, 100% diszkréciót ígérő randi oldalon már biztosan nem okos dolog a családi hitelkártyával menedzselni.

És a szerencsejátéknak is megvan a maga pszichológiája. A nagyobb buktákat nem szívesen publikáljuk a vacsoraasztalnál, és ha pénz áll a házhoz, sokszor azt is inkább megtartanánk magunknak – a hírrel együtt. Azt meg ráadásul nem is csak a családi költségvetésből szeretnénk, ha kimaradna.

Na és akkor itt a Skrill, aki a megfelelő pillanatban ránk kacsint, és önként jelentkezik a cinkostárs szerepére. Önként, de egyáltalán nem bérmentve, ami persze majd csak később derül ki, hiszen kezdetben minden nagyon FREE és total SIMPLE.

skrill free account prepaid

A hallgatás ára

A free account mellé az egyes pókertermekben vagy fogadóirodákban pár euró vagy néhány dollár kredit is jár, a regisztráció pedig valóban két perc. És itt jön az első „trükk”, amire érdemes odafigyelni. Mielőtt valaki zsigerből rányomul a pénznemnél kiválasztható HUF-ra számlanyitáskor, a Skrill nem, de mi előre szólunk, hogy kártya rendelésnél a 40 helyett már csak 4féle devizából lehet majd választani, és a forint nem lesz köztük.

A konverziónak borsos ára van, így érdemes azt megspórolni, és dönteni az euró, font, dollár vagy a lengyel zlotyi mellett. Ha a számlabeállítást ezen a ponton elbénáztuk, akkor az egész accountunkat törölni kell a „módosításhoz”.

 
skrill prepaid

Figyelj oda a deviza kiválasztásánál! Nincs forint számla!

Ennyit a simple-ről, de lássuk a költségeket! A legtöbb FinTech szembehelyezkedik a bankokkal, ahol a kommunikáció szerint minden díjmentes, a rejtett költségek csak akkor derülnek ki, mikor az ügyfél használni kezdi a szolgáltatást. A Skrill nem megy szembe, inkább beáll a sorba.

A díjtáblázatot átböngészve kiderül, hogy a FREE ACCOUNT valójában csak akkor free, ha aktívan használod is, ha nem, akkor az első év elteltével havonta megvágnak 3 euróval. A FREE MONEY TRANSFER pedig csak az első átutalásra vonatkozik, a többi díja az összeg 1.9%-a (max. 20 EUR), konverzió esetén erre még rájön 3,99%, a Visa kiutalás pedig 7,5% felső korlát nélkül. A prepaid MasterCard sincs ingyen, de erről legalább nem is állítják, hogy az.

blank

Törékeny bizalom

A bizalom még mindig a fintech-ek Achilles-sarka, és a pórul járt ügyfelek sztorijait elnézve a Skrill esetében nem csupán előítéletről van szó. Az a bizonyos utolsó csepp eljöhet akkor, mikor rádöbbenünk, hogy bizalmas pénzügyi partnerünk egy jól célzott tollvonással

  • kihúzta listájáról az általunk használt pénznemet, vagy
  • úgy 100 országot, mely egyikének mi is állampolgárai vagyunk, vagy
  • a számlánkat, a rajta lévő pénzünkkel együtt mindaddig, amíg el nem oszlatjuk a személyünkkel kapcsolatban felmerült kétségeit és gyanúját.

De mikor levegő után kapkodva minden fronton próbáljuk elérni az ügyfélszolgálatot – hetekig hiába, akkor már biztosan tele lesz a … poharunk. Hát így lehet, hogy a Skrillt Better Business Bureau 2016-ban „D”-re minősítette, és hosszú panaszlistákat olvashatunk a Card Payment Options vagy a Trustpilot oldalain is.

Míg a 20%-os jutalékra pályázó promóter oldalakon minden szép és jó, több kereskedő és partner „üzletpolitikai okokra” hivatkozva hátrál ki az együttműködésből. Februárban a PokerStars, a világ egyik legnagyobb online pókerterme is visszavonta a Skrill fizetési opciót a magyar piacon.

A gyengébb idegzetűeknek azt javasoljuk, titkaikat és pénzüket ne bízzák a szerencsére! De van jó hírünk azoknak is, akik szeretnek veszélyesen élni! Egyrészt optimizmusra adhat okot, hogy a legtöbb panasz forrása épp az ügyfelek védelmében is „elkövetett” fraud prevention. Másrészt, létezik egy un. 100% money-back garancia, amiben a Skrill ígéri, ha annak ellenére tűnne el pénz a számlánkról, hogy teljesítettünk minden biztonsági előírást, akkor kárunk teljes összegét megtéríti.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
“A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

RAJTMÁR DÓRA

Dóra, aki nem volt mindig felfedező. Volt viszont több bank és telko cég termék-, szegmens-, digi menedzsere és üzletfejlesztője. A multikultin megedződve, 12 év után először azt fedezte fel, hogy valami újra, forradalmira vágyik, oda, ahol boldogan él a gondolatszabadság és a kreatív eszme, sőt, soha meg sem hal. Aztán meg úgy alakult, hogy őt fedezték fel, és megkérték, hogy induljon felfedező útra az egyre sűrűbb fintech erdőben, és figyelje az előbújó startupokat. Vigyázz, mert előbb-utóbb Téged is felfedez! #doraafelfedezo

KÖVETKEZŐ ESEMÉNY

PAYTECHSHOW 5.0

KEDVEZMÉNYES JEGYÁR:
02.29-IG

FinTechShow-7.0

Terítéken a legújabb elektronikus fizetési trendek, megoldások, iránymutatások

2024. április 16.

Budapest Kongresszusi Központ

TOVÁBBI ESEMÉNYEINK

FINTECHSHOW 8.0: Minden, ami fintech | 2024.10.15.

BANKTECHSHOW 2.0: Megoldások a jövő digitális bankjához | 2024.11.26.