A digitális csalásjelző védheti meg a pénzünket?

írta | 2017.04.29. | Fintech startupok, FinTechShow, Magyar fintech startupok, Összes hír

BUPA

Ha megnyílnak a banki API-k, könnyen érkezhet a segítség. A lopott bankkártyákkal való visszaélést tudná orvosolni egy új magyar alkalmazás, a SEON. A netes csalásra fókuszáló termék a FinTechShow-n is bemutatkozott.

 

Egy felmérés szerint 2015-ben 10,7 milliárd(!) dollárnyi volt az elcsalt tranzakciók összege, ami 2020-ra 25,6 milliárd dollárra növekedhet. Ha a SEON alkalmazásán múlik, akkor nem fog (vagy nem nő ekkorára), ehhez persze forradalmat kellene csinálniuk. Jövőre, ha megnyílnak a banki API-k, a lehetőség számukra adott lesz.

 

Digitális lábnyomainkból von le következtetéseket

De mit is tud pontosan ez a digitális csalásjelző? A netbanki azonosítók megadását követően 1 másodperc alatt kielemzi, visszaéltek-e az adatainkkal. Mivel a SEON már a BigDatából is halászik, azaz a közösségi csatornákon is leköveti a bajos e-mail címhez tartozó mozgásokat, így könnyen megláthatja, mennyire tér el az adott viselkedés a mi megszokottunkhoz képest. Érdekesség, hogy a BigData analízist humán intelligenciával ötvözték.

 

Nem csak a webshop, vagy a bank, de az ügyfél is boldog

Ez a védekezési módszer jó lehet a webshopoknak, de a bankokat is nagyon boldoggá tehetik, azok ügyfeleit nemkülönben. Noha még csak a banki use case-üket validálják épp, a következő évben a telefonszám vizsgálása, a user interface ráncfelvarrása és a pontozási rendszer finomhangolása kerül fejlesztőik asztalára, tudtuk meg Jendruszák Bencétől, a SEON Business Operation Managerétől.

SEON fintechshow fintech fraud

Jendruszák Bence, SEON – FinTechShow 2017

 

Hamarosan itt az első banki integráció

Jelenleg itthon több bankkal is tárgyalnak, a tervek és ígéretek szerint pár hónapon belül megvalósulhat az első banki integrációjuk is. A nálunk már korábban megismert és bemutatott Barionnal már túl vannak az integráción, de a legnagyobb webshopokkal és payment gateway szolgáltatókkal is kapcsolatban állnak.

„Alapvetően az összes online business használhatja a SEON-t, de egyelőre a bankokra, a payment service providerekre, illetve a high risk merchantekre fókuszálunk” – tette hozzá Bence.

BUPA
BUPA

Itt követhetsz minket:

ANDOR MÁRIÓ

ANDOR MÁRIÓ

Még nem volt hat éves, amikor elkezdett írni, amit sajnos vagy szerencsére azóta sem hagyott abba. Az elmúlt években dolgozott startupok mellett is közösségi kommunikátorként, de egy nagy IT-klaszter webes dolgait is terelgette. Mindemellett kettős életet él: úgy az offline, mint az online bankolást is szereti. Mert szerinte az érme mindkét oldala érdekes tud lenni. Címkéi: #marioszerint
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.