Itt a kitt-katt bank. Ezeket kínálja a jófej digitális bank

írta | 2017.09.18. | Banki és fintech hírek, Fintech startupok, Nemzetközi fintech hírek, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

Egy régi álmot váltott valóra a Starling. Képzeljük el, hogy egy banki appban biztosítót választhatunk, nem csak saját bankunktól kérhetünk jelzáloghitelt, és befektethetünk bankunkon kívül is. Hűségpontok, kedvezmények, kuponok és a pénzügyeink egy helyen, egy jófej digitális bank app-jában.

 

Nincs többé nyugtakupac és kuponkáosz

A Starling digitális bank piacterére az elsők között költözött be a Flux, a papíralapú nyugták, hűségpontok és kuponok kezelésére teljesen automatizált megoldást ajánló startup.

A Flux megoldása a kártyás költéseink adatait, a kosáradatokat, a vásárlás során kapott hűségpontokat, kedvezményeket automatikusan eltárolja és a banki tranzakciós adatokkal együttesen értékeli azokat. A megoldás a már ismert költségkövető alkalmazásoknál sokkal többet nyújt számunkra azzal, hogy nem csupán valós idejű és teljes képet kapunk költéseinkről, illetve láthatjuk anyagi helyzetünket, hanem költéseinket térképen is követhetjük, látjuk a kereskedő nevét, az elköltött összeget, a vásárolt árucikkeket, azok ÁFA tartalmát, a fizetésekhez kapcsolódó hűség pontokat.

 

Flux is Live with Starling Bank! from Flux on Vimeo.

 

Vásárlásainkkal megtakarításainkat is növelhetjük

A digitális bank piacterén megtaláljuk a Moneybox mikromegtakarításokat gyűjtő és befektető appot is. A Moneybox a vásárlásainkat kerekíti az általunk megadott módon és a kerekítések összegét megtakarításként gyűjti. Befektetéseket javasol számunkra és biztosítja, hogy bármikor naprakészen láthassuk, hogyan gyűlik a pénzünk.

digitális bank starling fintech digitalis bankolas

 

Nincs többé elveszett, kihasználatlan kereskedői ajánlat

A Tail a heti kávénk és ebédünk árából jelentős kedvezményeket ír jóvá a számlánkon. Ilyen egyszerűen: az alkalmazásra kattintva megadjuk a felhatalmazást ahhoz, hogy Starling számlánk adataihoz az alkalmazás hozzáférhessen.

digitális bank digitalis bankolas fintech Tail Starling

Ezután a Starling piacterén megjelennek a környezetünkben elérhető kedvezményes kereskedői ajánlatok és még csak kattintanunk sem kell ahhoz, hogy kihasználjuk azokat. Amikor fizetünk a kártyánkkal, a Tail automatikusan rögzíti a kedvezmény adatait és a hét végén jóváírja számlánkon. A kedvezményeket akkor sem veszítjük el, ha közben lejár a kártyánk, mert az új kártyára az adatok automatikusan a Starling nyílt API-ján keresztül átkerülnek.

 

Ezt kapják a Starling piactérhez csatlakozók

A fintech nyújtotta digitális ügyfélélményt akkor használhatjuk ki, ha a fintech szolgáltatók hozzáférnek a banki adatainkhoz. A Starling piactere a nyílt API-k, a nyílt bankolás megteremtése, valamint az API-kra építhető rugalmas üzleti modellek alkalmazásával ezt teremti meg. Emellett hozzáférést biztosít a fintech startupok számára a teljes ügyfélköréhez is.

  

Így építkezik egy digitális bank

A kezdetekről korábban is beszámoltunk; a Starling 2016-ban megszerezte a banki engedélyt, majd 2017. tavaszán megnyitotta a PSD2 irányelvnek megfelelő API-jait és Open Banking Hackathont rendezett. Az ApplePay és AndroidPay bevezetése gőzerővel elindult.

Fejlesztői közösséget épít, mentorálja fejlesztőit és együtt gondolkodik fogyasztóival is. A fogyasztói blog mellett a fejlesztők számára augusztustól podcast csatornát indított, ahol a felhő működés, a nyílt API-khoz csatlakozás műszaki sajátosságairól közvetít beszélgetéseket, előadásokat. Mert egy jófej digitális bank erre is gondol!

 

A fenti szolgáltatások elterjedését lehetővé tevő nyílt bankolásról (open banking), az API-k világáról és a bankszektort megmozgató, a versenyt előidéző szabályozási környezetről (PSD2, GDPR) részletesebben beszélünk  2017. október 16-án  A fintechen túl” konferenciánkon.

Itt követhetsz minket:

NÉMETH MONIKA

NÉMETH MONIKA

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.