SimpleTrends
SimpleTrends

Itt a kitt-katt bank. Ezeket kínálja a jófej digitális bank

Szerző: | 2017. 09. 18. | Banki és fintech hírek, Fintech startupok, Nemzetközi fintech hírek, Nemzetközi fintech startupok, Összes hír

FinTechShow-7.0

Egy régi álmot váltott valóra a Starling. Képzeljük el, hogy egy banki appban biztosítót választhatunk, nem csak saját bankunktól kérhetünk jelzáloghitelt, és befektethetünk bankunkon kívül is. Hűségpontok, kedvezmények, kuponok és a pénzügyeink egy helyen, egy jófej digitális bank app-jában.

 

Nincs többé nyugtakupac és kuponkáosz

A Starling digitális bank piacterére az elsők között költözött be a Flux, a papíralapú nyugták, hűségpontok és kuponok kezelésére teljesen automatizált megoldást ajánló startup.

A Flux megoldása a kártyás költéseink adatait, a kosáradatokat, a vásárlás során kapott hűségpontokat, kedvezményeket automatikusan eltárolja és a banki tranzakciós adatokkal együttesen értékeli azokat. A megoldás a már ismert költségkövető alkalmazásoknál sokkal többet nyújt számunkra azzal, hogy nem csupán valós idejű és teljes képet kapunk költéseinkről, illetve láthatjuk anyagi helyzetünket, hanem költéseinket térképen is követhetjük, látjuk a kereskedő nevét, az elköltött összeget, a vásárolt árucikkeket, azok ÁFA tartalmát, a fizetésekhez kapcsolódó hűség pontokat.

 

Flux is Live with Starling Bank! from Flux on Vimeo.

 

Vásárlásainkkal megtakarításainkat is növelhetjük

A digitális bank piacterén megtaláljuk a Moneybox mikromegtakarításokat gyűjtő és befektető appot is. A Moneybox a vásárlásainkat kerekíti az általunk megadott módon és a kerekítések összegét megtakarításként gyűjti. Befektetéseket javasol számunkra és biztosítja, hogy bármikor naprakészen láthassuk, hogyan gyűlik a pénzünk.

digitális bank starling fintech digitalis bankolas

 

Nincs többé elveszett, kihasználatlan kereskedői ajánlat

A Tail a heti kávénk és ebédünk árából jelentős kedvezményeket ír jóvá a számlánkon. Ilyen egyszerűen: az alkalmazásra kattintva megadjuk a felhatalmazást ahhoz, hogy Starling számlánk adataihoz az alkalmazás hozzáférhessen.

digitális bank digitalis bankolas fintech Tail Starling

Ezután a Starling piacterén megjelennek a környezetünkben elérhető kedvezményes kereskedői ajánlatok és még csak kattintanunk sem kell ahhoz, hogy kihasználjuk azokat. Amikor fizetünk a kártyánkkal, a Tail automatikusan rögzíti a kedvezmény adatait és a hét végén jóváírja számlánkon. A kedvezményeket akkor sem veszítjük el, ha közben lejár a kártyánk, mert az új kártyára az adatok automatikusan a Starling nyílt API-ján keresztül átkerülnek.

 

Ezt kapják a Starling piactérhez csatlakozók

A fintech nyújtotta digitális ügyfélélményt akkor használhatjuk ki, ha a fintech szolgáltatók hozzáférnek a banki adatainkhoz. A Starling piactere a nyílt API-k, a nyílt bankolás megteremtése, valamint az API-kra építhető rugalmas üzleti modellek alkalmazásával ezt teremti meg. Emellett hozzáférést biztosít a fintech startupok számára a teljes ügyfélköréhez is.

  

Így építkezik egy digitális bank

A kezdetekről korábban is beszámoltunk; a Starling 2016-ban megszerezte a banki engedélyt, majd 2017. tavaszán megnyitotta a PSD2 irányelvnek megfelelő API-jait és Open Banking Hackathont rendezett. Az ApplePay és AndroidPay bevezetése gőzerővel elindult.

Fejlesztői közösséget épít, mentorálja fejlesztőit és együtt gondolkodik fogyasztóival is. A fogyasztói blog mellett a fejlesztők számára augusztustól podcast csatornát indított, ahol a felhő működés, a nyílt API-khoz csatlakozás műszaki sajátosságairól közvetít beszélgetéseket, előadásokat. Mert egy jófej digitális bank erre is gondol!

 

A fenti szolgáltatások elterjedését lehetővé tevő nyílt bankolásról (open banking), az API-k világáról és a bankszektort megmozgató, a versenyt előidéző szabályozási környezetről (PSD2, GDPR) részletesebben beszélünk  2017. október 16-án  A fintechen túl” konferenciánkon.

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Németh Monika

A Magyar Telekomnál szabályozással, majd “smart” projektekkel foglakozott. A pénzügyi szektorban végmenő digitális transzformáció kísértetiesen hasonlít a telko iparág átalakulására, így korábbi tapasztalatait most a digi pénzügyek világában hasznosítja. Ha ma lenne óvodás, akkor a PSD2 lenne belevarrva a takarójába. A #regtech trendeket és megoldásokat is vizsgálja a szabályozói kihívások mellett. #banktech #regtechguru

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

SimpleTrends konferencia

Simpletrends
Legújabb trendek az e-commerce, m-commerce, fintech, marketing és logiksztika témákban.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!