Itt a meglepetés! A Takarékbank is elindult az online számlanyitással

írta | 2018.08.03. | Digitális pénzügyek, Összes hír

Az OTP Bankhoz hasonlóan a Takarékbank is sajtóbejelentés nélkül indult el az online számlanyitással. A bankfiók felkeresése nélkül, videochat-en keresztül lehet a bankszámlaszerződést megkötni és a bankszámlát megnyitni. Az MKB Bank, a Gránit Bank és az OTP után a Takarékbank is csatlakozott a teljes körű online számlanyitást biztosító bankok táborához.

A Facebookon hívták fel a figyelmünket arra, hogy már a Takarékbanknál is lehet a bankfiók felkeresése nélkül online bankszámlát nyitni. Kis kutakodás után megtaláltuk a Takarékbank Online Számlanyitás oldalát, amelyen keresztül:

“…pénzügyi szokásaihoz leginkább illeszkedő bankszámlacsomagot tudjuk ajánlani Önnek! Ha elnyeri tetszését ajánlatunk, két lehetőség közül választhat: videochaten keresztül otthonról, kényelmesen szerződhet amennyiben számítógépe vagy mobileszköze alkalmas erre a folyamatra, vagy pedig pár kattintás után elküldjük Önnek a bankszámlaszámát. Ezt a bankszámlát az Ön által választott Takarék Kereskedelmi Bank bankfiókban történt szerződéskötést követően teljeskörűen használhatja. “

online szamlanyitas bankfiok nelkul

Megverte a nagybankok többségét a Takarékbank

Felhívtuk a Takarékbank ügyfélszolgálatát és rákérdeztünk arra, valóban lehet-e videochat-en keresztül bankszámlát nyitni és szerződést kötni bankfiók felkeresése nélkül. Az ügyfélszolgálat megerősítette, hogy videochat-en keresztül megköthetjük a bankszámla szerződésünket.

A Takarékbank ezzel beelőzte a hazai nagybankok többségét pl. K&H, UniCredit, Erste, CIB, Raiffeisen, Budapest Bank. A K&H és a Budapest Bank esetén van lehetőség az online bankszámlaigénylésre, de az igénylést követően a szerződés aláírása és az ügyfél-azonosítás már a bankfiókban történik. Ugyanakkor a többségnél még erre sincs lehetőség pl. Erste Bank, UniCredit, CIB Bank, Raiffeisen Bank

Az online számlanyitás menete a Takarékbanknál

1. lépés: Számlacsomag kiválasztása

Három kérdés megválaszolását követően a pénzügyi szokásainkhoz leginkább illeszkedő számlacsomag ajánlatokat kapunk. Az (1.) életkorunk, a (2.) havi rendszeres nettó jövedelmünk és a (3.) munkavállalói státuszunk megadását követően máris megkapjuk az ajánlatokat a Takarékbanktól. Ha valamelyik ajánlat elnyerte a tetszésünket, akkor a „Megnyitom” gombra kattintva elindul az online szerződéskötéshez szükséges adatok bekérése.

2. lépés: Személyes adatok ellenőrzése

Az elérhetőségeink, a személyes adataink és lakcímünk megadása után itt kerül sor az Adatkezelési nyilatkozat és a szerződéses feltételek elfogadására, valamint a FATCA (nyilatkozat arról, hogy amerikai-magyar kettős állampolgárok vagyunk-e) és a CRS (nyilatkozat a magyar adóilletőségről) nyilatkozatok megtételére is. Továbbá megadhatjuk, hogy élünk-e a bankváltás lehetőségével és azt is, hogy a későbbiekben mely bankfiókban tervezzük intézni az ügyeinket.

3. lépés: Személyes adatok ellenőrzése

Mielőtt választanánk, hogy online nyitjuk-e meg a bankszámlánkat, vagy a bankfiókban, ellenőrizhetjük, jól adtuk-e meg az adatainkat.

4. lépés: Videochat kompatibilitás vizsgálat

Itt kerül sor a böngésző, az internet kapcsolatok ellenőrzésére, illetve a hangszóró, a mikrofon és a webkamera aktiválására. Amint a médiaszerverrel a kapcsolat sikeresen létrejött, a „Tovább” gombra kattinva elindul a videóhívás.

5. lépés: Ügyfél-azonosítás

A bejelentkező ügyintéző ellenőrzi a személyazonosságunkat, szóban meg kell erősítenünk a nyilatkozatainkat, illetve el kell fogadnunk a szóbeli tájékoztatóban foglaltakat.

6. lépés: Szerződés megkötése

Idézet a Takarékbank oldaláról: „Fontos tudni: a felek szóbeli nyilatkozata alapján a szerződés létrejön, azonban csak akkor lép hatályba, amikor a Bank e-mailben elküldi az Ügyfél számára a megkötött szerződést és a kapcsolódó dokumentumokat. Amennyiben a Bank az írásba foglalt szerződést a szerződéskötést követő 2 munkanapon belül nem küldi meg, a megkötött szerződés e határidő leteltét követő munkanapon (3. nap) minden további külön jogcselekmény nélkül megszűnik.”

Pár hasznos tudnivaló

Az online módon szerződött bankszámla tulajdonos a bankfiókban történő aláírásminta felvételéig, a bankszámláját az alábbiak szerint használhatja:

  • elektronikus csatornán TeleBankon, NetB@nkon keresztül, illetve bankkártyával kezdeményezhet megbízást.
  • Rendelkezőt, Meghatalmazottat a Bankszámla feletti rendelkezésre nem állíthat, haláleseti Kedvezményezettet nem jelölhet meg.
  • Felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízást nem adhat.
  • Bankszámlaváltást kezdeményezhet, de az erre vonatkozó meghatalmazás kizárólag bankfiókban adható meg.
  • Készpénzfelvétel kizárólag bankkártyával, ATM-n keresztül valósítható meg.
  • Nem adható semmilyen egyéb, a fentiekben fel nem sorolt rendelkezés, megbízás papír alapon, amelynél az azonosításhoz az aláírás szükséges, kivéve, ha a rendelkezés / megbízás közjegyző által készített okiratban kerül benyújtásra.
  • Az online módon történt szerződéskötéstől számított 14 napon belül a Számlatulajdonost megilleti a szerződéstől való elállás / felmondás joga, melyet a Takarékbank TeleBankon, vagy az info@takarek.hu e-mail címen fogad.

Cover fotó: Magyar Takarék Blog

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.