BankTechShow

Tech, Csajok, Satöbbi – Nők a FinTech világában

Szerző: | 2017. 01. 08. | Banki és fintech hírek, Fintech kitekintő, Összes hír

Nincs mese, ma már a technológia mindent visz. Ott van mindenhol [hatványozottan a pénzügyekben is: FinTech]. Életünk minden egyes pontján. Ahol pedig még esetleg nincs ott…gyorsabban ott lesz, mint gondolnánk.

A technológia forradalmasítja a pénzügyi szolgáltatásokat is, legyen az banki, befektetési vagy biztosítási szolgáltatás. A „Fintech story” egyik komoly eredménye, hogy ma már olyan emberek is igénybe vehetnek pénzügyi szolgáltatásokat, akik eddig – önhibájukon kívül – nem tudtak.

Ez a szép, új, „tech-heavy” világ ugyanakkor életre hívott egy örökzöldet, a nemi sokszínűség témáját.

 

A DILEMMÁK

Vannak kérdések, amiket az utóbbi időben számos cikk, elemzés boncolgat:

– Miért érdeklődnek a lányok kevésbé a technológia iránt?

– Miért kezdenek kevesen az ún. „Sience, technology, engineering, and mathematics” (röviden: STEM) tanulmányokba?

– Miért van jelenleg még kevés nő a technológiai cégek, fintech startup-ok élén, vagy vezető beosztásban?

 

EGY LEHETSÉGES OK

amit részemről, Magyarországra mindenképpen érvényesnek tartok:

jelenleg még kevés a női példakép, a „tech-savvy role-model”.

 

A PÉLDAKÉP ERJE

femtech és fintech

20 éve dolgozom a bankszektorban; technológia közeli szolgáltatásokkal foglalkoztam (bankkártya, internetbank, mobil applikációk, website), de őszintén…ez idáig nem maga a technológia volt az, ami vonzott. Minden egyes váltásomat az vezérelte, hogy valami újat tanuljak, új dolgot fejlesszek, vezessek be. Így csak áttételesen tudom azt mondani, hogy a technológia iránti érdeklődésem határozta meg eddig a szakmai életemet.

2 évvel ezelőtt azonban egy olyan nő lett a vezetőm, akitől nem csak, mint vezető tudtam tanulni, de meg is szerettette velem a digitális világot.

(megjegyzés: ugyanakkor azt is be kell vallanom, hogy a legtöbb inspirációt egy férfitől kapom 🙂 )

Kevés az a lány, aki saját belső indíttatásból válik geek-ké, inkább HISZEK A PÉLDAKÉP EREJÉBEN.

Azt gondolom, ahhoz, hogy több lány kezdjen „STEM” tanulmányokba, több nő lépjen technológiai pályára és váljon belőlük sikeres vezető, több női példaképre is szükség lesz.

 

„VALAMI TÖRTÉNT”

Az elmúlt egy évben teljesen „beszippantott” a fintech világ. Információ dömping van, amiből igyekszem az érdemi tartalmat kihalászni.

„Egy jó válogatáskazetta elkészítése olyan, mint a szakítás… Pokoli nehéz, és időigényes! Az első szám legyen dögös! Figyelemfelkeltő. Majd még egy kicsit emeljük a szintet, de csak egy nóta erejéig, nehogy túl hamar túllőjünk a célon! Rengeteg szabály van… Mindenesetre összeállítottam egy kazettát a fejemben…”*

 

…olyan nőkről a fintech világából, akik az elmúlt 1 évben inspiráltak ötletükkel, írásaikkal, vagy egyszerűen csak azzal, amit képviselnek, mert

 

„Szeretem azokat is, akik egy dallamot keresnek, egy dallamot, amely nem hagyja őket nyugodni, amely elvonja a figyelmüket – ezt a dallamot hallják a zihálásukban, amikor futnak a busz után vagy az ablaktörlőjük ritmusában, amikor mennek haza munka után.”*

 

Azok számára pedig, akik a téma boncolgatós része iránt érdeklődnek:

 

*Forrás: idézetek a „Pop, csajok, satöbbi” c. filmből

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!