FinTechShow-7.0

Új adatlopás elleni védelem költözött az OTP internet- és mobilbankba. Azonnali segítség a megtévesztett ügyfeleknek

Szerző: | 2023. 04. 12. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Adatlopás gyanúja esetén az OTP internet- és mobilbank új funkciója egy kattintással letiltja a belépést, így, ha fennáll a veszély, hogy a belépési adatok adathalászok kezébe kerülhettek, illetéktelenek nem tudnak hozzáférni a számlákhoz (például egyenleget nézni vagy utalni) az OTP InternetBankban és az OTP MobilBankban.

A bűnözők egyre változatosabb módszerekkel érik el, hogy az óvatlan vagy gyanútlan ügyfelek saját maguk adják meg az adathalászoknak azokat az érzékeny adatokat, amelyekkel aztán internetbanki fiókjukba belépve, a csalók pillanatok alatt teljesen le tudják üríteni az áldozatok számláit, ellopva sokszor akár egy élet megtakarításait.

„Olyan esetekben, amikor fennáll a veszélye annak, hogy a belépési adatokat adathalászok szerezhették meg, a gyors intézkedés, az azonnali beavatkozás lehetősége szó szerint kincset érhet”

-írja az OTP Bank.

Új internet- és mobilbanki funkció segít védekezni az adathalászok ellen

Az OTP Bank új internet- és mobilbanki funkciója az ilyen esetekben siet gyorsan és hatékonyan az ügyfelek segítségére: ha arra gyanakodnak, hogy belépési adataikat adathalász csalók szerezték meg, mostantól egy kattintással letiltható a belépés, így megakadályozható, hogy a bűnözők ellopják, tovább utalják saját maguknak az áldozat számláján lévő pénzt.

A letiltást követően értelemszerűen a számla jogos tulajdonosa sem fog tudni belépni az internet- vagy mobilbankjába, azonban a bank telefonos ügyfélszolgálatán vagy személyesen bármelyik OTP Bank fiókban a hozzáférés később bármikor újra aktiválható.

A számlá(k)hoz tartozó bankkártyá(k) továbbra is használhatóak maradnak.

„Az OTP Bankban a bankszámlákon teljes biztonságban van a pénz, amíg az ügyfelek gyanútlanul vagy óvatlanságból nem adnak hozzáférést másnak az internet- és mobilbanki érzékeny belépési adatokhoz. Sajnos még a legtudatosabb ügyfeleket is megtéveszthetik a csalók.

Ha fennáll a veszélye, hogy adatlopás történt, azt ajánljuk felhasználóinknak, hogy éljenek a letiltási lehetőséggel. Kérjük, azt azonban gondolják át a letiltás előtt, hogy valóban az internet- és mobilbank belépéshez használt adataikat adták-e ki az elkövetőknek, nem pedig a bankkártya-adataikat.

Ha a csalók bankkártya adatokat szereztek meg, akkor ne az internet- és mobilbank belépést tiltsák le, hanem az InternetBankban vagy a MobilBank „Kártyáim” menüpontjában a bankkártyáikat.”

Kökény-Majer Anita

OTP Bank digitális szolgáltatásainak fejlesztéséért felelős vezetője

Az új funkció mostantól elérhető minden OTP InternetBank és OTP MobilBank felhasználó részére, a Beállítások menüpontban az OTP internet- és mobilbank belépés letiltása lehetőséget választva.

Biró Gabriella

Előadás: Aktuális fraud- és kiberfenyegetettségi trendek felügyeleti szemmel

Biró Gabriella, MNB, főosztályvezető

PayTechShow 4.0: „Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

[OTP Bank sajtó] | Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group Kft.
BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!