BankTechShow

Új adatlopás elleni védelem költözött az OTP internet- és mobilbankba. Azonnali segítség a megtévesztett ügyfeleknek

Szerző: | 2023. 04. 12. | Digitális pénzügyek, Hazai digitális bankolás, Összes hír

Adatlopás gyanúja esetén az OTP internet- és mobilbank új funkciója egy kattintással letiltja a belépést, így, ha fennáll a veszély, hogy a belépési adatok adathalászok kezébe kerülhettek, illetéktelenek nem tudnak hozzáférni a számlákhoz (például egyenleget nézni vagy utalni) az OTP InternetBankban és az OTP MobilBankban.

A bűnözők egyre változatosabb módszerekkel érik el, hogy az óvatlan vagy gyanútlan ügyfelek saját maguk adják meg az adathalászoknak azokat az érzékeny adatokat, amelyekkel aztán internetbanki fiókjukba belépve, a csalók pillanatok alatt teljesen le tudják üríteni az áldozatok számláit, ellopva sokszor akár egy élet megtakarításait.

„Olyan esetekben, amikor fennáll a veszélye annak, hogy a belépési adatokat adathalászok szerezhették meg, a gyors intézkedés, az azonnali beavatkozás lehetősége szó szerint kincset érhet”

-írja az OTP Bank.

Új internet- és mobilbanki funkció segít védekezni az adathalászok ellen

Az OTP Bank új internet- és mobilbanki funkciója az ilyen esetekben siet gyorsan és hatékonyan az ügyfelek segítségére: ha arra gyanakodnak, hogy belépési adataikat adathalász csalók szerezték meg, mostantól egy kattintással letiltható a belépés, így megakadályozható, hogy a bűnözők ellopják, tovább utalják saját maguknak az áldozat számláján lévő pénzt.

A letiltást követően értelemszerűen a számla jogos tulajdonosa sem fog tudni belépni az internet- vagy mobilbankjába, azonban a bank telefonos ügyfélszolgálatán vagy személyesen bármelyik OTP Bank fiókban a hozzáférés később bármikor újra aktiválható.

A számlá(k)hoz tartozó bankkártyá(k) továbbra is használhatóak maradnak.

„Az OTP Bankban a bankszámlákon teljes biztonságban van a pénz, amíg az ügyfelek gyanútlanul vagy óvatlanságból nem adnak hozzáférést másnak az internet- és mobilbanki érzékeny belépési adatokhoz. Sajnos még a legtudatosabb ügyfeleket is megtéveszthetik a csalók.

Ha fennáll a veszélye, hogy adatlopás történt, azt ajánljuk felhasználóinknak, hogy éljenek a letiltási lehetőséggel. Kérjük, azt azonban gondolják át a letiltás előtt, hogy valóban az internet- és mobilbank belépéshez használt adataikat adták-e ki az elkövetőknek, nem pedig a bankkártya-adataikat.

Ha a csalók bankkártya adatokat szereztek meg, akkor ne az internet- és mobilbank belépést tiltsák le, hanem az InternetBankban vagy a MobilBank „Kártyáim” menüpontjában a bankkártyáikat.”

Kökény-Majer Anita

OTP Bank digitális szolgáltatásainak fejlesztéséért felelős vezetője

Az új funkció mostantól elérhető minden OTP InternetBank és OTP MobilBank felhasználó részére, a Beállítások menüpontban az OTP internet- és mobilbank belépés letiltása lehetőséget választva.

Biró Gabriella

Előadás: Aktuális fraud- és kiberfenyegetettségi trendek felügyeleti szemmel

Biró Gabriella, MNB, főosztályvezető

PayTechShow 4.0: „Mi kerül a szupertárcába?” | 2023. április 20.

[OTP Bank sajtó] | Címlapfotó: stock.adobe.com | Licenc: FinTech Group Kft.
BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!