PayTechShow 4.0

Új azonosítási rendszer indult a Meta Horizon World-ben

Szerző: | 2022. 09. 09. | Összes hír, web3

PayTechShow 4.0

A Meta virtuális valóság rendszerébe eddig a Facebook és Instagram fiókjuk azonosítóival jelentkezhettek be a felhasználók. A Meta most bevezette a Meta-fiókot és a Meta Horizon Profilt, miután a közösségi média fiókok metaverzumban történő használatával kapcsolatban adatvédelmi aggályok merültek fel. Az új azonosítási rendszer fokozatosan felváltja a közösségi média fiókokkal történő bejelentkezést a Meta virtuális világában, a Horizon World-ben.

Meta-fiók és Meta Horizon Profil

A Meta VR eszközök új felhasználóinak, valamint azoknak, akik az Oculus fiókjukat korábban összevonták a Facebook fiókjukkal, mostantól Meta-fiókot kell regisztrálniuk a VR eszközökbe történő bejelentkezéshez és a megvásárolt alkalmazások menedzseléséhez. A Meta-fiók létrehozásához az Oculus alkalmazás és a VR fejhallgató legújabb szoftver verziójával kell rendelkezni.

Az e-mail címmel történő regisztráció mellett a vállalat engedélyezi a felhasználóknak, hogy Facebook- vagy Instagram-fiókjukkal hozzanak létre Meta-fiókot. Ha egy felhasználó úgy dönt, hogy a Meta-fiókját a személyes közösségi média fiókjával hozza létre, akkor a háttérrendszerben (“Accounts Center”) megtörténik a két fiók összekapcsolása.

A Meta-fiók regisztrációját követően a Meta Horizon Profil létrehozása is szükséges, amely az Oculus fiókot váltja fel. A VR rendszerben ez lesz a felhasználó közösségi média profilja. Ez a profil tartalmaz minden avatarral kapcsolatos információt, továbbá az adatvédelmi beállításokat és kapcsolatokat a VR rendszerben.

A jelenleg Oculus fiókkal rendelkező felhasználók 2023. január 1-ig használhatják a meglévő fiókjukat bejelentkezésre.

A Meta az Oculus profil adatait átmásolja az újonnan létrehozott Meta Horizon profilba, így a felhasználók az új azonosítási rendszerre történő átállást követően is hozzáférnek a korábbi VR-vásárlásokhoz és letöltésekhez.

Bár nincs szükség a Meta-fiók és a közösségi média fiókok összekapcsolására, a közösségi média fiókkal történő regisztráció nagyobb felhasználói élményt nyújt – a társaság elmondása alapján – azáltal, hogy így a felhasználó például megoszthat élő közvetítéseket, üzeneteket küldhet és gyorsabban megtalálhatja a követőket.

A „Barátok” kifejezést a metaverzumban mostantól a „Követők” váltják fel – ezzel Instagram “érzést” adva a Horizon World platformnak.

Adatvédelmi beállítások a Meta Horizon Profilban

Az adatvédelemmel kapcsolatos aggályokra reagálva a Meta-fiókok három fajta adatvédelmi beállítási lehetőséget kínálnak a felhasználók számára, amelyek befolyásolják, hogy ki lehet a felhasználó követője, illetve láthatja annak aktivitását, státuszát. Ez alapján adott fiók lehet:

  • Mindenki számára nyitott”: ebben az esetben bárki, aki rátalál a felhasználóra és bejelöli, követheti a felhasználót és látni fogja az aktivitását.
  • Barátok és családtagok” számára nyitott: amikor a felhasználó kontrollálja, hogy ki követheti, de minden engedélyezett követő láthatja az aktivitását és státuszát. Illetve lehet
  • Solo”: amikor a felhasználó aktivitását, valamint azt, hogy a státusza “aktív” senki nem láthatja, függetlenül attól, hogy követője.

Ha egy felhasználó úgy dönt, hogy kihagyja az adatvédelmi beállítást a fiók létrehozásakor, alapértelmezetten a „Barátok és családtagok” mód kerül beállításra. A felhasználóknak lehetőségük lesz arra is, hogy Horizon-profiljukat privátként állítsák be. Ebben az esetben a felhasználó jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy adott személy a követője lehessen és lássa, hogy a felhasználó kiket követ, illetve őt kik követik. A 13 és 17 év közötti kiskorú felhasználók esetében az alapértelmezett beállítás a “privát” lesz.

Meta Pay ambíciók a metaverzumban

A Meta azt tervezi, hogy a nemrég Meta Pay-re keresztelt digitális tárcájának használatát kiterjeszti a metaverzumra is, megkönnyítve ezzel a digitális tárgyak, műalkotások és virtuális eseményekre szóló jegyek értékesítését.

„Minél könnyebben lehet tranzakciókat lebonyolítani, annál nagyobb a lehetőség az alkotók számára”

– mondta egy Facebook-bejegyzésben Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója.

A Metának a digitális tárcával a fizetéseken túlmutató ambíciói is vannak, amely a tervei szerint arra is alkalmas lesz, hogy igazolja egy adott virtuális áru tulajdonjogát, vagy a tárca tulajdonosát a metaverzumon belül.

A Meta Pay lehet az eszköz, hogy a metaverzumban mielőbb “beinduljon az élet”, a felhasználók közötti interakciók szaporodjanak és hosszabb távon a metaverzumok átjárhatók legyenek – véli Mark Zuckerberg.

Közzétette: Fintechzone – 2022. június 29., szerda

[Meta, TechCrunch, TechTarget] | Romain TALON – stock.adobe.com | Editorial | Licenc: FinTech Group

A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, a FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
fintechgroup.hu

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!