BankTechShow

Újabb koronavírus-szülte startup ötlet: a „Kollektíva” tarthatja életben a helyi mikro- és kisvállalkozásokat

Szerző: | 2020. 04. 15. | Hack The Crisis Hungary, Összes hír

Épp tíz napja zárult le a 48 órás ötletverseny és hackathon, a Hack The Crisis Hungary, amelyen több mint 800 magyar fejlesztő, mentor és szakértő 134 projektet dolgozott ki a koronavírus kihívásainak kezelésére. A Fővárosi Önkormányzat smart city különdíját elnyerő „Kollektíva: késleltetett értékesítési és szolgáltatási platform” a nehéz helyzetbe került helyi mikro- és kisvállalkozásokat tartaná életben. Pár héten belül elindulhat a szolgáltatás az egyik csapattag szerint.

2020. április 3-5. között került megrendezésre a Hack The Crisis Hungary 48 órás ötletverseny és hackathon azzal a céllal, hogy a fejlesztők olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek a koronavírus okozta nehéz helyzetben támogatják a kulcsfontosságú szakembereket, szervezeteket, közösségeket, illetve oktatási intézményeket.

A hétvégi megmérettetésen a zsűri az elkészült 134 projektből 12 projektet díjazott. A szervezők a nyertes projektek videóit itt tették elérhetővé

Kollektíva: késleltetett értékesítési és szolgáltatási platform

A Kollektíva elindításával a fejlesztőknek az volt a célja, hogy a jelenlegi vészhelyzetben egyáltalán nem működő, stagnáló és jelentős anyagi veszteséget elszenvedő vállalkozásoknak és az őket támogatni kívánó vásárlóközönségnek létrehozzanak egy közös támogató felületet.

A forgalomcsökkenés veszélyezteti a tulajdonosok, az alkalmazottak megélhetését és a teljes magyar gazdaságot. A Késleltetett Értékesítési és Szolgáltatási Platform non-profit módon kínál lehetőséget a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, hogy a felületen árut, vagy szolgáltatást kínáljon, még akkor is, ha jelenleg korlátokba ütközik az értékesítése.

A vásárló itt lemondhat az azonnali teljesítésről és egy jövőbeni időpontban kérheti a megrendelt, megvett javakat, szolgáltatásokat.

Kárrendezési alapot is létrehoznak

A Kollektíva felületen két dologra biztosítanak lehetőséget:

  • egyrészt a regisztráló mikro-, kis- és középvállalkozások és a közösségi támogatók között olyan szerződések születhetnek, ahol az azonnali fizetés mellett elhalasztott teljesítésre van lehetőség. A szerződések hitelesített tanúsítvánnyal ellátott okiratok lesznek, amelyek növelik az üzleti kapcsolatok megbízhatóságát a platformon.
  • Másrészt adományokkal és támogatásokkal kárrendezési alapot hoznak létre az esetleg meghiúsult szerződések kiváltására.

A felhasználók egyszerűen meghívhatják a platformra kedvenc szolgáltatójukat, vállalkozójukat, amivel egyfajta öngerjesztő közösségi folyamatot indíthatnak el.

Hamarosan indulhat a szolgáltatás

A Kollektíva weboldalon egyelőre csak a hírlevélre lehet feliratkozni, hogy időben értesíthessék az érdeklődőket az indulásról. Az egyik csapattaggal folytatott háttérbeszélgetésből a FinTechZone megtudta, pár héten belül elindulhat a szolgáltatás. Erről első kézből számolunk majd be.

Címlapfotó forrása: pixabay.com

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!