2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.04.15.

Újabb koronavírus-szülte startup ötlet: a „Kollektíva” tarthatja életben a helyi mikro- és kisvállalkozásokat

Szerző:

Kategóriák:

Épp tíz napja zárult le a 48 órás ötletverseny és hackathon, a Hack The Crisis Hungary, amelyen több mint 800 magyar fejlesztő, mentor és szakértő 134 projektet dolgozott ki a koronavírus kihívásainak kezelésére. A Fővárosi Önkormányzat smart city különdíját elnyerő „Kollektíva: késleltetett értékesítési és szolgáltatási platform” a nehéz helyzetbe került helyi mikro- és kisvállalkozásokat tartaná életben. Pár héten belül elindulhat a szolgáltatás az egyik csapattag szerint.

2020. április 3-5. között került megrendezésre a Hack The Crisis Hungary 48 órás ötletverseny és hackathon azzal a céllal, hogy a fejlesztők olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek a koronavírus okozta nehéz helyzetben támogatják a kulcsfontosságú szakembereket, szervezeteket, közösségeket, illetve oktatási intézményeket.

A hétvégi megmérettetésen a zsűri az elkészült 134 projektből 12 projektet díjazott. A szervezők a nyertes projektek videóit itt tették elérhetővé

Kollektíva: késleltetett értékesítési és szolgáltatási platform

A Kollektíva elindításával a fejlesztőknek az volt a célja, hogy a jelenlegi vészhelyzetben egyáltalán nem működő, stagnáló és jelentős anyagi veszteséget elszenvedő vállalkozásoknak és az őket támogatni kívánó vásárlóközönségnek létrehozzanak egy közös támogató felületet.

A forgalomcsökkenés veszélyezteti a tulajdonosok, az alkalmazottak megélhetését és a teljes magyar gazdaságot. A Késleltetett Értékesítési és Szolgáltatási Platform non-profit módon kínál lehetőséget a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, hogy a felületen árut, vagy szolgáltatást kínáljon, még akkor is, ha jelenleg korlátokba ütközik az értékesítése.

A vásárló itt lemondhat az azonnali teljesítésről és egy jövőbeni időpontban kérheti a megrendelt, megvett javakat, szolgáltatásokat.

Kárrendezési alapot is létrehoznak

A Kollektíva felületen két dologra biztosítanak lehetőséget:

  • egyrészt a regisztráló mikro-, kis- és középvállalkozások és a közösségi támogatók között olyan szerződések születhetnek, ahol az azonnali fizetés mellett elhalasztott teljesítésre van lehetőség. A szerződések hitelesített tanúsítvánnyal ellátott okiratok lesznek, amelyek növelik az üzleti kapcsolatok megbízhatóságát a platformon.
  • Másrészt adományokkal és támogatásokkal kárrendezési alapot hoznak létre az esetleg meghiúsult szerződések kiváltására.

A felhasználók egyszerűen meghívhatják a platformra kedvenc szolgáltatójukat, vállalkozójukat, amivel egyfajta öngerjesztő közösségi folyamatot indíthatnak el.

Hamarosan indulhat a szolgáltatás

A Kollektíva weboldalon egyelőre csak a hírlevélre lehet feliratkozni, hogy időben értesíthessék az érdeklődőket az indulásról. Az egyik csapattaggal folytatott háttérbeszélgetésből a FinTechZone megtudta, pár héten belül elindulhat a szolgáltatás. Erről első kézből számolunk majd be.

Címlapfotó forrása: pixabay.com

Címkék:
blank
blank