CIB Google Pay

CIB Google Pay

Újabb koronavírus-szülte startup ötlet: a „Kollektíva” tarthatja életben a helyi mikro- és kisvállalkozásokat

írta | 2020.04.15. | Hack The Crisis Hungary, Összes hír

hack the crisis hungary kollektiva

GIRO Fizetési kérelem

Épp tíz napja zárult le a 48 órás ötletverseny és hackathon, a Hack The Crisis Hungary, amelyen több mint 800 magyar fejlesztő, mentor és szakértő 134 projektet dolgozott ki a koronavírus kihívásainak kezelésére. A Fővárosi Önkormányzat smart city különdíját elnyerő „Kollektíva: késleltetett értékesítési és szolgáltatási platform” a nehéz helyzetbe került helyi mikro- és kisvállalkozásokat tartaná életben. Pár héten belül elindulhat a szolgáltatás az egyik csapattag szerint.

2020. április 3-5. között került megrendezésre a Hack The Crisis Hungary 48 órás ötletverseny és hackathon azzal a céllal, hogy a fejlesztők olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek a koronavírus okozta nehéz helyzetben támogatják a kulcsfontosságú szakembereket, szervezeteket, közösségeket, illetve oktatási intézményeket.

A hétvégi megmérettetésen a zsűri az elkészült 134 projektből 12 projektet díjazott. A szervezők a nyertes projektek videóit itt tették elérhetővé

Kollektíva: késleltetett értékesítési és szolgáltatási platform

A Kollektíva elindításával a fejlesztőknek az volt a célja, hogy a jelenlegi vészhelyzetben egyáltalán nem működő, stagnáló és jelentős anyagi veszteséget elszenvedő vállalkozásoknak és az őket támogatni kívánó vásárlóközönségnek létrehozzanak egy közös támogató felületet.

A forgalomcsökkenés veszélyezteti a tulajdonosok, az alkalmazottak megélhetését és a teljes magyar gazdaságot. A Késleltetett Értékesítési és Szolgáltatási Platform non-profit módon kínál lehetőséget a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, hogy a felületen árut, vagy szolgáltatást kínáljon, még akkor is, ha jelenleg korlátokba ütközik az értékesítése.

A vásárló itt lemondhat az azonnali teljesítésről és egy jövőbeni időpontban kérheti a megrendelt, megvett javakat, szolgáltatásokat.

Kárrendezési alapot is létrehoznak

A Kollektíva felületen két dologra biztosítanak lehetőséget:

  • egyrészt a regisztráló mikro-, kis- és középvállalkozások és a közösségi támogatók között olyan szerződések születhetnek, ahol az azonnali fizetés mellett elhalasztott teljesítésre van lehetőség. A szerződések hitelesített tanúsítvánnyal ellátott okiratok lesznek, amelyek növelik az üzleti kapcsolatok megbízhatóságát a platformon.
  • Másrészt adományokkal és támogatásokkal kárrendezési alapot hoznak létre az esetleg meghiúsult szerződések kiváltására.

A felhasználók egyszerűen meghívhatják a platformra kedvenc szolgáltatójukat, vállalkozójukat, amivel egyfajta öngerjesztő közösségi folyamatot indíthatnak el.

Hamarosan indulhat a szolgáltatás

A Kollektíva weboldalon egyelőre csak a hírlevélre lehet feliratkozni, hogy időben értesíthessék az érdeklődőket az indulásról. Az egyik csapattaggal folytatott háttérbeszélgetésből a FinTechZone megtudta, pár héten belül elindulhat a szolgáltatás. Erről első kézből számolunk majd be.

Címlapfotó forrása: pixabay.com

Itt követhetsz minket:

BUPA

BUPA
Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

GOOGLE PAY A CIB BANKNÁL

CIB Bank, Google Pay
Fizessen egyszerűen és biztonságosan a Google Pay használatával!

WEBINÁRIUM: FIZETÉSI KÉRELEM

GIRO, Fizetési Kérelem, webinárium
2021. december 14-én a GIRO Zrt. és a FinTechZone közös webináriumán górcső alá vesszük a fizetési kérelem terjedését segítő új eszközöket.

BUPA: PÉNZÜGYI ASSZISZTENS

BUPA
Ismerd meg vállalkozásod teljes értékű pénzügyi asszisztensét, a BUPA-t.

KIBERBIZTONSÁG

clico paloalto networks it-biztonsag
A FinTechShow résztvevőinek díjmentes fenyegetettségi felmérést ajánlott fel a Palo Alto Networks.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.