2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2020.04.05.

134 projekt 48 óra alatt a koronavírus ellen! Sikeresen lezárult a Hack The Crisis Hungary

Szerző:

Kategóriák:

Lezárult a 48 órás online ötletverseny és hackathon, a Hack The Crisis Hungary. A versenyre több mint 800 magyar fejlesztő, mentor és szakértő regisztrált azzal a céllal, hogy olyan prototípusokkal, megoldásokkal álljanak elő, amelyek választ adnak a koronavírus járvány kihívásaira, hasznosak az életmentésre, közösségek és vállalkozások támogatására, valamint az oktatás digitalizálására. Voltak olyan magyar résztvevők is, akik az Egyesült Királyságból, Luxemburgból, Dániából, vagy épp az Egyesült Államokból csatlakoztak a hétvégi online versenyhez.

A projektek között találkoztunk pénzügyi megoldásokkal is, például az alapítványok, kisvállalkozások számára segítséget nyújtó malacpersely projekttel, a hiteltörlesztési moratóriumhoz kapcsolódó kalkulátorral, a kisvállalkozások online hitelhez jutását segítő megoldással, valamint a készpénzes tranzakciókat kiváltó azonnali fizetési mobiltárcával.

Értékelési szempontok és díjak

A csapatoknak az elkészült projekteket bemutató 2 perces videókat vasárnap délig kellett benyújtaniuk a Save Life, Save Community, Save Small Businesses és Save Education kategóriákban. A megadott határidőig 134 csapat nyújtott be projektet, amelyek közül a zsűri kiválasztotta az 5 legjobb megoldást az alábbi értékelési szempontok alapján: innovativitás, megvalósíthatóság és a társadalomra gyakorolt lehetséges hatás.

A TOP5 megoldás egyenként 700.000 forint díjazásban részesül a pénzdíjat felajánló partnereknek köszönhetően: Docler, OTP Mobil, ITSH, Telekom és T-Systems, Janssen. Ezenkívül minden kategóriagyőztes számára összesen 500.00 forintot (projektenként 125.000 forintot) ajánlott fel a R34DY (Hetényi Márk).

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Digitális Jólét Program védnökként csatlakozott a Hack The Crisis Hungary kezdeményezéshez. Ennek keretében Digitális Összefogás különdíjjal jutalmazta mind a négy versenykategóriában az általa választott pályázatokat. A díj keretében minden nyertes csapat 800 ezer forintos innovációs megbízást kap a projektötlet bemutatásához, ezenkívül pedig jelentős értékű mentorálást is.

Emellett 8 inkubációs partner is felajánlott támogatást az általuk kiválasztott legjobb projekt részére. Inkubációs program felajánlók: Start IT @K&H, Day One Capital, Oxo Holdings, MKB Fintechlab, Impact Hub, Hiventures, Design Terminal, Budapest Önkormányzat.

Íme, a Hack The Crisis Hungary legjobb projektjei versenykategóriánként.

Mit takarnak az egyes versenykategóriák?

  • Save Life: A koronavírus egészségügyi következményei miatt egyre többen kerülnek kórházba. Segítsetek az ott dolgozóknak vagy a még egészségeseknek, hogy ne kapják el a vírust!
  • Save Community: A járvány lassításához elengedhetetlen a társadalmi érintkezés minimálisra csökkentése. Emiatt a közösségek eltávolodhatnak egymástól. Segítsetek online megoldások kialakításában!
  • Save Small Businesses: A gazdasági válság kibontakozóban van, néhány szektorban már jelentős visszaesés tapasztalható. Segítsetek olyan megoldások kialakításával, amelyek a túlélést, újjáépítést támogatják!
  • Save Education: A napokban a hagyományos, tantermi oktatást felváltotta a digitális oktatás. A gyors átállás nagy terhet ró a tanárokra, diákokra. Segítsetek nekik az átállásban!

Hack The Crisis Hungary legjobb projektjei

Save Life

#1 hely: Covibed – Digitális betegágy nyilvántartás

YouTube video:

Save Community

Cognitive Creators – NoCrowd (Tömegfeltérképezés)

NoCrowd alkalmazás segít feltérképezni a boltban lévők számát. Cél: Magyarország hivatalos közösségi távolságtartás alkalmazásává váljon.

Save Small Businesses

eKofa – Rugalmas termelői értékesítési rendszer.

Azoknak segítenek, akik helyi terméket állítanak elő és akik helyi terméket szeretnének fogyasztani.

Web: eKofa.hu

Save Education

Kisiskola.hu – Az első magyar digitális tanító

Web: Kisiskola.hu

YouTube video:

Hack The Crisis Hungary különdíjak

Save Life

Cursos Insight – DokiVideo alkalmazás

Orvosi vizsgálat otthonról. Web: dokivideo.cursorinsight.com

YouTube video:

Save Community

Wexo System – Pandamic

Digitális társ (Panda) a felhasználóknak. Hasznos tanácsokkal lát el minket abban, hogy sikeresen kezelhessük az izolációt.

Save Small Businesses

Budapest Innovation Group – Val U

YouTube video:

Save Education

eTanterem – Hozzunk létre virtuális tantermet

Web: etanterem.hu

Digitális Összefogás Díj

Szintézis-Net – ViszemNeked.hu

Web: ViszemNeked.hu

Ericsson AI különdíj

Projekt: Matek feladat Generátor

Főpolgármesteri Hivatal különdíja

Tixa Hungary – Kollektíva: késleltetett értékesítési és kapcsolattartási platform

EIT Health InnoStarts különdíja

Save Life kategóriában: Team Discover

YouTube video:

Címlapfotó: Hack The Crisis Hungary “A hősök Ti vagytok” montage

Címkék:
blank