Díjnyertes egészségügyi videós alkalmazást rakott össze a magyar fintech startup

írta | 2020.04.07. | Hack The Crisis Hungary, Összes hír

hack the crisis hungary cursor insight
Fintechshow 6.0

Krónikus betegek kezelését segítő videós alkalmazás nyerte a hétvégén rendezett Hack The Crisis Hungary ötletversenyen az Innovációs és Technológiai Minisztérium különdíját. A magyar csapat idén bekerült Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége közé is, a HUNFINTECH 20/20-ba, amit április végén publikál a FinTechZone.

A Cursor Insight, a mozgások mesterséges intelligencia alapú elemzésével foglalkozó brit-magyar cég  nyerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium különdíját a „Hack The Crisis Hungary” elnevezésű ötletversenyen és hackathonon.

A 2020. április 3-5. között megrendezett 48 órás versenyen 134 csapat állt rajtvonalhoz négy kategóriában: Save Life, Save Community, Save Small Businesses és Save Education.

“Technológiai startupként fontosnak tartottuk kivenni részünket a koronavírus-járvány által okozott példátlan kihívások megoldásában. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a vasárnapi eredményhirdetésen az egészségügyi kategóriában a dokivideo nevű projektünk nyerte meg az ITM különdíját”

– mondta el Zelczer Tamás, a Cursor Insight cégvezetője.

A krónikus betegeket segítené a dokivideo

A dokivideo ötletét az a felismerés adta, hogy a koronavírus-veszély miatt a krónikus betegek számára szinte lehetetlenné váltak a személyes orvosi vizsgálatok. A telefonos és Skype-os konzultációk nem hatékonyak, előzetes egyeztetést igényelnek és gyakoriak a technikai problémák.

Személyes egészségügyi adataink védelme nem biztosított, ha azokat emailen és chat programokban továbbítjuk.

A dokivideo használatával a betegek saját otthonukban, időpont egyeztetése nélkül is végrehajthatják az orvosuk által videón rögzített gyakorlatokat.

Mozgásszervi problémákkal küzdők és fizioterápiát igénylők számára

A dokivideo-val orvosként távolról felügyelhetjük Parkinson-kóros, Szklerózis Multiplexes, reumás vagy más mozgásszervi problémával küzdő, illetve fizioterápiát igénylő betegünk kezelését.

Számítógép előtt ülve egyetlen kattintással felvehetjük videóra a betegnek szánt instrukciókat. Betegként az előírt vizsgálat közeledtével sms-t kapunk, a vizsgálati gyakorlatokat pedig egy számunkra megfelelő időpontban, otthonunk kényelméből végezhetjük el.

Az orvosok a betegek által rögzített videókat bárhol és bármikor megtekinthetik. Az időrendben eltárolt videók és feljegyzések segítik a terápia sikerességének megítélését. Az érzékeny egészségügyi információt tartalmazó videókat biztonságos, zárt rendszer továbbítja és tárolja.

Mesterséges intelligencia segíti a mozgásmintázatok kiértékelését

A megtisztelő elismerés és számos orvos korai pozitív visszajelzése arra ösztönöz minket, hogy a dokivideo fejlesztését gőzerővel folytassuk annak érdekében, hogy megkönnyítsük a krónikus betegek telemedicinás kezelését a rendkívüli helyzet alatt és azt követően is.

Terveink szerint a végleges alkalmazásban világverseny-győztes mozgáselemző technológiánk is szerepet kap.

A betegek videón és érintőképernyőn rögzített mozgásait a deep learning alapú mozgáselemző algoritmusunk ellenőrzi, és a betegségekre jellemző mozgásmintázatokat is kiértékeli. Ezáltal a kezelőorvosok munkáját egy hatékony eszközzel tudjuk segíteni

– mondta Zelczer Tamás, a Cursor Insight cégvezetője.

Április végén bemutatjuk, melyik 20 magyar fintech megoldás került a Magyar FinTech Bookba, a HUNFINTECH 20/20 kiadványba. Részletek itt.

Címlapfotó forrása: Cursor Insight

Fintechshow 6.0
Fintechshow 6.0

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

FINTECHSHOW 6.0

fintech fintechshow
Bankokból tech cégek? Kódban a jövőnk? A pénzügyi szektor aktuális digitális kérdései és a legújabb hazai fintech megoldások a hatodik FinTechShow-n.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!