Díjnyertes egészségügyi videós alkalmazást rakott össze a magyar fintech startup

írta | 2020.04.07. | Hack The Crisis Hungary, Összes hír

kh webinarium

Krónikus betegek kezelését segítő videós alkalmazás nyerte a hétvégén rendezett Hack The Crisis Hungary ötletversenyen az Innovációs és Technológiai Minisztérium különdíját. A magyar csapat idén bekerült Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége közé is, a HUNFINTECH 20/20-ba, amit április végén publikál a FinTechZone.

A Cursor Insight, a mozgások mesterséges intelligencia alapú elemzésével foglalkozó brit-magyar cég  nyerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium különdíját a „Hack The Crisis Hungary” elnevezésű ötletversenyen és hackathonon.

A 2020. április 3-5. között megrendezett 48 órás versenyen 134 csapat állt rajtvonalhoz négy kategóriában: Save Life, Save Community, Save Small Businesses és Save Education.

“Technológiai startupként fontosnak tartottuk kivenni részünket a koronavírus-járvány által okozott példátlan kihívások megoldásában. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a vasárnapi eredményhirdetésen az egészségügyi kategóriában a dokivideo nevű projektünk nyerte meg az ITM különdíját”

– mondta el Zelczer Tamás, a Cursor Insight cégvezetője.

A krónikus betegeket segítené a dokivideo

A dokivideo ötletét az a felismerés adta, hogy a koronavírus-veszély miatt a krónikus betegek számára szinte lehetetlenné váltak a személyes orvosi vizsgálatok. A telefonos és Skype-os konzultációk nem hatékonyak, előzetes egyeztetést igényelnek és gyakoriak a technikai problémák.

Személyes egészségügyi adataink védelme nem biztosított, ha azokat emailen és chat programokban továbbítjuk.

A dokivideo használatával a betegek saját otthonukban, időpont egyeztetése nélkül is végrehajthatják az orvosuk által videón rögzített gyakorlatokat.

Mozgásszervi problémákkal küzdők és fizioterápiát igénylők számára

A dokivideo-val orvosként távolról felügyelhetjük Parkinson-kóros, Szklerózis Multiplexes, reumás vagy más mozgásszervi problémával küzdő, illetve fizioterápiát igénylő betegünk kezelését.

Számítógép előtt ülve egyetlen kattintással felvehetjük videóra a betegnek szánt instrukciókat. Betegként az előírt vizsgálat közeledtével sms-t kapunk, a vizsgálati gyakorlatokat pedig egy számunkra megfelelő időpontban, otthonunk kényelméből végezhetjük el.

Az orvosok a betegek által rögzített videókat bárhol és bármikor megtekinthetik. Az időrendben eltárolt videók és feljegyzések segítik a terápia sikerességének megítélését. Az érzékeny egészségügyi információt tartalmazó videókat biztonságos, zárt rendszer továbbítja és tárolja.

Mesterséges intelligencia segíti a mozgásmintázatok kiértékelését

A megtisztelő elismerés és számos orvos korai pozitív visszajelzése arra ösztönöz minket, hogy a dokivideo fejlesztését gőzerővel folytassuk annak érdekében, hogy megkönnyítsük a krónikus betegek telemedicinás kezelését a rendkívüli helyzet alatt és azt követően is.

Terveink szerint a végleges alkalmazásban világverseny-győztes mozgáselemző technológiánk is szerepet kap.

A betegek videón és érintőképernyőn rögzített mozgásait a deep learning alapú mozgáselemző algoritmusunk ellenőrzi, és a betegségekre jellemző mozgásmintázatokat is kiértékeli. Ezáltal a kezelőorvosok munkáját egy hatékony eszközzel tudjuk segíteni

– mondta Zelczer Tamás, a Cursor Insight cégvezetője.

Április végén bemutatjuk, melyik 20 magyar fintech megoldás került a Magyar FinTech Bookba, a HUNFINTECH 20/20 kiadványba. Részletek itt.

Címlapfotó forrása: Cursor Insight

kh webinarium

kh webinarium

Itt követhetsz minket:

Tudósítás

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit
A FinTechZone.hu kiadója a FinTech Group Kft.

WEBINÁRIUM

KH webinarium
Mit hoz a jövő? Hogyan alakítják át az újabb és újabb innovációk a pénzügyeinket, a munka világát, a környezetünket vagy akár a táplálkozásunkat?

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI TÉRKÉP

“elektronikus fizetesi terkep
Betekintést adunk az elektronikus fizetési piac átalakulásába, az új fizetési megoldások világába.

HUNFINTECH 20/20

“HUNFINTECH FINTECH BOOK
A Magyar FinTech Book: A 20 legígéretesebb magyar fintech.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!

Azonnali Fizetési Megoldások

“simplepay azonnali fizetési kiadvanyok
Új lehetőségek az elektronikus fizetésben. Azonnali fizetési megoldások kereskedőknek, bankoknak, technikai aggregátoroknak.