2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2017.02.21.

5 fintech kütyü, amit anyukád is használna

Szerző:

Kategóriák:

A fintech guruk legnagyobb kihívása nemcsak a bankok „legyőzése”, hanem talán szüleink megszólítása is, akiknek hiába van okostelefonjuk, rendszerint offline intéznek mindent: készpénzzel fizetnek, bankban utalnak, postán csekkeznek. Összeszedtünk Kitaláltunk hát néhány fintech megoldást, amiket akár az X-en túli generáció is örömmel használna. 

Crazy-fintech-min

A FinTechZone-nál azokat a 21. századi pénzügyi megoldásokat keressük, amelyektől neked egyszerűbb, jobb és gyorsabb lesz a pénzeddel bánni. Erre keresünk és hozunk példákat itthonról és a nagyvilágból. És erről szól majd a FinTechShow is áprilisban.

Az alábbi 5 fintech kütyü pedig azoknak szól, akik nehezen adják fel a 20. század berögzült szokásait, ezért ezen megoldások jelentősen megkönnyíthetnék a belépést a 21. századi fintech alkalmazások birodalmába. Már ha léteznének ilyenek.

 

1) E-pillow

A párnacihában tartott pénz már a múlté. Ha otthon akarod tartani a pénzedet, ráadásul okosabban és biztonságosabban, mint egy bankban, válaszd az e-párnát. A speciális huzattal ellátott párna megmondja, mennyi pénzt tárolsz épp benne, valamint havi értesítőt küld az e-mail címedre, hogy ezen idő alatt melyik bankban kamatozott volna a legtöbbet a pénzed. Az e-párnában tárolt bankóidat retinaszkennerrel és ujjlenyomat-olvasóval ellátott biztonsági rendszer védi, valamint egy beépített GPS segítségével könnyen megtalálod, ha lomtalanításkor véletlenül kidobnád a megtakarításodat a párnával együtt.

pilow fintechshow

 

2) iJar

Nem kell mindig nagy címleteket magaddal vinned vásárláskor. Olykor pár száz forint is elég apróban. Ebben segít az iJar, ami nem más, mint egy okos befőttes üveg. Beépített érzékelőivel mindig tudja, mennyi apró van nála, így nálad is. Sőt, GPS-ének köszönhetően azt is tudja, milyen boltban vagy éppen, és már elő is készíti számodra a megfelelő összeget és címletet.

fintechshow

 

3) AllCoin

A Bluetooth-os AllCoinnal a borravaló adás 21. századába érkezel meg. A csuklódra erősíthető digitális pénzadóval bárhol jattolhatsz: étteremben, benzinkúton, a pizzafutárnak, de még a templomban is fizetheted ezzel a perselypénzt. A 200 forintos nagyságú készülékkel akár még bitcoint is dobhatsz egy utcai zenésznek, ha neki is van hasonló eszköze. A telefonod mobilnetes hálózatát használó kütyü egy virtuális pénztárca, ahonnan éppen olyan pénznemet ránthatsz elő, amilyennel fizetnél.

fintechshow

 

4) e-check-3D-printer

Tudjuk, hogy fétised a postán való sorban állás, még akkor is, ha már magad előtt is cikinek érzed. Akkor válaszd ezt a megoldást, amellyel többet nem kell szégyenkezve számot tépned. Az e-check 3D printer egy kicsi, a zsebedben is elférő készülék. Az elektronikusan megküldött csekkeket képes fogadni, majd ki is nyomtatja azt neked 3D-ben. Így egyszerre élvezheted a sorban állást és csekkbefizetést, és egyszerre érezheted magad a 21. század okoseszközeit használó cool arcnak. Na?

3D-printer

5) Share A Friend for Things

Ötödik alkalmazásunk a sharing economy csoportba tartozik, mert valóban valódi közösségi szolgáltatás ez. Ha pénzre van szükséged, ezen app segítségével megtalálod, melyik barátod van a legközelebb egy ATM-hez. Az appon keresztül leküldheted, hogy vegyen fel neked egy X összeget az automatából, majd vigye oda ahhoz a barátodhoz, aki az általad kiválasztott üzlethez lakik közel. A pénzt neki adva a kettes számú barát megveszi a számodra szükséges dolgokat, majd eljuttatja hozzád a megrendelt terméket. Mi ez, ha nem a 21. század, a közösségi média és a fintechség összekapcsolása? Na, ugye.

Ha ezeknél sokkal komolyabb és a világot nagyobb mértékben befolyásoló hazai fejlesztésekre, szolgáltatásokra vagy kíváncsi, akkor gyere el április 11-én az első magyar FinTechShow-ra!

 

Címkék:
blank
blank