BankTechShow

A fintech guru, aki szereti „challenge”-elni a bankokat. Áprilisban a FinTechShow-n!

Szerző: | 2017. 02. 20. | FinTechShow, Összes hír

Saját elmondása szerint ritkán hívják panel beszélgetésekbe moderátornak, mert túlságosan is szeret nehéz kérdéseket feltenni a bankoknak. Ő Devie Mohan, a következő femtech a listámon, aki több szempontból is üdítő, új ismeretség a számomra. Áprilisban személyesen is találkozhatunk Vele a FinTechShow-n!

 

A „jófej” fintech guru

Tavaly, az év utolsó napjaiban állítottam össze azoknak a nőknek a listáját a fintech világából, akik az elmúlt évben inspiráltak írásaikkal, ötletükkel, vagy azzal, amit képviselnek. Ezekkel a nőkkel fel is vettem a kapcsolatot, mert szerettem volna a cikkeimbe egy-egy olyan „szösszenetet” is beépíteni, amit máshol még nem igazán olvashattunk. Devie volt az első, aki azóta is mindig kedvesen és gyorsan reagál, amikor egy-egy kérdéssel zaklatom.

 

Egy általános tévhit Indiával kapcsolatban

Devie indiai származású, így gyakran találkozik a nők elnyomásával kapcsolatos általános feltételezéssel / véleménnyel, amit azonban ő minden egyes alkalommal eloszlat. Indiában a nyelv, a kultúra és az életstílus nagyon különböző tud lenni az egyes országrészekben és ő például egy matriarchális közösségben (Kerala) nőtt fel. Kerala államban elmondása szerint az írni-olvasni tudók aránya 100%, több a nő, mint a férfi és több lány gyermeket adoptálnak, mint fiút.

BTW: Indiában az 5 legnagyobb bankból 4-nél női CEO van! Csekkoltam! Valóban így van! 🙂

Burnmark_1

 

Burnmark, a social média barát kutatócég

Devie a Burnmark cég társ-alapítója és CEO-ja. A Burnmark az első fintech piackutató cég Angliában. Látjuk, hogy fintech témában ömlenek ránk a hírek, az információ. Devie a Burnmark-ot – a FinLeap-pel együttműködve – azzal a céllal hozta létre tavaly szeptemberben, hogy a témában, a világon fellelhető temérdek információból kiszűrjék a pontos, megbízható és releváns adatokat, azt feldolgozva érdemi információ halmazt állítsanak össze bankok, befektetők, fintech start-up-ok számára.

Devie szerint a piackutatásnak is meg kell újulnia, az összeállított tanulmányokat új formában érdemes prezentálni. Ezt a megújulást ő úgy fogalmazta meg, hogy

„a piackutatásnak a közösségi médiában is eladhatónak kell lennie.”

 

Hogy milyen jellemzőkkel bír egy social média barát tanulmány? Könnyen emészthető („szórakoztató”), megosztható, vizuálisan beszédes.

Challenger_banking

Devie-ék eddig 2 tanulmányt raktak össze Insurtech és Challenger Banking témában. Februárban és márciusban 2 újabb fintech riport megjelenésére számíthatunk: Digital Wealth és Open Banking témában.

 

Keresd az igazi hangot!

Nagy népszerűségnek örvend a fintech téma, egyre többen beszélnek róla, ami csak akkor probléma, ha nem az érdemi tartalom, hanem a zaj növekszik ezzel arányosan. Azt gondolom, a LinkedIn-en is óvatosabban kellene bánni a „re-share” funkcióval. Én értem, hogy „network effect”, meg segíteni szeretnénk a megosztással, de így csak bosszankodom, amikor ugyanaz az információ 20-szor jelenik meg a hírfolyamomban, csak más bevezető szöveggel.

Egy blogger ajánlás Devie részéről: Pascal Bouvier

Devie_quote_2

 

FinTechShow2017: „Az okosabb pénzügyi világba!”

Nagyon örültem, amikor Devie elfogadta az előadói felkérést a FinTechShow 2017-re, mert több olyan kezdeményezésben is részt vesz, ami szerintem passzol a FinTechShow szellemiségéhez. Egy ilyen kezdeményezés például a Think Forward Initiative, ami egy több éves program, nemzetközi szakemberek részvételével. A program célja a pénzügyi döntéshozatal mögötti viselkedés elemzése, a választások okainak kutatása és ez alapján akcióterv összeállítása a fogyasztói döntések támogatása érdekében.

A fintech iránt érdeklődőknek egy bónusz kérdés: Melyik ország a legérdekesebb, amelyre érdemes figyelni?

Nem, nem UK és nem is Németország! Legalább is Devie nem ezeket az országokat mondta, amikor feltettem neki a kérdést. Törökország.

Hogy miért éppen Törökország? Gyere el és megtudhatod a FinTechShow 2017-en!

BankTechShow

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech
BankTechShow

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!