FinTechShow-7.0

A fintech guru, aki szereti „challenge”-elni a bankokat. Áprilisban a FinTechShow-n!

Szerző: | 2017. 02. 20. | FinTechShow, Összes hír

FinTechShow-7.0
BankTechShow | A jövő digitális bankja

Saját elmondása szerint ritkán hívják panel beszélgetésekbe moderátornak, mert túlságosan is szeret nehéz kérdéseket feltenni a bankoknak. Ő Devie Mohan, a következő femtech a listámon, aki több szempontból is üdítő, új ismeretség a számomra. Áprilisban személyesen is találkozhatunk Vele a FinTechShow-n!

 

A „jófej” fintech guru

Tavaly, az év utolsó napjaiban állítottam össze azoknak a nőknek a listáját a fintech világából, akik az elmúlt évben inspiráltak írásaikkal, ötletükkel, vagy azzal, amit képviselnek. Ezekkel a nőkkel fel is vettem a kapcsolatot, mert szerettem volna a cikkeimbe egy-egy olyan „szösszenetet” is beépíteni, amit máshol még nem igazán olvashattunk. Devie volt az első, aki azóta is mindig kedvesen és gyorsan reagál, amikor egy-egy kérdéssel zaklatom.

 

Egy általános tévhit Indiával kapcsolatban

Devie indiai származású, így gyakran találkozik a nők elnyomásával kapcsolatos általános feltételezéssel / véleménnyel, amit azonban ő minden egyes alkalommal eloszlat. Indiában a nyelv, a kultúra és az életstílus nagyon különböző tud lenni az egyes országrészekben és ő például egy matriarchális közösségben (Kerala) nőtt fel. Kerala államban elmondása szerint az írni-olvasni tudók aránya 100%, több a nő, mint a férfi és több lány gyermeket adoptálnak, mint fiút.

BTW: Indiában az 5 legnagyobb bankból 4-nél női CEO van! Csekkoltam! Valóban így van! 🙂

Burnmark_1

 

Burnmark, a social média barát kutatócég

Devie a Burnmark cég társ-alapítója és CEO-ja. A Burnmark az első fintech piackutató cég Angliában. Látjuk, hogy fintech témában ömlenek ránk a hírek, az információ. Devie a Burnmark-ot – a FinLeap-pel együttműködve – azzal a céllal hozta létre tavaly szeptemberben, hogy a témában, a világon fellelhető temérdek információból kiszűrjék a pontos, megbízható és releváns adatokat, azt feldolgozva érdemi információ halmazt állítsanak össze bankok, befektetők, fintech start-up-ok számára.

Devie szerint a piackutatásnak is meg kell újulnia, az összeállított tanulmányokat új formában érdemes prezentálni. Ezt a megújulást ő úgy fogalmazta meg, hogy

„a piackutatásnak a közösségi médiában is eladhatónak kell lennie.”

 

Hogy milyen jellemzőkkel bír egy social média barát tanulmány? Könnyen emészthető („szórakoztató”), megosztható, vizuálisan beszédes.

Challenger_banking

Devie-ék eddig 2 tanulmányt raktak össze Insurtech és Challenger Banking témában. Februárban és márciusban 2 újabb fintech riport megjelenésére számíthatunk: Digital Wealth és Open Banking témában.

 

Keresd az igazi hangot!

Nagy népszerűségnek örvend a fintech téma, egyre többen beszélnek róla, ami csak akkor probléma, ha nem az érdemi tartalom, hanem a zaj növekszik ezzel arányosan. Azt gondolom, a LinkedIn-en is óvatosabban kellene bánni a „re-share” funkcióval. Én értem, hogy „network effect”, meg segíteni szeretnénk a megosztással, de így csak bosszankodom, amikor ugyanaz az információ 20-szor jelenik meg a hírfolyamomban, csak más bevezető szöveggel.

Egy blogger ajánlás Devie részéről: Pascal Bouvier

Devie_quote_2

 

FinTechShow2017: „Az okosabb pénzügyi világba!”

Nagyon örültem, amikor Devie elfogadta az előadói felkérést a FinTechShow 2017-re, mert több olyan kezdeményezésben is részt vesz, ami szerintem passzol a FinTechShow szellemiségéhez. Egy ilyen kezdeményezés például a Think Forward Initiative, ami egy több éves program, nemzetközi szakemberek részvételével. A program célja a pénzügyi döntéshozatal mögötti viselkedés elemzése, a választások okainak kutatása és ez alapján akcióterv összeállítása a fogyasztói döntések támogatása érdekében.

A fintech iránt érdeklődőknek egy bónusz kérdés: Melyik ország a legérdekesebb, amelyre érdemes figyelni?

Nem, nem UK és nem is Németország! Legalább is Devie nem ezeket az országokat mondta, amikor feltettem neki a kérdést. Törökország.

Hogy miért éppen Törökország? Gyere el és megtudhatod a FinTechShow 2017-en!

BankTechShow | A jövő digitális bankja
BankTechShow 1.0 | A jövő digital bankja

A fintechzone.hu kiadója a FinTech Group Kft.
„A digitális pénzügyi technológiák, FinTech szolgáltatások terjedését segítjük.”
Web: fintechgroup.hu

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

EGRI SZILVIA

A bankszektorban nevelkedett. Miután felépített egy-két “kártyavárat” (értsd: kártya üzletágat), szakmai életének egyik legizgalmasabb kalandjában vett részt: egy zöldmezős banképítésben. Töretlenül hisz abban, hogy lehet szerethető digitális pénzügyi szolgáltatásokat fejleszteni és abban, hogy a digitális térben a digitális “Én”-hez igazodó szolgáltatások és ügyfélutak lehetnek a nyerők. Lelkesedését és kreatív énjét 2017 tavasza óta a bankszektoron kívül mobilizálja. #femtech, #hunfemtech

FINTECHSHOW 7.0

fintech fintechshow
Terítéken a legújabb fintech innovációk.

BANKTECHSHOW 1.0

banktech banktechshow
Megoldások a láthatatlan bankoláshoz.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!