2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2022.02.01.

A CIB ügyfelek mostantól a Mastercard kártyákat is hozzáadhatják a Google Pay-hez

Szerző:

Kategóriák:

A CIB Bank mostantól valamennyi Mastercard kártyabirtokosnak biztosítja a Google Pay használatát, függetlenül attól, hogy milyen típusú készüléken fut Android operációs rendszer.

A CIB Bank és a Mastercard fejlesztésének köszönhetően a Google Pay Wallet funkciója február 1-től válik elérhetővé a lakossági ügyfelek, valamint a kis- és középvállalati szegmens számára a Széchenyi Kártya, illetve az Agrár Széchenyi Kártya tulajdonosok is digitalizálhatják saját plasztikjaikat az online fizetési rendszerbe.

A Google Pay Wallet funkciója minden CIB által kibocsátott Visa és Mastercard bankkártyával igénybe vehető, a CIB Mobilapp-on keresztül a kártyák digitalizációja egyszerű, percek alatt elintézhető folyamat.

Az érintésmentes mobilfizetés élményéhez csupán olyan okostelefonra van szükség, amely rendelkezik beépített NFC-chippel – a mai telefonok döntő többsége már ilyen –, illetve fontos technikai feltétel, hogy a telefonon be legyen állítva a jelszavas, jelkódos, vagy a biometrikus azonosítás és az automatikus képernyőzár funkció is.

„A mindennapi pénzügyek egyre nagyobb része költözik át az okostelefonokra.”

Az elmúlt években folyamatosan nőtt az okostelefonos, illetve okosórás, érintésmentes fizetési tranzakciók aránya, ezt mi sem tükrözi jobban, minthogy a CIB Bank Google Pay-t használó ügyfelei közül ma már 4 százalék él rendszeresen az érintésmentes mobilfizetés lehetőségével. Az okostelefonos mobilfizetést használó emberek – a tapasztalatok szerint – gyakrabban fizetnek digitálisan és kisebb összegű tranzakciók esetében is mellőzik a készpénz használatát.

„A mindennapi pénzügyek egyre nagyobb része költözik át az okostelefonokra. Ügyfeleink nyitottak az új technológiák és azok használata iránt, mi pedig azzal támogatjuk őket, hogy az elsők között vezetjük be a legmodernebb szolgáltatásokat. Ha minden mobiltárca-megoldást számba veszünk, akkor ügyfeleink 17 százaléka használja ezeket, vagyis, közel járunk ahhoz, hogy elmondhassuk: minden ötödik CIB-ügyfél a mobilját is használja fizetéskor. Ez nemcsak a készpénzmentesség, de a fenntarthatóság felé vezető úton is egy fontos állomás.”
Mónus Anita Éva

CIB Bank Bankkártya Üzletfejlesztés vezetője

„Nagyon örülünk, hogy mostantól a CIB Bank Mastercard kártyabirtokosai is élhetnek a Google Pay adta lehetőségekkel. A mobilfizetés népszerűsége töretlen a magyar felhasználók körében, sőt, egyre többen választják ma már ezt a megoldást a készpénz és a hagyományos plasztik kártyák helyett is. Éppen ezért is jelentős a CIB Bank mostani lépése, hiszen több ezer ügyfél számára nyílik meg a lehetőség, hogy a legegyszerűbb fizetést válassza, a Mastercardtól megszokott magas biztonság mellett.”
Eölyüs Endre

Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója

Címlapfotó forrása: nikkimeel – stock.adobe.com | Editorial | Licence: FinTech Group

Címkék:
blank