2024. október 15.
FinTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2024. november 26.
BankTechShow

KEDVEZMÉNYES JEGYEK    2024.07.31-IG! 

2023.01.06.

Binance: A kriptopiac 2023-ban magához tér

Szerző:

Kategóriák:

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao nyilvános levélben összegezte az elmúlt év kriptopiacokat érintő eseményeit. A világ legnagyobb kriptotőzsdéjének vezetője ebben kifejtette, hogy 2022 komoly kihívások elé állította az iparág szereplőit, nagynevű és jelentős szereplők omlottak össze, így legutóbb az FTX is.

A Binance-ről

A Binance a világ vezető blokklánc ökoszisztéma és kriptovaluta infrastruktúra szolgáltatója, amelynek pénzügyi termékei közé tartozik a legnagyobb volumenű digitális eszköztőzsde. 7 500 ember dolgozik a cégnél, akik több mint 120 millió felhasználót szolgálnak ki világszerte.

Tisztuló és bővülő piac

A Binance vezérigazgatója szerinte azonban nem a csődök és a likviditási válságok szemszögéből kell megítélni az iparágat. Ezek az események megtisztulásához, jobb, biztonságosabb termékekhez és szolgáltatásokhoz vezetnek, ahogy ez a pénzügyi szektorral is történt 2008-ban.

Fontos, hogy a Binance és más szereplők ellenállónak bizonyultak, a kriptovaluták használata nem csökkent, ezért a tavalyi évet az állóképesség évének nevezte

Jóslata szerint a kriptopiac hamarosan, még 2023-ban magához tér.

Az optimizmusát a szakember többek között arra alapozza, hogy továbbra is érkeznek majd olyan innovációk, amelyek bizonyítják, szükség van a kriptoipar termékeire és szolgáltatásaira. Ezt azzal is alátámasztotta, hogy 2022-ben olyan nagynevű piaci szereplők is a blockchain technológiára alapuló megoldásokat vezettek be, mint például a Tesla, McDonald’s, Sony, Nike, KPMG, JPMorgan, PayPal, American Express, Google Cloud, vagy éppen a Mastercard.

Mastercard - kriptovaluták

Kripto-szolgáltatásokat nyújthatnak a bankok a Mastercard segítségével | 2022.10.28.

A Mastercard bemutatta legújabb programját, amely biztonságos és ügyfélközpontú kripto-szolgáltatások létrehozásában segíti a pénzintézeteket.

Dolgozni kell a bizalom visszaállításán

A Binance vezérigazgatója elismerte, annak érdekében, hogy a felhasználók és intézmények bizalmát helyreállítsák a kriptovaluták iránt,

szükség van a piac működését érintő alapelvek újragondolására, párbeszédre a piaci szereplőkkel, kormányokkal, a nemzeti és nemzetközi bűnüldöző hatóságokkal, növelni kell a felhasználók védelmét és az átláthatóságot.

Éppen ezért a Binance a korábbi 500-ról 750-re növelte a biztonságért és a compliance területért, a szabályozó megfelelőségért dolgozó munkatársak számát. 

Edukáció és építkezés

Changpeng Zhao kiemelte, a 2021-ben a kriptovaluták tranzakcióinak mindössze 0,15% volt köthető valamilyen törvénytelen tevékenységhez. 2022-ben a biztonságért és felderítésért felelős csapatuk több mint 47 ezer rendőrségi megkeresésre reagált, több mint 70, kiberbűnözés elleni workshopban vett részt.

A jövőben a Binance platformján a felhasználók hozzáférést kapnak azokhoz a dokumentumokhoz, amelyek igazolják pénzeszközeik meglétét, valamint nyilvánossá teszik a cég saját tartalékait is.

Az iparág egyik legszigorúbb felhasználóazonosító rendszerét vezetik be.

Hangsúlyozta az edukáció fontosságát, példaként a Binance Akadémiát említette, itt ingyenesen nyújtanak képzést a blokklánc technológia és a Web3 iránt érdeklődőknek -az oldal már magyarul is elérhető. A Binance Academy globális oldalát eddig 26 millió ember használta, 73 egyetemre juttatták el, ezzel több mint 5500 hallgatót tudtak megszólítani.

„Még mindig tapasztaljuk a tavalyi események utóhatásait a piacon, ám a kriptoárak rendkívül ellenállónak bizonyultak. Függetlenül attól, hogy a piac egy hónapon vagy egy éven belül lendül fel újra, mi a nyerő oldalon leszünk, egy folyamatosan erősödő iparág meghatározó szereplőjeként”

– jelentette ki Changpeng Zhao.

Revolut kriptovalutak kurzusok - learn to earn crypto

A Revolut kripto-kurzusait 1,5 millióan végezték el egy hónap alatt | 2022.08.12.

A Revolut júliusban indította el az appból elvégezhető mini kurzusokat, amelyekkel a felhasználók a kriptovalutákkal, blockchain technológiával és a decentralizált rendszerekkel kapcsolatos ismereteiket bővíthetik. A Revolut tájékoztatása szerint egy hónap alatt 32 országból 1,5 millióan végezték el a „Learn & Earn” program keretében a kurzusukat. A kurzusok sikeres elvégzését a Revolut DOT tokennel jutalmazza.

Forrás: Binance

Címkék:
blank
blank