Binance: A kriptopiac 2023-ban magához tér

írta | 2023. 01. 06. | Bitcoin, Blockchain, Összes hír

PayTechShow 4.0

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao nyilvános levélben összegezte az elmúlt év kriptopiacokat érintő eseményeit. A világ legnagyobb kriptotőzsdéjének vezetője ebben kifejtette, hogy 2022 komoly kihívások elé állította az iparág szereplőit, nagynevű és jelentős szereplők omlottak össze, így legutóbb az FTX is.

A Binance-ről

A Binance a világ vezető blokklánc ökoszisztéma és kriptovaluta infrastruktúra szolgáltatója, amelynek pénzügyi termékei közé tartozik a legnagyobb volumenű digitális eszköztőzsde. 7 500 ember dolgozik a cégnél, akik több mint 120 millió felhasználót szolgálnak ki világszerte.

Tisztuló és bővülő piac

A Binance vezérigazgatója szerinte azonban nem a csődök és a likviditási válságok szemszögéből kell megítélni az iparágat. Ezek az események megtisztulásához, jobb, biztonságosabb termékekhez és szolgáltatásokhoz vezetnek, ahogy ez a pénzügyi szektorral is történt 2008-ban.

Fontos, hogy a Binance és más szereplők ellenállónak bizonyultak, a kriptovaluták használata nem csökkent, ezért a tavalyi évet az állóképesség évének nevezte

Jóslata szerint a kriptopiac hamarosan, még 2023-ban magához tér.

Az optimizmusát a szakember többek között arra alapozza, hogy továbbra is érkeznek majd olyan innovációk, amelyek bizonyítják, szükség van a kriptoipar termékeire és szolgáltatásaira. Ezt azzal is alátámasztotta, hogy 2022-ben olyan nagynevű piaci szereplők is a blockchain technológiára alapuló megoldásokat vezettek be, mint például a Tesla, McDonald’s, Sony, Nike, KPMG, JPMorgan, PayPal, American Express, Google Cloud, vagy éppen a Mastercard.

Mastercard - kriptovaluták

Kripto-szolgáltatásokat nyújthatnak a bankok a Mastercard segítségével | 2022.10.28.

A Mastercard bemutatta legújabb programját, amely biztonságos és ügyfélközpontú kripto-szolgáltatások létrehozásában segíti a pénzintézeteket.

Dolgozni kell a bizalom visszaállításán

A Binance vezérigazgatója elismerte, annak érdekében, hogy a felhasználók és intézmények bizalmát helyreállítsák a kriptovaluták iránt,

szükség van a piac működését érintő alapelvek újragondolására, párbeszédre a piaci szereplőkkel, kormányokkal, a nemzeti és nemzetközi bűnüldöző hatóságokkal, növelni kell a felhasználók védelmét és az átláthatóságot.

Éppen ezért a Binance a korábbi 500-ról 750-re növelte a biztonságért és a compliance területért, a szabályozó megfelelőségért dolgozó munkatársak számát. 

Edukáció és építkezés

Changpeng Zhao kiemelte, a 2021-ben a kriptovaluták tranzakcióinak mindössze 0,15% volt köthető valamilyen törvénytelen tevékenységhez. 2022-ben a biztonságért és felderítésért felelős csapatuk több mint 47 ezer rendőrségi megkeresésre reagált, több mint 70, kiberbűnözés elleni workshopban vett részt.

A jövőben a Binance platformján a felhasználók hozzáférést kapnak azokhoz a dokumentumokhoz, amelyek igazolják pénzeszközeik meglétét, valamint nyilvánossá teszik a cég saját tartalékait is.

Az iparág egyik legszigorúbb felhasználóazonosító rendszerét vezetik be.

Hangsúlyozta az edukáció fontosságát, példaként a Binance Akadémiát említette, itt ingyenesen nyújtanak képzést a blokklánc technológia és a Web3 iránt érdeklődőknek -az oldal már magyarul is elérhető. A Binance Academy globális oldalát eddig 26 millió ember használta, 73 egyetemre juttatták el, ezzel több mint 5500 hallgatót tudtak megszólítani.

„Még mindig tapasztaljuk a tavalyi események utóhatásait a piacon, ám a kriptoárak rendkívül ellenállónak bizonyultak. Függetlenül attól, hogy a piac egy hónapon vagy egy éven belül lendül fel újra, mi a nyerő oldalon leszünk, egy folyamatosan erősödő iparág meghatározó szereplőjeként”

– jelentette ki Changpeng Zhao.

Revolut kriptovalutak kurzusok - learn to earn crypto

A Revolut kripto-kurzusait 1,5 millióan végezték el egy hónap alatt | 2022.08.12.

A Revolut júliusban indította el az appból elvégezhető mini kurzusokat, amelyekkel a felhasználók a kriptovalutákkal, blockchain technológiával és a decentralizált rendszerekkel kapcsolatos ismereteiket bővíthetik. A Revolut tájékoztatása szerint egy hónap alatt 32 országból 1,5 millióan végezték el a „Learn & Earn” program keretében a kurzusukat. A kurzusok sikeres elvégzését a Revolut DOT tokennel jutalmazza.

Forrás: Binance

HUNFINTECH 2022 - MAGYAR FINTECH
PayTechShow 4.0

Aktuális cikkeink:

A szerzőről

blank

Tudósítás

A FinTechZone górcső alá veszi a legfrissebb hazai és nemzetközi digitális pénzügyi fejlesztésekről, megoldásokról szóló híreket, bejelentéseket. Megosztjuk azokat, amelyekről úgy gondoljuk, hozzájárulnak a hagyományos pénzügyi közvetítői rendszer digitális fejlődéséhez, az ügyfélélmény növekedéséhez. Szakmai hátterünk a hitelességünk. #nobullshit

PAYTECHSHOW 2023

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
2023-ban is jön a PayTechShow, ahol bemutatjuk az aktuális elektronikus fizetési trendeket, a legújabb paytech megoldásokat és a szabályozói iránymutatásokat.

ELEKTRONIKUS FIZETÉSI MEGOLDÁSOK KÉZIKÖNYVE (MÁSODIK KIADÁS)

elektronikus fizetés bankkártyás fizetés QR-kódos fizetés
Elektronikus fizetési megoldások kereskedőknek, vállalkozásoknak. A bankkártya elfogadástól a bankszámla alapú fizetési lehetőségeken át az integrált megoldásokig.

HUNFINTECH 2022

fintech hunfintech
Magyarország 20 legígéretesebb fintech cége és 22 új fintech megoldása

GPE softPOS

softpos gpe bankkartya elfogadas mobilon globalpayments
Androidos mobilod van? Töltsd le a GPE softPOS alkalmazást és fogadj egyszerűen érintés nélküli fizetéseket közvetlenül az okostelefonodon keresztül!